На Закарпатті націоналісти "Свободи" та "Карпатської Січі" відмежувалися від можливих провокацій щодо угорців

Націоналісти з Закарпатської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та організації "Карпатська Січ" публічно відмежувалися від можливих антиугорських провокацій під час відзначення на Закарпатті чергової річниці проголошення Карпатської України. Про це йдеться в оприлюднених заявах.

На Закарпатті націоналісти "Свободи" та "Карпатської Січі" відмежувалися від можливих провокацій щодо угорців

"Закарпатська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» традиційно, спільно з іншими організаціями, проведе ряд заходів із вшанування чергової річниці проголошення Карпатської України", – йдеться в повідомленні цієї політичної сили. 

"Враховуючи можливі провокації, організовані ворожою агентурою для підсилення позиції КМКС (партії угорців Закарпаття) та Уряду Угорщини щодо надуманого утиску угорської нацменшини на Закарпатті Українськими націоналістами, відповідально заявляємо, що заходи, організовані спільно з нашими партнерами по Національному Маніфесту, мають на меті вшанування подвигу наших попередників, які ціною власного життя творили Українське національне державне утворення. Будь-які спроби провокацій носять деструктивний характер та працюють не на користь Української держави", – заявляють у закарпатській "Свободі".

У прес-службі організації вказують, що "останні події довкола офісу КМКС свідчать про замовний характер нагнітання протистояння та упередженість угорської сторони у визначенні кола причетних та виконавців провокації. Маємо констатувати – угорці, не чекаючи офіційних висновків правоохоронців чи роз’яснень подій, надають ситуації вигідний Будапешту політичний відтінок". 

На думку закарпатського підрозділу ВО "Свобода", "конкретних випадків спотворення обставин подій лідерами угорської нацменшини краю – безліч, а, враховуючи майже монопольний стан угорськомовної інформаційної сфери, правдива неспотворена інформація не потрапляє до пересічного закарпатця угорського походження. Цей стан речей Угорщина використовує для нагнітання антиукраїнських настроїв серед угорорців та активної дискредитації України на світовій політичній арені."

"Ми українські націоналісти відкрито та публічно висловлюємо свою позицію, нашим активним діям передують заяви та законні вимоги", – заявляють закарпатські "сободівці".

Своє повідомлення з цього ж приводу на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук оприлюднила і  в прес-служба Націоналістичного руху "Карпатська Січ".

"Є інформація, що тітушки яких збириє "рупор" Медвечуківського криміналітету на Закарпатті – М. Ж., планують вчиняти провокації проти Карпатської Січі!

Через те, що ними керує страх і вони не можуть вийти на чесний бій, а при зустрічі підтисли хвости і повтікали з міста, вони можуть здійснити провокативні дії проти Карпатської Січі, або ж навіть від імені нашого руху. 

Оскільки ми вибиваємо їх вплив з області, то вони будуть готові до будь-яких дій, навіть до найбільш підлих. Ми боїмось, що ціллю їхніх провокаторів можуть стати представники угорської меншини задля того, щоб знову розбурхати істерію в ЗМІ та стравити наші народи", – контатують в організації. І закликають "всіх свідомих українців та угорську нацменшину думати і діяти з холодним розумом. Карпатська Січ рівно рік тому почала тотальну антишовіністичну пропаганду, ми спілкуємось з угорськими правими, що підтримують Україну, а не Кремль, ми проводили акції примирення з угорцями після провокацій шовіністів, щоб донести до краян те, що ми виступаємо за братерські відносини всіх європейських народів, адже в нас всіх спільний ворог і немає сенсу в такий скрутний для всієї цивілізації час воювати за кілька кілометрів кордону чи згадувати історичні конфлікти чи нерозуміння."

"Ми не допустимо провокацій на національному підгрунті та не дамо розхитати ситуацію в рідному Закарпатті різними спекуляціями та штучними спробами створити видимість конфлікту. Провокаторів вираховуватимемо та затримуватимемо і після бесіди на камеру передамо правоохоронним органам", – попереджають "січовики".

"Всі наші заходи є анонсовані тому запевняємо що бійці Карпатської Січі будуть намагатись попередити будь-які провокації і бажаємо, щоб не було наклепу на наш рух і підлих провокацій", – запевняють в "Карпатській Січі".

І попереджають: "17-го березня ми будемо крокувати вулицями Ужгорода, спробуйте нас зупинити і одразу зрозумієте, чому дух та правду неможливо перемогти!"

Як раніше інформувало Закарпаття онлайнчерез можливі провокації на Закарпатті поліція переходить на посилений режим, а угорцям не радять відвідувати область 16-18 березня.

14 березня 2018р.

Теги: націоналісти, провокації, угорці, Карпатська Україна, Свобода, Карпатська Січ

Коментарі

*** 2018-03-19 / 12:03:19
До,читача,Земля красива,але батьки і діди,хліб привозили зі Сходу і Казахстану,гарні речі з Риги! Зерно, із Східних областей. Блондинка -красиво,але хліб родить чорна земля!Повітрям ситий не будеш!

читач 2018-03-16 / 17:56:23
Обгрунтовую для націоналіста. Місцеві жителі понаїхавших націоналістів, рахують вас ємігрантами, а дехто і загарбниками. А для того, щоб вас поважали треба вести себе толерантно.
Якщо перефразувати українську поговорку то; "Нехай пасеться бичок на Закарпатьтті, але нехай не бодаеться".

*** 2018-03-16 / 14:38:51
Цікаво,пане Глог,де ви народилися??А,ще порада читати: археологію,історію!І поклоняйтеся тій землі де ваші коріння!

читач 2018-03-16 / 11:41:08
Біда коли земля красива, її обнімуть і однімуть (Л. Костенко)

Микола 2018-03-16 / 00:06:59
ДО Глога...Так само кричали Єдиний могучий советский союз простоит еше 1000 лет.Не наголошувати треба а робити ,працювати на благо нашого краю.Не смітити і не виробувати ліси ітдВсе інше пустий балабол

Глог 2018-03-15 / 23:03:14
Товариство, Закарпаття є і буде Українське.І щоб вороги не робили. Дуже багато пролито української крові за "Срібну землю" і ніколи ми (українські націоналісти) її не віддамо і з цим мадярам потрібно змиритися. Хотів би наголосити , що Закарпаття є і буде Українським!

Вуву 2018-03-15 / 20:19:05
Робін ... Класне питання .

Робін 2018-03-15 / 19:31:31
Ніколи мадяри не були ворогами украінському народу, все зло йде від іхніх пи.доболів , популістів і брехачів політиків, в яких зараз , тим паче, на носу вибору. Що вони можуть запропонувати своій молоді, котра масово виізжає в західні краіни, крім заізженоі націоналістичноі платівки

сорри 2018-03-15 / 17:41:31
Цікаво, як Деяк і Карпатська Січ зможуть проконтролювати російську агентуру в своєму середовищі чи в групах підтримки з інших регіонів, якщо хтось з них надумає знову викрикнути "Мадярів на ножі!" чи зробити якусь іншу провокацію.
Га, Тарасе? Контролюєш ситуацію?

Степан Крук 2018-03-15 / 09:39:56
Як на мене думка Шандора має всі підстави! Але, хочу вірити, що закарпатські угорці до цього не будуть мати жодного відношення.

Шандор 2018-03-15 / 04:48:24
Раз Угорщина не радить їхати на Закарпаття через можливі провокації, значить вони вже нею заплановані

харя 2018-03-15 / 00:55:22
провокацій варта чекати не лише від МЖ, а й машталіра (кум шаранича, сторож дачі медведчука). то якраз в стиль цього сцикуна

Вуву 2018-03-14 / 23:02:01
Псевдоактивісти постараються ... Йім лише подзвонять і скажуть "фас".
І ступачка з данацком і ко. ... Знову
"Викинуть" якийто номер.

Степан Крук 2018-03-14 / 22:48:07
Хлопці! Якась дискусія тут не чоловіча! "Карпатська Січ" заявила, що не має бажання чинити якісь дії та провокаці проти угорців. Це добре з огляду на те, що провокації можливі з боку "пятої колони", але до них націоналісти точно не будуть мати жодного відношення. В Закарпатті всі закарпатці, незалежно від національності і це повинні зрозуміти націоналістичні організаці, якщо вони притендують на підтримку, чи хоч на якесь порозуміння з боку населення. Націоналізм - це любов до своєї нації та повага до представників інших національностей. Коли цієї поваги нема, то є ризик скотитися до вульгарного нацизму. Людям властиво інколи помилятися. Але, хто старе помяне - тому око геть! Будьмо мудрими!

Ibn 2018-03-14 / 21:23:27
Хамство. Коментар видалено. Адмін

знак питання 2018-03-14 / 20:53:53
А не можна, щоби Угорщина попросила своїх громадян не відвідувати Верецький перевал "пожизнєнно"?

націоналіст 2018-03-14 / 20:05:20
Никаєме. Дуже уважно никаєме. І позираєме. І за такими, ги ти, теж

Руси'н 2018-03-14 / 19:43:15
Никайте же бісьте не перегнули...

Закарпатець 2018-03-14 / 19:18:48


Тролінг. Коментар видалено. Адмін


націоналіст 2018-03-14 / 19:13:35
Не "кажеться". Здається, що недогинаємо :)
Але може обгрунтуєте, що саме вам не подобається?

НОВИНИ: Політика

19:33
/ 13
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 28
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 6
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 6
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
16:11
/ 1
У Мукачеві водій Audi смертельно травмував чоловіка, що переходив дорогу у невстановленому місці
19:30
/ 12
угорщина хоче, щоб угорцям Закарпаття "повернули" те, завдяки чому вони перестали говорити українською та відчувати себе громадянами України
19:14
Кулеба на пресконференції в Ужгороді розповів, як вирішуватимуть суперечку з угорщиною щодо нацменшин
12:28
/ 6
Кулеба і Єрмак зустрілись з сійярто в Ужгороді
20:11
/ 14
В Ужгороді затримали мукачівця, підозрюваного в киданні гранати на подвір'я депутата облради Горвата в Мукачеві
» Всі новини