Україна не сприйматиме шантажу Угорщини і не відмовиться від мовної статті закону про освіту - заступник глави МЗС

Україна не сприйматиме шантажу Угорщини та не відмовиться від мовної статті закону про освіту.

Україна не сприйматиме шантажу Угорщини і не відмовиться від мовної статті закону про освіту - заступник глави МЗС

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Василь Боднар, говорячи про вимоги Угорщини щодо закону закону про освіту, який президент України підписав 25 вересня, пише "Дзеркало тижня". 

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляв, у двосторонніх відносинах країн, окрім мовного закону, існують інші "чутливі теми" - законопроекти з питань громадянства та мови, а також питання про повернення церковного майна. 

"Ми (Україна) не сприймаємо шантажу і погроз. Щойно з'являться висновки Венеціанської комісії, ми їх максимально врахуємо. Але імплементуючи це рішення, Україна не збирається відмовлятися ні від закону про освіту, ні від його 7 статті", - заявив Боднар.

Він додав, що Україна готова до діалогу з будь-якою країною з імплементації мовної статті.

"Ми виходимо з необхідності забезпечити рівний доступ всіх громадян України до української мови. При цьому ми не порушуємо прав національних меншин, а тільки даємо їм додаткові можливості інкорпоруватися в українське суспільство", - заявив він.

Боднар додав, що нинішній стан нацменшин - дискримінаційний: "Не знаючи державної мови, представникам нацменшин не можна повноцінно реалізувати себе в Україні".

"Закон про освіту виправляє цю несправедливість", - додав заступник глави МЗС України.

03 грудня 2017р.

Теги: освіта, шантаж Угорщина, нацменшини

Коментарі

Олег 2017-12-04 / 13:47:33


З роспропагандою та українофобством деінде. Коментар видалено. Адмін


Вуву пілоту 2017-12-04 / 02:51:51
Те що хуни занадто втсокмірні ... Видно навіть із телесюжету ... Тут без зайвих питань.
А якщо в кого є який сумнів ... То я скажу от що ...
Якщо дійсно мають гонорі самоповагу ... То перше що ви (хуни)... Повинні зробити ... Так це на офіційному державному рівні ,вибачитись перед всіма жителями Закарпаття і всієйі Украйіни , за вбитих украйінців (і не тільки під хустом)...під час 2-йі світовойі війни ...
Як крайіна член гітлерівськойі коаліційі.
Якщо орбан із сіярто із хунським парламентом це зроблять ...
Тільки тоді я повірю в щирість ваших слів і заяв про мир ... Про дружбу ... І добросусідскість.
А в іншому випадку ... Це все блюзнірство і безмірна зухвалість.
І кому тоді і до чого всі ваші досягнення ???

льотчик 2017-12-04 / 00:58:32

Так земляки, попытайтесь работать над тем , чтобы все национальности чувствовали себя конфортно на своей земле (на Подкарпаттье), не грызите друг друга, а то это ведет только к вражде и к розчленению (диссоциации)- что является главной целью нынешней укр. правительству. Некомпетентность и не успешность в экономике пытаются скрывать с законом о языке (и за одно угодить националистам). Это такая тема которую можна растянуть на 1-2 года, дальше пойдет закон о гражданстве, тоже можна ростянуть на 2-3 года и. д. Можна винить соседних стран, что блокируют сближение к ЕС и к НАТО. Можна обвиниты ЕС, что не переводит средства из-за отказа Украины в экспорте "кругляков", но все это только байки за которыми скрывается: глупость, тунеядство и ряд плохих экономических и политических решений, (можете поверить что ЕС борится за биодиверсификацию - дерево вырезал - посади саженец, против коррупции, против анонимных банковских счетов и.т.д.). НАТО уже давно поставил задачу: натокомпактная техника и 2% взноса от ВВП ( на 2017 год это 1,86 млрд долл США.), никаких конфликтов с соседями и т.д. Скорее всего правительство думает: заявление венгров нам как раз кстати, все свалим на них, денишки останутся у нас, а там пусть ребята умирают на голом интузиазме. С ЕС тоже самое, задачи: создать 36 новых компактных с ЕС законов, 185 модификаций к старым законам и т.д. но увы, а работать то не хочется!

Вуву а по поводу высокомерия венгров не согласен с тобой. Человек как и нация должна иметь свою самооценку и за одно иметь и здоровую самокритику, a венгры имеют этих свойств. В прошлом веке венгерских городов, венгерскую экономику 3 раза уничтожали, ( 1-ая, 2-ая мировая война, 1956 год) венгры 3 раза вставали из бездна, на интузиазме, не имея существенных природных ресурсов, тогда как большая часть мужского населения не вернулась с фронта или утащили их на гулаг и тогда как 5-6% процента населения ромы, которые только в основном бенефициары, но не плательщики налогов и.т.д. Венгры гордятся своей историей (и никогда не игнорируют историю друхих) и на это есть везкие причины.
Ни одна страна в мире на дала столько освещенных, папой римским, святых как Венгрия.
Пасспорт 9-10-ый по рейтингу по свободе перемещению.
Венгрия 15-ый в мире по рейтингу интелекту, интеллигенции.
http://list25.com/25-countries-with-the-highest-average-iq/

В числе 10-ке по числу Нобелевской премии на душу населения.
https://en.wikipedia.org/wiki/Nobel_laureates_per_capita

В числе десятке среди стран по численностью золотых олимпийских медалей.
https://en.wikipedia.org/wiki/All-time_Olympic_Games_medal_table

И много много прочее. Все это не значит, что Венгрия на хотела бы видеть Украину сильным государством или потенциальным партнером в экономике. Пример: Чехия имеет вокруг себя только развитых стран (Германию, Австрию, Польшу, Словакию) по-этому и быстрее развивается, что нельзя сказать о соседей Венгрии. А как правило приятно в том регионе, на той улице или в стране жить где и соседи живут примерно на твоем уровне.

Олег 2017-12-03 / 23:33:44
До Миколи....Чолувіче мадяри туй були майже 80 років тому,не повторюй завчену мантру про це .Зараз диви що дієтся ,що роблять керманичі такого не було ні при мадярах ні при чехах..

Місний 2017-12-03 / 22:34:15
1920 й рік ,Чехословаччина ;кардинально все змінилося .
Русинських шкіл -321
Мадярських шкіл -83
Чеських шкіл - 22
!931 рік .
Русинських шкіл -425
Чеських шкіл -158
Мадярських шкіл -!01

Місний 2017-12-03 / 22:14:10
" На зламі 19-20 ст. в Угорській державі було ,аж чи лиш 182 угорськомовні школи ,та 16 шкіл з мовами нацменшин .
У цей час на території нашого Краю функціонувало тільки три середні навчальні заклади. де русинська мова залишалась ,але була не обовязковою ;
Мукачівська головна гімназія ,Пряшівська тай Ужгородська головні гімназії .
У мадяр самих катастрофа була з освітою.
Ясно що вони поспіхом намагалися виправити ситуацію.

Микола 2017-12-03 / 20:54:39
Мадяри в школах русинських дітей били за незнання монгольської мови. Спитайте ваших дідів. Чомусь про чехів такого ніхто не розказував. А мадяри зневажали цей народ і вели себе як свині

Вуву 2017-12-03 / 20:30:57
В цьому бардаку з "приватним кордоном" і контрабасом ... Дійшло до того що вже і населені пункти на іршавщині вони почали перекручувати на хунскі назви . Бо коли нема дотримання закону ... Значить це не крайіна ... А прохідний двір.
А раз так ... То люди які тут живуть ... Не заслуговують на повагу ... А на приниження і огидну зневагу з боку хунів ...
І в свойіх очах самовозвишення ... Лишень тому , що хунія в євросоюзі і рівень життя там вищий .
А якщо пЭтя "шоколадний"+ гройсман ... Банда депутатів і міністрів рвуть бюджет і розкрадають все що можна ... Дерибанять міжнародні кредити ... Збільшуючи зовнішній борг (який вже аж зашкалює) ... І покидьки провладні держиморди цим не переймаються ...
Може така крайіна ... Такий народ мати повагу на міжнародному рівні ???
Та ніколи ! Хуни це якнайяскравіший приклад того як вони об нас витирають ноги ... (Щоб несказати грубше)
А що потрошенко і КО ?
Так є , далі забиває офшорні рахунки баблом. От і вся політика .
За що гинув народ на майдані ... За "нових-старих" злодійі-бандитів у законі ???

Місний 2017-12-03 / 20:26:15
А тобі ни соромно про таке писати ? Так страшно мадяризували що дуже і дуже мало хто знає по мадярськи ,а то і взагалі вже ни лишилося хто би знав .Вимагалося зннання мови в тих хто йшов на державну службу .

Микола 2017-12-03 / 19:42:06
Мадяри забули як насильно мадяризували населення Великоберезнянського, Перечинського районів де мадярами ніколи й не пахло. Вели себе як імперські свині.тепер верещать як невинні рожеві поросята. Соромно має бути. 637

István 2017-12-03 / 14:39:39
Климкин в Берегове как раз упрекал Внгрии, что штучно политизирует языковый вопрос.
Так, выходит, что это сама Украина политизирует этот вопрос?...

сорри 2017-12-03 / 13:46:21
Глупе питання. З розряду: а чи живуть громадяни Угорщини, які виступають за членство країни в ЄС, краще за тих, які виступають проти?

Як можна ПОЛІТИЧНЕ питання, питання єдності країни і т.д., ставити під виглядом побутового, економічного?

Ішванку, чому Угорщина в такому випадку, наприклад, не відмовиться від армії? Адже тоді вивільнені кошти можна спрямувати на покращення життя громадян Угорщини?

István 2017-12-03 / 13:34:37
Ставлю вопрос в обратном порядке.
Живут-ли жители Украины, которые свободно владеют мовою лучше, чем те закарпатские венгры - колторые не знают украинского языка?

István 2017-12-03 / 13:33:24
Ставлю вопрос в обратном порядке.
Живут-ли жители Украины, которые свободно владеют мовою, чем те закарпатские венгры - колторые не знают украинского языка?

сорри 2017-12-03 / 13:05:21
Вибір полягає не у виборі між українськими і угорськими школами, а у володінні-неволодінні мовою держави, громадянином якої є.
Знаючи виключно угорську, угорці Закарпаття теж не живуть краще. Принаймні, коли вони знають ще й українську, у них з'являються додаткові можливості.
Зрештою, це питання державної політики і цілісності держави. Чомусь Угорщина в себе не дозволила шкіл, де б навчалися виключно хорватською чи румунською. Середня і вища освіти в угорщині - виключно державною мовою.

István 2017-12-03 / 12:41:35
Возможность выбора есть - школ с украинским языком обучения в несколко раз больше на Закарпатье чем венгерских.
И еще - в другом месте я уже задал вопрос: А живут ли венгры терепь на Закарпатье, не зная украинского языка, хуже остальной доли населения Украины - которые прекрасно владеют мовою?

сорри 2017-12-03 / 12:19:48
Позбігалися коментувати українофоби :(

István, не захотять, то не вивчать. Але будуть мати можливість.Бо зараз вибору у них нема, виключно - "не вчити".

István 2017-12-03 / 11:48:11
"Не знаючи державної мови представникам нацменшин не можна повноцінно реалізувати себе в Україні"
Ну я если и не хотят полноценно реализовать себя в Украине? Государство будет их заставлять применением силы?
Это же их выбор.
Если хотят выучить мову, то и севодня могут записывать детей в школы с украинским языком обучения. А если не хотят - и после запуска Закона не будут выучить.

Микола 2017-12-03 / 11:34:49
І ще одна дурня ("Не знаючи державної мови, представникам нацменшин не можна повноцінно реалізувати себе в Україні".)Всі тікають з України ,навіть Українці про яку реалізацію іде мова?

Микола 2017-12-03 / 11:32:47
НІ ?Тоді гудбай ЄС та НАТО........

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 8
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини