Трамп затвердив нові санкції щодо Росії

Президент США Дональд Трамп підписав закон про нові антиросійські санкції.

Про це на Twitter повідомила журналістка Bloomberg Маргарет Талев.

Згідно з інформацією на сайті Bloomberg, який посилається на чиновника Білого дому, санкції стосуються також Північної Кореї та Ірану. 

У повідомленні ідеться, що Трамп підписав закон, але до нього додається додаток із застереженнями від адміністрації президента щодо наслідків та конституційності деяких положень.

У заяві Трампа немає сигналу про намір обійти аспекти закону, пише видання. Натомість Трамп готовий діяти відповідно до своїх конституційних повноважень. "Ця мова залишає простір для інтерпретації, яким чином буде втілюватися цей закон", - пише Bloomberg.

Застереження Трампа стосуються чотирьох сфер: посягання на орган виконавчої влади, ненавмисна шкода американським компаніям та бізнесу, а також міжнародним партнерам США, а також обмеження гнучкості адміністрації діяти у згоді з союзниками у боротьбі з Росією.

Президент США Дональд Трамп підписав закон про санкції проти Росії, Північної Кореї та Ірану, однак він стверджує, що цей документ містить серйозні недоліки.

Про це ідеться у заяві Дональда Трампа, оприлюдненій на сайті Білого дому.

"Сьогодні я підписав закон "Протидія супротивникам Америки через санкції", який вводить нові санкції проти Ірану, Північної Кореї і Росії. Я за жорсткі кроки щодо покарання та припинення поганої поведінки злочинних режимів в Тегерані і Пхеньяні. Я також підтримую те, що Америка не потерпить втручання в наш демократичний процес", - відзначив Трамп.

За його словами, США будуть надалі пліч-о-пліч зі своїми союзниками і друзями протидіяти російській підривній діяльності і дестабілізації.

Трамп нагадав, що він висловлював свої застереження Конгресу стосовно того, яким чином цей закон посягає на виконавчу владу, шкодить американським компаніям та інтересам європейських союзників США.

Він додав, що його адміністрація намагалась працювати з Конгресом над покращенням закону. Однак закон і надалі "має серйозні недоліки", зокрема тому, що він посягає на повноваження виконавчої влади на переговори.

"Однак, не зважаючи на проблеми закону, я підписую цей документ заради блага національної єдності. Закон відображає волю американського народу побачити, як Росія робить кроки щодо покращення відносин з Сполученими Штатами. Ми сподіваємось на співпрацю між нашими двома країнами у низці основних глобальних питань, щоб необхідності у цих санкціях більше не було", - відзначив Трамп.

Трамп сподівається, що Конгрес не нашкодить новим законом про санкції спробам США і Європи врегулювати конфлікт на сході України.

"Моя адміністрація очікує від Конгресу, що він не використовуватиме цей закон із недоліками таким чином, щоб завадити нашій важливій роботі з європейськими союзниками із вирішення конфлікту в Україні", - зазначив Трамп.

За його словами, реалізація закону "не повинна порушувати наших зусиль, спрямованих на те, щоб санкції не позначилися на американському бізнесі, на наших друзях і союзниках".

Обидві палати Конгресу США підтримали законопроект "Протидія супротивникам Америки через санкції". У ньому важливе місце відведене підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, а також посиленню санкцій проти РФ. 

Документ обмежує можливість Трампа знімати санкції з Росії, а також підтверджує дію обмежень, накладених минулою адміністрацією.

Раніше Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Трамп не підтримує нові санкції проти Росії, однак підпише прийнятий Конгресом закон.

Наприкінці минулого тижня Росія оголосила про санкції проти американських дипломатів. РФ вимагає у США до початку осені скоротити число дипломатичних співробітників до 455 осіб. Володимир Путін у неділю заявив, що мова іде про скорочення 755 співробітників дипмісії США. 

Детальніше про ухвалений Конгресом санкційний законопроект читайте у матеріалі "Сенат підтвердив новий пакет санкцій: що саме чекає на Росію".

 

03 серпня 2017р.

Теги: санкції, США, Росія

НОВИНИ: Різне

14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 2
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 11
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
» Всі новини