У поєдинку аматорського чемпіонату України з футболу ужгородці здолали тернопільчан

У поєдинку аматорського чемпіонату України команда з Ужгородщини зуміла мінімально здолати суперника з Тернопільщини — ФК «Ниву».

У поєдинку аматорського чемпіонату України з футболу ужгородці здолали тернопільчан

Стартові хвилини матчу для обох команд пройшли в розвідіці. «Минайці» краще контролювали м’яч у центрі поля, однак наблизитися до воріт суперника не вдавалося. На 9 хв. після навісу Роберта Гегедоша з лівого флангу у свої ворота ледь забив оборонець команди гостей. За декілька хвилин головою уже у чужі ворота цілили футболісти «Ниви», але не точно. Згодом після ще одного верхового навісу довелось вступати у гру Андрію Поповичу, який кулаками виніс круглого подалі від штрафного.

На 17 хв. хороша швидкісна атака вийшла у господарів. Роберт Гегедош промчав правим краєм і відпасував у центр штрафної. М’яч дістався дальньої стійки, де чатував Владислав Микуляк. Його удар злету, відверто, не вийшов (полетів у бік воріт, зачепивши Василя Пиняшка). А позиція була чудова.На 19 хв. гостро відповіли гравці команди з Тернопільщини. Руслан Луцик, змістившись у центр, наніс технічний удар. Кіпер «минайців» зіграв на висоті, перевівши м’яч на кутовий.

А уже на 21 хв. «Минай» організував зразкову атаку, яка завершилась взяттям воріт. Роберт Гегедош з глибини віддав діагональну передачу на лівий край штрафної, де Євген Мирончук в дотик навантажує на протилежний край. Там Владислав Микуляк теж в дотик скидає під удар Василю Пиняшку. Останній чудово розібрався у ситуації і відправив круглого точно у ворота — 1:0.

На 23 хв. господарі повинні були подвоювати перевагу у рахунку. І знову ж таки, головними дійовими особами стали Роберт Гегедош та Василь Пиняшко. Перший проскочив оборонця на правому фланзі і навісив, а Василь Пиняшко, підібравши м’яч, наносив потужний удар, але вище цілі. Через декілька хвилин Яромир Лобода пробивав з-за меж штрафної. Однак по центру і кіпер не відчув труднощів.

Свій момент «Нивак» створила на 34 хв. Після навісу з правого краю Михайло Штанкевич пробивав головою, але невдало згрупувався, і момент було втрачено. Вже через кілька миттєвостей ще один шанс мали гості: зі стандарту пробивав Андріан Бабич. Потужно, але м’яч просвистів над поперечкою. Згодом — знову гостро після стандарту. Виконання від Руслана Луцика з дальньої дистанції, але теж над поперечкою.

На 39 хв. небезпечно біля воріт «Ниви»: Роберт Гегедош пройшов кількох оборонців, але пробив не надто сильно правою.

А вже під завершення першої половини гості вирівняли паритет на табло. Навіс з правого краю від Сергія Полянчука — на другому поверсі Олександр Боженко виграє дуель і відправляє м’яч у дальній кут — 1:1.

Відразу опісля перерви наставник Микола Гібалюк здійснив дві заміни. Замість Максима Минайленка та Олексія Шпака на поле вийшли Владислав Образцов та Роберт Смокоровський. Останній зайняв місце на лівому фланзі оборони, що дозволило Євгену Мирончуку продовжити матч уже на позиції центрального півзахисника.

Перші хвилини тайму другого небезпечних моментів не подарували. А от уже на 54 хв. «минайцям» вдалося знову вийти вперед. Прохід лівим флангом і подальший крос у штрафну від Роберта Гегедоша, а далі майстерний удар в дотик Яромира Лободи. М’яч акуратно залетів у нижній лівий кут — 2:1.

На 65 хв. господарі розгорнули ще одну цікаву атаку. Василь Пиняшко залишив кількох захисників позаду себе, обігрався у пас із Робертом Гегедошем, і вийшов на ударну позицію. Пробивав на виконання, але кіпер на місці.

«Минай» створював момент за моментом і просто був зобов’язаний збільшувати перевагу. Приміром, на 69 хв. стрімка контратака, у ході якої Сергія Машталір вибігав на оперативний простір. Так удар нападника із семи метрів у ближній кут був не точним. Через декілька хвилин перевіряв пильність кіпера Владислав Микуляк. Але його удар з дальньої дистанції воротар взяв.

На 73 хв. ще один шанс від команди з Ужгородщини. Сергій Машталір віддав на Роберта Гегедоша, який з гострого кута вирішив пробити. Страж воріт «Ниви» ногами парирував. Вже через якусь мить послідував удар від Роберта Гегедоша з-за меж штрафної. Голкіпер гостей знову рятує, відбиваючи у видовищному стрибку. Не пройшло й хвилини, як голеадор «Минаю» мав ще одну нагоду забити. Прибравши оборонця уже у штрафній, Роберт Гегедош пробивав, як то кажуть, з носка, але м’яч пролетів над поперечкою.

На 81 хв. й «Нива» зуміла нанести удар по воротах суперника. Віктор Ковалик пробивав з дальньої дистанції, але вище воріт.

Після розіграшу кутового і навісу від Владислава Микуляка на 83 хв. міг небезпечно пробивати ножицями Владислав Образцов. Однак опинився на газоні. Свисток рефері промовчав, проте за декілька секунд арбітр ще й показав «гірчичник» оборонцю.

Під час завершальних хвилин «Нива» зробила декілька спроб врятувати матч, але нічого серйозного у суперника так і не вийшло. У підсумку, «Минай» здобуває переконливу чергову перемогу, яка дозволяє їм вирівнятися очками з ФК «Рочин», який цей тур пропускав.

Стадіон «Авангард», Ужгород

«Минай» — «Нива» 2:1

Голи: Пиняшко, 20, Лобода, 53 –  Боженко, 43.

«Минай»: Андрій Попович, Василь Беца, Максим Минайленко, Олег Допілка, Євген Мирончук, Ігор Вагін, Владислав Микуляк, Олексій Шпак, Яромир Лобода, Василь Пиняшко, Роберт Гегедош

На заміну виходили: Владислав Образцов, Роберт Смокоровський, Степан Федак, Едуард Дзьоба, Сергій Машталір, Іван Ковач

Тренер: Микола Гібалюк

«Нива»: Віктор Ольховий, Віктор Ковалик, Андріан Бабич, Сергій Полянчук, Андрій Сухецький, Владислав Сороцький, Павло Макогон, Немо Шелія, Руслан Луцик, Михайло Штанкевич, Олександр Боженко

На заміні: Андрій Гарас, Юрій Цьона, Тарас Червонецький, Михайло Окомський, Віталій Бодак

Тренер: Назар Козак

Попередження: Ігор Вагін, Андріан Бабич, Євген Мирончук, Павло Макогон, Владислав Микуляк, Віктор Ковалик, Владислав Образцов, Сергій Полянчук

 

obolok

23 жовтня 2017р.

Теги: футбол

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини