Відбулися матчі 14 туру першості Закарпаття з футболу

В обох зонах - без нічиїх

Відбулися матчі 14 туру першості Закарпаття з футболу

Перша ліга, Східна зона, 14 тур

Без нічиїх, зате з високою результативністю. Саме так зіграли представники Східної зони. У шести матчах чотири рази вигравали господарі, двічі – гості, а забивали команди в середньому 4,3 гола за матч.

ФСК «Говерла» (Ясіня) – ФК «Вишково» – 5:1 (юнаки – 3:0)

Рахунок цілком відображає співвідношення «сил» у матчі. 3:1 у першому таймі та 2:0 у другому. Уже на 4 хвилині зі штрафного Олександр Тулайдан відкрив рахунок. Далі його збільшили Мирослав Павлючок (реалізував пенальті на 17 хв.) і Василь Терпак (20 хв.). І хоч гості до перерви відповіли влучним «пострілом» на 37 хв., та в другій «сорокап’ятихвилинці» господарі зберегли за собою перевагу, про що засвідчив дубль Валерія Цуперяка. «Говерла» й надалі – непохитний лідер.

ФК «Інтер» (Ганичі) – ФК «Вікторія» (Б.Церква) – 5:1 (0:5)

Незважаючи на відсутність 5 гравців «основи», господарі зуміли віднайти ключі до воріт суперника й у першому таймі вели 3:0, а після перерви забили ще двічі. Зокрема, два голи на рахунку капітана команди Миколи Фіцая (один – зі штрафного), гол в активі Івана Молодика та дублем відзначився Іван Куцин. Гості ж зуміли відповісти тільки голом престижу через помилку в захисті суперника. Отож футболісти Ганичів продовжують упевнено замикати першу трійку.

ФК «Діброва» (Н.Апша) – ФК «Беркут» (Бедевля) – 4:1 (1:0)

Це був хороший матч із потужною та збалансованою в усіх відношеннях грою господарів, непоганими діями суперника, якому, утім, не вистачало завершального точного удару. Спочатку відкрили рахунок гості. Перший же «потсріл» у матчі по воротах зусиллями Павла Велегана у лівий від голкіпера кут на 7 хв. приніс узяття воріт. Далі господарі розіграли кутовий, і Олександр Ярошевич на 13 хв. встановив паритет. Потім суперники діяли за принципом гойдалки, та наприкінці тайму (45+1 хв.) дібровцям удалася масована атака, захисник суперника на лінії воріт зіграв рукою, і пенальті чітко реалізував Іван Поп – 2:1. Другий тайм запам’ятався впевненими діями футболістів із Н.Апші за окремих випадів «Беркута». Голи ж забивали тільки господарі. Спочатку перевагу збільшив на 50 хв. Василь Дан, а на 90+1 Юрій Поп розібрався з двома захисниками та влучив у дальній кут. Отож «Діброва» обходить «Беркут» у турнірній таблиці.

ДЮСШ Тячів – СК ім.І.Яремчука (В.Бичків) – 1:3 (1:1)

Перший тайм подарував надію господарям на позитивний результат. Вони, зокрема, відкрили рахунок на 8 хв. завдяки Вікторові Параді. І хоч усередині тайму (24 хв.) Василь Рус установив паритет, та все ж для тячівці на перерву пішли з одним очком. А ось у другій «сорокап’ятихвилинці» великобичківці тактично переграли суперника й ближче до завершення матчу завдяки голам того ж В.Руса (77 й 90+1 хв.) досягли потрібного для себе результату.

ФК «Авангард» (Тересва) – ФК «Терново» – 0:1 (1:0)

Попри статус аутсайдера тересвянці дали справжній бій суперникові й аби трохи більше мали спортивного щастя, то могли б зіграти проти одного з лідерів першості й із позитивним рахунком. А так за приблизної рівноваги удача була на боці гостей. У другому таймі зусиллями Вільяма Проданця (63 хв.) вони забили єдиний гол у матчі й зберегли другий рядок у турнірній таблиці.

ФК «Карпати» (Дубове) – ФК «Верховина» (Міжгір’я) – 4:0 (3:0)

Гольовий маховик «Карпат» продовжує розкручуватися, що відчула на собі й «Верховина». Господарі забили в кожному з таймів по два голи (Євген Дикун, 11; Роман Дьолог, 17; Владислав Галац, 47, 85). Могли відзначитися й іще не раз. Однак і 4:0 – вагома перемога. Футболісти з Дубового вже дихають у спину першій п’ятірці.

Фаворити в зоні поки ті ж самі. Інтриги в розподіл призових місць може додати одна з команд першої п’ятірки або ж навіть із числа середняків загалом. Зокрема, у другому колі потужно виглядають «Карпати» із Дубового, які, схоже, не на жарт вирішили приєднатися до гонки за високі турнірні сходинки.

Перша ліга, Західна зона, 14 тур

Чим ми гірші за Східну?! А й справді: одні без нічиїх, інші теж. В одній зоні чотири перемоги в господарів і дві в гостей, і так само в «колег». І така ж висока результативність – 4 голи за гру (проти 4,3).

А тепер докладніше про кожен із матчів.

ФК «Рутенія» (Сторожниця) – ФК «Березний» (В.Березний) – 4:0 (юнаки – 4:2)

Матч відбувся за переваги господарів. Як наслідок, вони відзначилися двома голами в кожному з таймів. Спочатку забили Віталій Медведєв (32 хв.) та Владислав Андрусь (41 хв.), а під завісу зустрічі дубль до свого активу записав Євген Загорчак (90+1, 90+3). На 55 хв. у господарів був вилучений Рудольф Балажинець (друге попередження), однак і в меншості «Рутенія» «наростила» виграшний результат.

ФК «Невицький замок ОК ДЮСШ Україна» (Невицьке) – ФК «Локомотив-Чоп» (Чоп) – 1:5 (2:0)

Після матчу наставник залізничників Олег Яворів зазначив: «Гра далася нам легко, бо вже на 27 хв. ми вели 4:0. Дуже вдячний хлопцям, що відповідально поставилися до матчу й іще до перерви забезпечили позитивний підсумок». Справді, у першому таймі гості, добре діючи на краях, реалізували чотири моменти. Після перерви дещо, правда, розслабилися через здобутий результат, тому пропустили гол, однак потім забили п’ятий, а в цілому завдяки влучності Руслана Кравченка, Олександра Співака, Юрія Боднаря, Євгена Мучички та Олександра Дячука здобули впевнену вікторію над аутсайдером.

ФК «Ракошино» – ФК «Вітязь» (Концгазо) – 1:2 (1:4)

Лідер чемпіонату мав достатньо моментів, щоб здобути перемогу й принаймні мінімум для неї зробив. Так, на початку першого тайму Сергій Повхан добре «прострілив» і кращий бомбардир ліги В’ячеслав Ковтан розписався у воротах суперника. А на початку другої «сорокап’ятихвилинки» Віталій Пребуш після подачі кутового відмінно зіграв на випередження головою – 2:0. Наприкінці зустрічі господарі зуміли скоротити відставання й цим унесли інтригу в поєдинок, однак «Вітязь» зберіг потрібний для себе результат, а з останнім – і першу сходинку в турнірній таблиці.

ФК «Сокіл» (Кінчеш) – ФК «Заріччя» – 3:0 (0:4)

Гра виявилася напруженою, цікавою, але без грубощів, тому в матчі навіть не було показано попереджень. Загалом поєдинок відбувся під диктовку господарів, а хет-трик Девіда Ніцкулича (24, 66, 73 хв.) дав привід для радощів «Соколу».

ФК «Бобовище» – ФК «Ф.Медвідя» (Н.Давидково) – 4:2 (9:0)

Основна гра туру виправдала сподівання й подарувала хорошу інтригу та високу результативність. У першому таймі краще себе показали гості й пішли на перерву за 2:1 на свою користь. Проте господарі в другому відрізку матчу діяли ефективніше й здобули вольову перемогу (Андрій Герц, 22, 70; Дмитро Вінтонюк, 72; Річард Шольц, 83 – Михайло Ковач, 44; Михайло Лозинець, 20). Слід зазначити, що ФК «Ф.Медвідя» на 76 хв. залишився в меншості: за друге попередження був вилучений Сергій Медвідь. «Бобовище» продовжує залишатися на відстані одного очка від «Вітязя»

ФК «Копаня» (В.Копаня) – ФК «Н.Коропець» – 2:1 (2:0)

Гра міцного середняка з третьою командою зони запам’яталася принциповістю й подарувала перемогу господарям, дозволивши їм посісти шосте місце в «турнірці». Великокопанці завдяки голам Любомира Макари й Михайла Миговки при одному влучному ударі суперника забезпечили собі виграш ще до перерви – 2:1. У другій половині матчу нижньокоропецькі футболісти намагалися переламати хід поєдинку, активно діяли в нападі, та рахунок так і не змінився. Слід додати, що на дії команд суттєво вплинула дощова погода, тому за таких обставин учасникам матчу важко було демонструвати свою техніку.

Наверху турнірної таблиці надзвичайно гаряче, і поки щонайменше п’ять команд успішно змагаються за медалі. Отож далі буде ще цікавіше!

Володимир Тарасюк, ФФЗ

04 вересня 2017р.

Теги: футбол

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини