Глава МЗС Угорщини вже проти відновлення Україною військової частини в українському Берегові

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто висловив невдоволення планами Міністерства оборони України відновити військову частину в закарпатському райцентрі Берегово.

Глава МЗС Угорщини вже проти відновлення Україною військової частини в українському  Берегові

Про це повідомляє Hirado.hu.

Сіярто, за його словами, турбує, що українська армія має намір розмістити батальйон чисельністю близько 800 осіб в місті з найвищою часткою угорців серед населення.

Він додав, що пояснення Міноборони України про те, що цей крок необхідний через погрози територіальній цілісності країни, ще більше турбує.

"Це означає, що вони вважають угорську національну спільноту загрозою Києву, що є обурливим, і саме тому Угорщина категорично відкидає це", - сказав Сіярто.

Зазначимо, що плани щодо відновлення військової частини у Берегові дійсно обговорюються.

9 лютого відбулося засідання Берегівської міської ради, де обговорювали розміщення на території колишньої військової частини окремого батальйону 128-ї Закарпатської гірсько-піхотної бригади, яка нині базується в Мукачеві, а також в Ужгороді та Виноградові.

На засіданні був присутній виконуючий обов’язки командувача військ оперативного командування "Захід" Сухопутних військ ЗСУ генерал-майор Олег Мікац, який відзначив, що в разі позитивного рішення відновити або збудувати відповідні нові об’єкти для перебування батальйону на території військової частини реально до кінця 2019 року.

Так виглядає територія колишньої військової частини в Берегові

Раніше в Берегові був розташований 315-й гвардійський механізований ордена Богдана Хмельницького полк. У 2003 році військову частину розформували, а майно передали на баланс міської ради. Більшість будівель зараз знаходяться в аварійному стані. Крім того, частина землі була продана приватним власникам.

Європейська правда

20 березня 2018р.

Теги: Берегово, Угорщина, Сійярто

Коментарі

РУХ-прес 2018-08-02 / 11:27:02
Найстарше покоління закарпатців памятає прохід угорської армії і встановлення угорської влади в Карпатській Україні в 1939 році. Карпатську Україну знищила Угорщина і це не треба забувати. Протягом більше ніж 11 вікового життя угорців на землях Великої Хорватії, вони показали себе по відношенню до словянських народів, дикими не цивілізованими завойовниками. Їхня родинно-біологічна спорідненість з московитами підтверджує, що вини васали московитів- отже від них треба чекати підступного, несподіваного і підлого удару по Україні. В області вздовж кордону треба розташувати війська, щоб при потребі дати відсіч провокаторам і агресору. Слава Україні!

Ганна 2018-03-30 / 21:24:06
Тут декотрі дописувачі дуже хочуть в Україні, на українській землі бути мадярами, говорити мадярською мовою, і насправді відокремитися від усього українського качати свої вимоги і права. Але ж шановні! ви повинні говорити не лише про свої права, а й про обов'язки перед державою, яка вам дала все, відноситься до вас терпимо. Зрештою, якщо вам все це не подобається ваша мадярщина недалеко - шагом марш туди, а ще краще на свою історичну батьківщину - Сибір - Ханти-Мансійський край. Там вас на тисячі клм. ніхто не буде заставляти говорити "чужою" мовою, дотримуватися правил і традицій цивілізованого світу.
Мушу добавити ще таке. В 1939 році мого батька і ще 4 містян мадярські жовніри арештували і посадили у Чинадіївську вязницю, де над ними знущалися так, що гітлер против них ангел. Зокрема, батько З жахом нам розповідав, як їх роздягали догола підвішували за руки вверх і по них пускали воші. Ні поворухнутися, ні почесати не можливо. Жах! Жах! Він завжди твердив, що мадяри самий жорстокий, злий і людиноненависницький народ. Так, що треба всім нам бути пильними і вчасно давати їм відсіч. Хай хоч чомусь нас наша страшна історія вчить.

Вуву 2018-03-21 / 05:13:09
Хай хто шо хоче пише ... Но я думаю що хунські дєвчонки будуть непроти якщо відновлять військову частину.
Бо хай як ... А все буде більше шансів комусь з кимось познайомитись .
А для дівчат ще більший стимул комусь сподобатись.

555 2018-03-20 / 21:18:15
Шановний Ужгород!
1939 рік як прийшли угорці не забули?
Будь-ласка вспомніть, якя була тут держава на Закарпатті, більше тисячоліття. Може тоді всім де-що буде ясніше.
Ну, може і не буде

правда 2018-03-20 / 20:09:09
Генштаб Українських ЗС, хіба в Будапешті, чому когось питаєте, що вам - нам робити? Крпатська Україна стукає памяттю в наші серця! Слава Нації! Україна понад усе, панове з Києва!

***** 2018-03-20 / 19:31:40
Якщо вже ставити в Берегові батальйон,то краще Закарпатський міжнаціональний до складу якого би входили і українці,і угорці,і румуни,і ромале - тоді може хоч так у наших краян виробиться толерантність одне до одного,і населення буде більш спокійнішим.

Вуву 2018-03-20 / 18:53:06
Військова частина повинна бути ... Он скільки молодих хунських дєвчонок навіть незнають чим в суботу вечером занчятись. Хлопці як правило швидше вийіздять на заробітки .
І так виглядає що нема з ким тим дєвчонкам ані розважитись ані потанцюваи ані завагітніти.
Військова частина повинна все це виправити ... Такі великі прогални у суспільному житті .
Однознач що зявляться міжетнічні сімйі ... Покращаться деографічні показники ... І взаємостосунки.
800 молодих хлопців вояків і все буде так як треба.
Бо "попугай" сіярто із "старим одіром" орбаном ... не прийідуть в берегово дітей робти. 100%.

ужгородець 2018-03-20 / 16:57:25
Кожен угорець, словак чи шваб, який проживає в Україні, має знати українську мову і це аксиома. Має знати не лише розмовляти, а і писати.
Свято гентешів можете проводити на угорській мові, колядувати, співати, молитися як маєте дяку.
У магазинах та кафе відповідати на тій мові, на якій до вас звертаються.
У державних установах розмовляти лише на державній українській мові.
Вдома можете говорити хоч на монгольскій.
Чи буде у Берегові військова частина вирішувати Уряду України разом із керівництвом ВСУ, думка угорців, тай в загалі закарпатців тут ні до чого, навіть Москаля це не стосується. Це питання державної ваги.

аватар 2018-03-20 / 15:37:04
До Ужгород:не треба перебiльшувати.Нiякий 100тис.жертв не було.Звiдки такi данi?

Степан Крук-Tibor 2018-03-20 / 14:34:04
Тібор! Все буде добре! Закони відшліфує час під потреби суспільства, а наша закарпатська доброзичлива ментальність не зміниться ніколи!

Tibor 2018-03-20 / 14:17:17
Степану Круку

В принципі я з пересічними українцями не маю ніякої проблеми, ні в Закарпатті, ні в Києві, ні в інших куточках Землі. Але якщо влада є владою, то потрібно, щоб враховувати позиції своїх громадян. Як же тоді із освітнім та мовним законом? Це, що повинно бути забаганкою мжновладців у котрих "жовті білети"?

Степан Крук-Tibor 2018-03-20 / 13:58:51
Ти вже, Tibor, вибачай, але військовий підрозділ дислокуватися в Берегівському районі буде обовязково! І це питання не буде обговорюватися ні широкою громадськістю, ані окремими етнічними групами. Тим паче не буде погоджуватися із Сіярто. Питання тут не про милітарізацію окремого, облюбованого угорцями шматка української землі, а про безпеку, обороноздатність держави Україна! І тут тебе угорця питати ніхто не буде і у мене українця ніхто дозволу просити не буде. Ти вже вибач мені! Якщо можеш...

Петро 2018-03-20 / 13:46:11
А угорці які живуть в берегові вони по національності угорці а громадянство мають України, не плутайте це, так що будь-ласка.... На мою думку наша держава вже забагато дозволяє всім тим самим втрачаючи свій вплив на різні спільноти

Петро 2018-03-20 / 13:40:26
Ніхто не заважає зберігати мову і традиції спільноти але ж люди ви проживаєте в Україні то будь ласка поважайте її . Я мало в то вірю що Угорщина і інші країни дозволять українцям на їх території так ось виступати. Українці перебуваючи на територіях інших держав дотримуються їх законів і ніхто пір'я не підіймає

Ержіка 2018-03-20 / 11:41:52
Та сіярта піддержує ще і мерія,де майже всі мають мадярське громадянство-держслужбовці.І мають від мадЯр немалі бабки за пуддержку сіяртів,бринзовичів і оросів.Складаєся думка ,што у нашому вароші ниє української власті.

Tibor 2018-03-20 / 09:48:27
pfr

Є ще місцева громада, угорці, які в більшості в Берегівському районі, які категорично проти всякої мілітаризації своєї території!

pfr 2018-03-20 / 09:29:11
Тібор, всі кримські чиновники ще у 2013 році ходили із синьо-жовтими прапорами і клали квіти Шевченкові, а коли прийшли "зелені чоловічки", майже всі стали на бік Росії. Так і ти - говориш про територіальну цілісність України, а як тільки (чисто теоретично) побачиш якихось нео-Szabad csapatok, так одразу до них приєднаєшся. Так само як приєдналася велика частина судетських німців до гітлерівської армії у 1938-39 роках, за що їх було масово депортовано до Німеччини після війни. До угорців "бенешові декрети" не добралися, все закінчилося лише "малєнькой работой". А нині стільки прав, як дає Україна, не дає вам ніхто, ні Румунія, ні Словаччина, і навіть ваш коханий СРСР не давав, бо змушував вас вчити російську, а ви сиділи тихо і не тринділи. А Берегово - це Україна, а українська армія розміщатиме свої підрозділи там, де потрібно, і ніякі тібори, дьорді чи сіярти не розповідатимуть, куди і що треба передислоковувати.

Тібору 2018-03-20 / 08:53:28
Орда прийшла з Уральських степів. А потім повернулася у 1939 році.

А ваше "доброзичливе" ставлення бачимо на всіх рівнях.

Поважають лише сильних. Доведеться ставати сильними. І ніякий клоун Сіярто не буде нам наказувати, що нам робити

Tibor 2018-03-20 / 08:32:40
Сіярто доречно нагадав Україні, що викликає величезне обурення те, що угорську меншину Україна виставляє, як можливих порушників територіальної цілісності країни, але про це не може бути ніякої мови! Ще раз заявляю, що ми угорці однозначно виступаємо та підтримуємо територіальну цілісність України! Ні про яку територіальну автономізацію мови не має і не може бути. Українська мова має державний статус по всій Україні і нею потрібно володіти всім хто проживає в Україні. Єдине, дайте нам угорцям, громадянам України зберегти свої Конституційні права, навчатися на всіх щабелях освіти рідною мовою, зберегти свою мову, культуру, традиції своїм нащадкам. Тому що, після втілення асимілятивних, післядругомайданних законів про освіту, відмини закону про державницькі засади функціонування мов, нас сучасна влада хоче всіх угорців перетворити в українців, але ми завжди були і хочему бути угорцями, як і наші предки! Тому вибачайте, Сіярто правий на всі сто! Всю цю орду солдафонську в Берегові хочуть виключно, щоб асимілювати угорців!

Ужгород 2018-03-20 / 08:18:17
Ми не забули, як мадяри окуповували Закарпаття у 1939 році, що закінчилося для краю в понад сто тисяч мирних жертв. Дивовижне хамтво цього чорноротого міністра Сіярто, який хоче розказувати іншій державі, де їй розташовувати військові частини.

Після такої заяви там обов'язково має відновитися військова частина.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини