Україні є чим відповісти на шантаж Угорщини – нардеп від БПП

Україна готова до дзеркальних заходів щодо Угорщини, якщо Будапешт блокуватиме будь-які ініціативи щодо зближення України і Європейського Союзу, заявив глава української делегації в ПАРЄ, народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Володимир Ар'єв.

Україні є чим відповісти на шантаж Угорщини – нардеп від БПП

"Ми по-сусідськи з ними взаємодіяли. Якщо вони не хочуть взаємодіяти по-сусідськи, наприклад, у Раді Європи, кількість українських делегатів утричі перевищує кількість угорських, і ми можемо вплинути на остаточне Рішення щодо Угорщини також. Якщо вони вдаються до шантажу, а не до спокійних переговорів, це ненадійне партнерство",- сказав В.Ар'єв агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Він зазначив, що прагнення цієї країни блокувати зближення ЄС і України робить Угорщину ненадійним партнером для всіх. Однак за його словами, Україні є чим відповісти на погрози Угорщини. За словами В.Ар'єва, Україна має відповідні важелі, а зростання націоналістичних настроїв в Угорщині давно непокоїть ЄС, що б'є також по іміджу цієї країни в Євросоюзі.

"Те, що робить Угорщина, - це шантаж, тому в цьому випадку ми діятимемо дзеркально щодо Угорщини, якщо вони робить таке щодо нас", - сказав нардеп із БПП.

Він додав, що варто також дочекатися висновків Венеціанської комісії щодо мовної статті закону про освіту, а доти все, що відбувається - лише політичні змагання.

За словами В.Ар'єва, до отримання висновків Венеціанської Комісії також немає сенсу в дебатах у Раді Європи, на яких наполягає Румунія.

Що стосується реакції Польщі на цей закон, нардеп сказав: "Я не чув, щоб вони створювали проблеми".

Раніше цього ж дня на сайті Міністерства закордонних справ Угорщини з'явилася заява, згідно з якою угорський уряд має намір блокувати всі подальші рішення Європейського Союзу, спрямовані на зближення ЄС з Україною в зв'язку з підписанням президентом України Петром Порошенком закону "Про освіту" повідомляє Міністерство закордонних справ Угорщини ,

"Угорщина блокуватиме будь-які ініціативи, вигідні Україні, в міжнародних організаціях, особливо в ЄС", - сказав глава МЗС Угорщини Петер Сіятро.

Як повідомлялося, 25 вересня, президент України Петро Порошенко підписав закон України №2145-VІІІ "Про освіту", ухвалений Верховною Радою 5 вересня 2017 року.

Закон, серед іншого, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але відповідно до освітньої програми можуть викладатися одна або кілька дисциплін двома і більше мовами - державною, англійською, іншими офіційними мовами Європейського Союзу.

 

27 вересня 2017р.

Теги: Угорщина, освіта, мова

Коментарі

Вуву 2017-09-28 / 06:06:07
(Трохи стьоб) ... то як тепер Меркель щоб сходити у ... wc ... мусить тепер питати дозвіл не тільки у сеехофера а і у орбана ...

Чи як по "маленькому" то в одног ... а як по "великому" то в другого. ?
І хто за що відповідає ... ?

Вуву 2017-09-28 / 05:57:20
Видається на те ... Що льотчик ... Напевно живе в німеччині .

Вуву 2017-09-28 / 05:24:44
Цікава інформація ... Для загального кругозору ... Але мусимо памятати і те що в політиці є ще і його величність ... Компроміс ... А він досить часто є хитким і мінливим ... А найгірше непрогнозованим.
Парадок полягає в тому ... Що інколи опозиція може проголосувати ... ЗА ... а члени коаліційі (чи навіть самойі партійі) ... Проти ...
І є питання ... де одностайного ... "АДАБРЯМС" ... Ніяк не виходить ... бо це Європарламент ...(А є ще Рада Європи).

555 2017-09-28 / 00:19:28
Краще б відповіді давати на виникаючі і існуючі внутрішні проблеми.
Причом тут Меркель, не зрозуміло...

льотчик 2017-09-27 / 23:20:45

тітка Меркель в результаті уособлює тільки економічну стабільність Німеччини, але не політичну. Її роль - показати стабільність економіки для біржі, інвесторам і міжнародним кредитно-рейтинговим агенствам (Fitch ratings, Moody's, Standard and Poor's), щоб тримати довгострокові допозітіві в стані А +++ (а що це їм дає - вже інша тема економіки). CDU, на чолі з Меркель змушені були йти на спільне балотування з CSU (а головою CSU саме і є Хорст Сеехофер - і за одне він і примьер міністр Баварії). Без підтримки Сеехофера -тітка Меркель мала б не більше 12-15% голосів у Бундестазі. Сеехофер дуже часто в тіні, а тітка Меркель без дозволу Сеехофера навіть і в WC не сходить ... CSU в Європарламенті в числі Європейської Народної партії, де і ФІДЕС на чолі з Орбаном, йому кілька разів пропонували очолити Народну Партію в Європарламенті, Орбан відмовився , а в місце нього віце президентом Народної партії при Європарламенті стала Gálne, Pelcz Ildikó з ФІДЕС. І за одне вона є і однією з віце президентів Європейського Парламенту. Народна Партія при Європарламенті вважає Орбана своїм талісманом, провідним талантом, при необхідності в Європарламенті вони (Сеехофер і Орбан) злегка разом можуть зібрати 46-48% голосів европарламентёров, а якщо до них підключатися і з інших партій пару голосів, то вони здатні вирішувати всі питання в Европарламенті "за" або "проти ".

Вуву 2017-09-27 / 19:48:23
Льтчику ... Ну той список він може змінюватись кожен день ... як погода ... Сьогодні йійі нема а завтра є ... Бо якщо вона вийграла важкі вибори ... То це вже ... Тай щось значить .

льотчик 2017-09-27 / 18:57:26

та цей мудак вже евродепутатом собі уявляє?
за опитуваннями бельгійського видавництва POLITICO,
http://www.politico.eu/list/politico-28/
Орбан найвпливовіший і формирующий політик в Європі, а Ковеші- глава антикорупційної прокуратури в Румунії (угорка) -21 за списком. У списку немає тітки Меркеля, а в місце неї на 4-му місці Хорст Сеехофер - примьер міністр Баварії.

Олекса 2017-09-27 / 17:57:06
Пирибачте,усереся Ваша ВУВУ Маркель, а не буде реагувати.Пустила мігрантів а уті Європі скорі на хвіст стануть.Ко така Маркель, по грубому рощоту-нико!

юра 2017-09-27 / 17:06:02
Мадяри то нехарний народ

Вуву 2017-09-27 / 16:32:53
Нехай я "диванний" ... Правда комфорт люблю ...
А ти як читаєш ... На чому сидиш (пи.диш) ...на дирці унітаза ???

Вуву 2017-09-27 / 16:28:41
Дотого що нижче...
Задовбав кажеш ... А тібор і карпато-словін не задовбали ... Це1.
І 2. А чого ти вимахуєшся ... Берий дописуй ... Ділися із своєю думкою ... Якщо є .

До адміна 2017-09-27 / 13:23:03
Цей ВУВУ вже задовбав. Не хочеться відкривати сторінку. На все в нього є поради та рецепти, вже Меркель та Трампу радить, розумак диванний. Виділіть йому окремий ресурс для таких як він, нехай змагається в розумі.

Вуву 2017-09-27 / 06:45:24
І це і так зрозуміло ... Що вони відпрацьовують путінський план по розхитуванню всього євросоюзу ... Меркель мусить бути обережною ... І реагувати адекватно .

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини