Нардеп від "Самопомочі" порадила Москалю опікуватися дотриманням інтересів України на Закарпатті, а не підбурювати людей і розвалювати державу

Народна депутатка від партії "Самопоміч" Ірина Подоляк опублікувала відкритого листа голові Закарпатської ОДА Геннадієві Москалю, приводом до якого стало активне відстоювання останнім інтересів офіційного Будапешта в контексті мовного аспекта прийнятого Верховною радою України закону "Про освіту", який заклав основи реформи системи освіти у нашій державі.

Нардеп від "Самопомочі" порадила Москалю опікуватися дотриманням інтересів України на Закарпатті, а не підбурювати людей і розвалювати державу

Шановний пане Геннадію,

Днями Закарпатська обласна рада, Берегівська районна і міська ради звернулися до Президента України ветувати Закон про освіту.

Не маю жодного сумніву, що засадничо громадяни України, які живуть і працюють, зокрема, у Закарпатській області є законослухняними і розумними людьми. Я лише маю сумніви, чи Ви, пане Геннадію, є законослухняним відповідальним посадовцем і державником?

Ваші останні коментарі щодо «мовної статті» Закону про освіту викликали у мене і у моїх колег з різних політсил зчудування і змусили засумніватись у Вашій кваліфікації правника і тій юридичній освіті, яку надають відомчі установи МВС. Хіба що Ви, часом, пари прогулювали?

Оскільки звертатись до СБУ сенсу нема, бо в Україні СБУ є головно тільки на папері, то дозволю собі звернутись до Вас з пропозицією: якщо Вам слід розтлумачити норми міжнародного права чи права України, я готова зі своєї депутатської зарплатні компенсувати видатки на подорож до Ужгорода чи Берегова кількох випускників Києво-Могилянської Академії або Українського католицького університету, які б спокійно, з повагою і любов’ю пояснили Вам закладені у «мовній статті» норми усно і на пальцях, бо багато тексту ніхто, звісно, читати не буде. Окрім того, вони, разом з Вами, могли б зустрітись із депутатським корпусом Закарпатської, Берегівської міської і районної рад і мило обговорити з ними ст.7 «Закону про освіту».

Ваше твердження, що згадані заяви є «проукраїнськими» таке ж хибне, як кремлівська теза про «іхтамнєт». Бачу, Вам потрібна фахова допомога також і в комунікативних практиках, бо якщо Ви не второпали про що Закон, то як поясните іншим?

Окрім того, Ви, очевидно, не знаєте, що у деяких районних і міських радах Закарпатської області весело майорять прапори інших держав? Зокрема, у тому ж Берегові. Чи, може, Берегово – це не місто в Закарпатській області України? Прошу розтлумачити, бо аж раптом щось змінилось і це вже норма?

Про рейтинги ЗНО, паспорти, які роками роздавала Росія у Криму, прапори РФ, які майоріли на початку війни на Донеччині, Луганщині і не тільки, Ви мені, беззаперечно, можете розказати більше, ніж я Вам. Не варто підкреслювати скільки хто зробив для України в минулому, варто працювати так, щоб не повторювати помилок того минулого, а це, звичайно, вимагає високого інтелектуального напруження і нестандартних дій, за умови, якщо Ви є суб’єктом владних повноважень, а не маріонеткою в руках політиканів інших держав.

Тому, з усією повагою і турботою про Вас, з любов’ю до чудового Закарпаття і його прекрасних людей прошу: займіться своєю роботою, щодо забезпечення виконання в області Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня, бо розганяти «зраду», маніпулювати нормами законів, підбурювати людей і розвалювати державу на всіх рівнях є кому і без Вас.

Щиро,

Ірина Подоляк, народна депутатка

Як раніше інформувало Закарпаття онлайн, за активного лобіювання Г.Москаля за проект звернення, спрямований проти державної мови, в Закарпатській облраді голосували спільно БПП, Опоблок, "Відродження" і угорці (ПОІМЕННИЙ СПИСОК).

Раніше, всупереч офіційній позиції влади України, Москаль в унісон з офіційним Будапештом просив Порошенка ветувати прийнятий Закон "Про освіту".

25 вересня 2017р.

Теги: Москаль, сепаратизм, Угорщина

Коментарі

Вася 2017-09-30 / 09:30:35
Таке враження, що наші народні депутати мають,здебільшого, освіту в три класи. Чи не відміна закону Ківалова-Колісниченка була приводом до початку подій на Донбасі і Луганську. А зараз в період коли у нас громадянська війна,людей треба заспокоїти, помирити - вони голосують проти мови нацменшинств. Ну чекайте реакції (супротиву) місцевих угорців та офіційного Будапешту. Приїхали...

Джурі. Єві 2017-09-26 / 06:03:28
26 років плакали МИ ... А тепер ви плачете ? Чого б це раптом ...
Хуни народ культурний .... Почнуть вчити украйінську стануть ще культурніші ... Як кажуть ще одна "іноземна" ... Ніколи не зашкодить.

jur 2017-09-25 / 22:08:05
"Чим би дитя нe тішилось - лиш би нe плакало..." Цe про людeй, які раді освітньому "закону".

Вуву 2017-09-25 / 21:48:12
Тепер гена твій вік (свальбового гЭнерала) треба думати не довгий ...готуй (о)

Джуру єві 2017-09-25 / 21:42:29
Хто не знає хац вчиться ... Хто не хоче ... Його проблеми ... А от діти ... Це наше майбутнє і вони повинні знати державну мову ... При цьому бути сам собою ... Це йіх невідємне право .
І ми це право законодавчо закріпили .
А як щось не так ... Піди і випий склянку води .

Вуву 2017-09-25 / 21:36:08
Маскаль ...ти отримав МАТ і програш ...(а крем для бриття в тебе Є)
... :-))

jur 2017-09-25 / 21:21:46
На рахунок того, що у вищeзгаданих містах, сeлах, більшість нe володіє дeржавною, поясню чому : ЦE EТНІЧНІ ТEРИТОРІІ !Люди нe винні, що "заснули в одній краіні, а прокинулись в іншій" !І дeпутати з Києва нe вправі вирішувати на якій мові вони мають розмовляти чи навчатись. Цe таким, як Подоляк попeрeк горла всe нeукраінсткe !Прeдставники нацмeншин нe загрожують тeриторіальній цілісності дeржави, вони просто хочуть, щоб у своій краіні кожна людина мала право бути собоб, а нe бути, як всі !

Вуву 2017-09-25 / 21:01:22
Те що сказала ірина подоляк ...добре ... Але чого мовчать всі решта депутати ....???
Чи вони зауікавлені голосувати тільки за ті закони коли йіх добре проплатять + зарплати а в решта дні отдих + канікули по 40 днів + відкодування + надбавки+ компенсаційі .....то нащо йім тоді Украйіна ???

патріот 2017-09-25 / 20:38:35
Проблема якраз в тому, що на Закарпатті "цілі міста, сeла дe більшe 90 % насeлeння розмовляють угорською, ромунською, словацькою мовами", не розмовляють і навіть не розуміють державну.
Тому і взвила Мадярщина, бо дуже довго старалася, щоби так було.

патріот 2017-09-25 / 20:32:20
Москаль - тварь продажна і працює на Орбана.
Цей український закон м'якший, ніж в Угорщині, Румунії і Словаччині. Чомусь ти не проти того, що там мови освіти - державні.
Таким, як ти, лише все українське поперек горла.
І Москальові теж.

jur 2017-09-25 / 20:03:06
Москаль молодeць. А "шановна" дeпутат лишe приклад "слухняноі собачки", яка просуває і відстоює тe, що ій кажуть звeрху. На Закарпатті взагалі нeмає мовноі проблeми,а "вeрх" іі створює. ps. замість того, щоь когось відправляти до нас, кращe самі приідьтe - завітайтe в школи, поспілкуйтeсь з людьми. і тоді ви побачитe, що є цілі міста, сeла дe більшe 90 % насeлeння розмовляють угорською, ромунською, словацькою мовами. А влада, замість того, щоб забeспeчувати права цих людeй - задобрює націоналістів, щоб відвeрнути увагу від "усього". Шановна, нe плутайтe "націоналізм" і "патріотизм".

вин 2017-09-25 / 19:48:48

Юра 2017-09-25 / 19:47:42

Юра 2017-09-25 / 19:46:49

микола 2017-09-25 / 18:52:26


Хамство і тролінг. Коментар видалено. Адмін


Вуву 2017-09-25 / 16:15:48
Як би хто з журналістів та провів розстеження як маскаль працював у луганську до того часу ... Як прийшли "зелені чолоаічки" ... Напевно теж проводив "дружню політику" ... за бабло

Ужгородцю 2017-09-25 / 16:09:54
А перед тим копняк в сраку.

Ужгородець 2017-09-25 / 16:06:30
Москаляку на гіляку!)

Вуву 2017-09-25 / 08:11:36
Шкода що такий крутий мультік про "сімпсона" перестали робити ... Там для HOMERA ... був би прекрасний матеріал.

Щурь вася з міжгіря 2017-09-25 / 07:52:09
гнати в тришиї цього гену фестивальщика із Закарпаття

НОВИНИ: Політика

19:33
/ 13
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 28
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 6
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 6
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
16:11
/ 1
У Мукачеві водій Audi смертельно травмував чоловіка, що переходив дорогу у невстановленому місці
19:30
/ 12
угорщина хоче, щоб угорцям Закарпаття "повернули" те, завдяки чому вони перестали говорити українською та відчувати себе громадянами України
19:14
Кулеба на пресконференції в Ужгороді розповів, як вирішуватимуть суперечку з угорщиною щодо нацменшин
12:28
/ 6
Кулеба і Єрмак зустрілись з сійярто в Ужгороді
20:11
/ 14
В Ужгороді затримали мукачівця, підозрюваного в киданні гранати на подвір'я депутата облради Горвата в Мукачеві
» Всі новини