Головою ГС "Федерація футболу Закарпаття" в присутності Г.Москаля і М.Ланя одноголосно обрано І.Дурана (ФОТО)

У Мукачеві завершилися позачергова конференція Федерації футболу Закарпаття та установчі збори Громадської спілки «Федерація футболу Закарпаття». І.Дурана одноголосно обрано головою останньої.

Головою ГС "Федерація футболу Закарпаття" в присутності Г.Москаля і М.Ланя одноголосно обрано І.Дурана (ФОТО)

Як зазначив сам І.Дуран, хоч проведення одночасно двох таких заходів і виглядає як юридична колізія, але насправді ніяких правових порушень немає. Адже одне засідання стосувалося ліквідації, так би мовити, старої організації, а інше – створенню нової. Та й загалом присутні дотримувалися букви закону, беручи до уваги як норми чинного законодавства, так і рекомендації Федерації футболу України.

Безпосередньо до роботи приступили після того, як з’ясували легітимність зібрання (із 87 членів прибули понад 70) та виконання Державного гімну.

Спочатку присутні обрали президію (до її складу, крім Івана Дурана, увійшли голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, народний депутат України Михайло Ланьо та перший заступник голови ФФЗ Мирослав Щербей), а також лічильну й мандатну комісії.

Відтак зосередилися на порядку денному позачергової конференції. І.Дуран наголосив, що остання в цьому році відбувається не вперше, однак її проведення викликане необхідністю привести всю документацію ФФЗ (та й загалом діяльність федерації) у відповідність до чинного законодавства.

Спочатку присутні проголосували за припинення діяльності Федерації. Потім розглянули питання про її Ліквідатора, тобто особу, яка матиме відповідні повноваження від ФФЗ на перехідний період. Установили також порядок і строки (а це – 2 місяці) пред’явлення вимог кредиторів. Далі йшлося про майно й кошти, які передали правонаступнику. Крім того, визначили особу, яка матиме право представляти Федерацію під час здійснення реєстраційних дій. Такою особою обрано Віктора Наскалова, заступника голови ФФЗ.

Без перерви перейшли до порядку денного установчих зборів ГС «ФФЗ». Спочатку розглянули саме питання про створення такої ГС. Потім сформулювали мету (цілі) її діяльності (від пропаганди масового футболу в краї до здійснення просвітницької та наукової діяльності, пов’язаної з грою мільйонів тощо).

Визначили найменування організації («Громадська спілка «Федерації футболу Закарпаття») та її скорочене найменування (ГС «ФФЗ», або ФФЗ), затвердили статут спілки (типовий і базовий відповідно до статуту Федерації футболу України). Після цього взялися обирати голову ГС «ФФЗ». Було подано одну заяву – від Івана Дурана.

Перед обранням до присутніх звернулися голова облдержадміністрації Г.Москаль та народний депутат України М.Ланьо. Зокрема, Г.Москаль висловив побажання підтримати кандидатуру І.Дурана, оскільки він добре справляється з виконанням обов’язків не лише на посаді голови громадської організації, а і як перший заступник очільника ОДА. Утім підкреслив, що вирішувати повинні самі присутні.

Приблизно в такому ж дусі висловився й М.Ланьо. Він зазначив: І.Дуран своєю роботою продемонстрував, що заслуговує бути керівником новоствореної ГС. І додав: у футболі не повинно бути політики, а має бути одна сім’я, яка об’єднує заради гри мільйонів. Водночас так само зазначив, що вибір – за присутніми.

Перед голосуванням І.Дуран коротко (але по суті) прозвітував за три роки своєї діяльності на займаній посаді. Відзначив як «плюси» в роботі (покращення футбольної інфраструктури в області, реорганізація дитячо-юнацького футболу, функціонування двох ліг у дорослому футболі, інформаційна діяльність тощо), так і наголосивши на недоліках (скажімо, підготовка суддівських кадрів).

І.Дурана обрали головою ГС «ФФЗ» одноголосно. Подякувавши за довіру, він, як завжди скромно наголосив: це обрання є «авансом», який намагатиметься виправдати.

Відтак настала черга обрання головних помічників очільника ФФЗ. Так, першими заступниками обрано Мирослава Щербея й Станіслава Сухана, а заступниками – Віктора Наскалова й Віктора Качура. Обрали й склад виконкому в кількості 18 осіб. Зокрема це: Іван Дуран, Владислав Безик, Іван Грабар,  Георгій Жбора, Іван Каменца, Віктор Качур, Валерій Куцин, Іван Ковач, Іван Матрунич, Віктор Наскалов, Олександр Переста, Степан Селменський, Станіслав Сухан, Балінт Товт, Олександр Цива, Олександр Чегіль, Мирослав Щербей, Василь Щур.

Потім обрали ще й голів та членів ревізійної комісії й органів футбольного правосуддя ГС «ФФЗ». Зокрема, головним «ревізором» у Федерації буде Йосип Браєр; контрольно-дисциплінарний комітет очолив Іван Головко; апеляційний – Сергій Ткаченко.

Ухвалили й постійних та асоційованих членів ГС «ФФЗ». До перших увійшли районні та міські організації, а до других – усі інші.

Природно, що розглянули й питання про вступ ГС «ФФЗ» до ГС «ФФУ» та визначили повноваження Віктора Наскалова і Йосипа Шитєва як осіб, яким надали право представляти новостворену організацію для здійснення реєстраційних дій.

У «Різному» подякували масмедійникам за популяризацію футболу Закарпаття. Зокрема відповідні грамоти вручили: Валерію Міхліченку й Вадиму Сурмаю, відеооператорам передачі «Час футболу» на ТРК «Тиса-1», Андрію Добошу відеооператору, Олександрі Терембець, ведучій передачі «Час футболу» на ТРК «Тиса-1», Степану Селменському, головному редактору газети «Спорттайм», експерту передачі «Час футболу» на ТРК «Тиса-1» (як і його колегам відзначили ще й із нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку), Володимирові Тарасюку, голові комітету зі зв’язків із громадськістю та ЗМІ, Тарасові Галушці, редактору інтернет-видання lobda.at.ua, Олексію Матруничу, голові прес-служби ФК «Севлюш» (Виноградів), Олександрові Курті, керівнику інформаційного відділу ФК «Минай», Катерині Іванчо, журналісту Мукачева та Мукачівського району, Євгену Свищо, журналісту Іршавського та Виноградівського районів, Святославові Симканинцю, виконавчому директору Федерації футболу Іршавського району, Олександру Бодні, футбольному коментаторові, Олександрові Чегілю, голові Берегівської районної федерації, Жолту Леврінцу, голові прес-служби Берегівської районної федерації, Анастасії Пензовій, адміністратору та фотографові ФФЗ та Роману Сенишину, прес-аташе ТОВ «Мункач футбольна академія», журналістові газети «Новини Закарпаття» (останньому ще й із нагоди 40-річчя).

Загалом проведення двох вищезазначених заходів, одностайне голосування на них укотре довели: на Закарпаття дійсно є футбольна сім’я, яка знає, чим займається і з якою метою.

Володимир Тарасюк, ФФЗ

03 грудня 2017р.

Теги: ФФЗ, Дуран

Коментарі

УБОП 2017-12-04 / 10:38:34
Та то Маскаль, як старий опер, хитро "інвентаризацію" зробив, щоб потім одним списком усіх........

13444 2017-12-03 / 23:36:22
В нормальній країні ця президія була би або на зоні, або в бегаз, а той шо лисив в дурдомі, но в нас країна така, яка є, тому і ффз така смішна.

Читатель 2017-12-03 / 18:06:53
Точнее, не "выбрала Ланьо", а "одобряет Ланьо" (ведь выбрали Дурана). А во-вторых, такой плохой Ланьо, но... Готов поспорить - вот, посадят Ланьо, и ... Весь футбол просто-напросто завалится. Увы, но факт.

А вот, когда отдадут Ланьо в руки правосудия, и найдут замену этому "серому кардиналу", тогда всё встанет на свои места.

Читатель 2017-12-03 / 18:03:05
Все такие тут собрались, прям.... При чем тут Москаль? Выбрала Ланьо "большая куча" людей. А рядовые игроки-футболисты? Где бойкот с их стороны? И журналисты, сделавшие там репортаж, тоже абсолютно спокойно к этому отнеслись. Я не критикую, а просто констатирую факт.

Другие окружающие - тоже не избегают Ланьо. И спокойно с ним общаются.

Дід Панас 2017-12-03 / 15:58:34
Легалізація "нечистих" грошей від контрабанди.
Зараз кожен начальствующий митник або колишній "авторитет" має свою команду, а очолює їх всіх бувший СБУ-шник-смотрящий за контрабандними потоками,недаром він перший заступник у Москаля і касир у банди Блюка,що піднявся у свій час на тунелі......

бувший хустянин 2017-12-03 / 15:53:03

до «бувшому хустянину 2017-12-03 / 14:49:14»

Взагалі-то пост був про ФФЗ. Але… Вибачте, редакція ЗО,мушу відповісти.

На мою думку, воювати мають професіонали за гроші чи підготовлені добровольці. А не гарматне м’ясо…

У мене мобілізований син воював на Сході півтора роки, і весь цей час я утримував ЙОГО, та його сім’ю. Тому не тобі мене агітувати за «Рошен» в Ліпецьку чи офшори в Іспанії…

Путін – однозначно х…ло, але війна з ним не оголошена, і влада Порошенка торгує з Росією до цих пір...

А ось законослухняних чи бідняків мобілізували. Проте діти Порошенка, олігархів, депутатів, і т.д. – всі, чомусь, виявилися «білобілетниками» чи «дуже необхідними» при владі.

Ти, чоловіче, забув, який конкурс був у нову поліцію в Закарпатті під час АТО? Так ось нагадаю: десь 8 тисяч, здається, на 300 місць. І ти, вважаєш, що 7700 ЗДОРОВИХ чоловіків та жінок, які не пройшли конкурс, потрапили хоча би у військкомат? – Жодного!

Тому заліпи дуло, балаболе, і строчи свої «коменти» під0 постами жлобів від влади, які на крові до цих пір заробляють свої мільйони.

бувшому хустянину 2017-12-03 / 14:49:14
"скільки хлопців-футболістів ФФЗ спасло від АТО" - ще так футболістів нехіто не позорив! Думай, шо мелеш чоловіче. Не позорь футболістів.
Захищати Україну - це честь для кожного, і лише всяка шваль і відходи суспільства тікають й намагаються всіляко уникнути цього, ховаючись хто де.
"хто ще, крім цих хлопців, готовий вкласти стільки грошей в обласний футбол" - за твоєю логікою, якщо зараз Путін кине якісь гроші на розвиток того ж футболу - то вже треба забути, хто такий Путін, що він зробив, що робить.Все забути, бо той гроші дав? Раби і безхребетні істоти - такі як ти...Будь таким, якщо тобі любиться. Але інших не закликай і не спонукай бути такими ж рабами і безхребетними істотами.

бувший хустянин 2017-12-03 / 12:47:01

До чого тут політика? Подобається комусь склад ФФЗ чи ні – справа особиста. Але хто ще, крім цих хлопців, готовий вкласти стільки грошей в обласний футбол та ще під час економічної кризи та війни?

Балоги, Шуфрич? Чи є інші багаті кандидатури бажаючих? – Я, при наймі, про таких навіть не чув…

Шановні критики, ви хоч уявляєте скільки грошей, організаційного досвіду треба, щоб провести першість, різні кубки, турніри, утримувати футбольні поля , арбітрів на обласному рівні?
А хтось з вас хоч раз задумувався, скільки хлопців-футболістів ФФЗ спасло від АТО?

Тому, вважаю, треба ФФЗ спочатку подякувати за те, що вже є в обласному футболі. А далі фінансово допомагати, хоча би покупкою білета на футбольний матч, підтримуючи улюблену гру чи якусь команду.
Що би бути дійсно вболівальником і мати право конструктивно критикувати чи щось пропонувати.

до останнього 2017-12-03 / 12:30:24
МОЛОДЕЦЬ!!! Але УВИ це реалії України після революції гідності.

укр 2017-12-03 / 12:04:51
класна фотка Москаля з Блюком: генерал міліції та кримін.авторитет за одним столом президії. Дурять нас, друзі, наші політики.

Депутат 2017-12-03 / 10:27:15
Шайка злодюг

Десятка 2017-12-03 / 06:49:28
Десь я вже таке бачив:" це аванс, але дякую за довіру", "Я пропоную свого заступника вашим керманичем, але обирати вам",( а обирати доводиться того кого наполегливо пропонують бо інших просто нема), Одностайне голосування і суцільний одобрямс! Часом це не із минулого?Точно! Родом із СССР. Хоча і ФІФА, та УЕФА категорично проти, щоб у футбольні справи втручався політико_адміністративний апарат.... Напевно нам можна.... Так точними залишимося на узбіччі майбутнього! Сумно!

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини