Avellana Gold інвестує $100 млн у видобуток поліметалів на Закарпатті

«Junior mining» компанія почне видобувати золото в Україні вже за кілька років.

Американськая компанія Avellana Gold розробила проект з видобутку поліметалів на Закарпатті, у який планує інвестує близько $100 млн. Про це заявив генеральний директор компанії Avellana Gold Брайан Севідж на зустрічі з представниками компанії з підтримки інвестицій UkraineInvest.

В коментарі Mind в Avellana додали, що компанія отримала всі погодження на ведення бізнесу, але процес формального отримання відповідних документів затягується, через це компанія не може розпочинати будь-яких робіт.

«Компанія займається технічно-економічним обґрунтуванням проекту. Триває робота над розробкою нової інфраструктури та стратегії розвитку Мужіївського родовища з використанням сучасного обладнання. Також на найближчий час першочерговим для компанії є вирішення питання екології, що з’явилися як наслідок роботи попереднього підприємства – утилізація всіх відходів, що накопичилися на поверхні родовища, рекультивація земельних ділянок тощо», – додали в компанії.

Стара інфраструктура Мужіївського родовища обмежувала можливості рудника – обсяг видобутку сягав 120 000 тонн на рік. Сьогодні ж інвестори планують організувати високоефективне виробництво на тривалу перспективу з річним обсягом видобутку 500 000 тонн. Для цього Avellana Gold планує включити в розробку одночасно і золоті, і золото-поліметалічні руди. По суті, це буде нова стратегія видобутку.

Avellana Gold займається розвідкою і розробкою родовищ корисних копалин в Україні та країнах Східної Європи. У 2016 році Avellana Gold придбала підприємства «Карпатська рудна компанія» і «Західна геологорозвідувальна компанія», що володіють спеціальними дозволами на видобуток і розвідку поліметалевих руд у Західній Україні (Мужіївське, Берегівське і Квасівське родовища). У разі успішної реалізації проекту Avellana Gold стане першою так званою юніорською компанією ( junior mining) в Українв. Такі компанії фінансується за рахунок приватного та публічного капіталу і створються переважно геологами із значним досвідом роботи, вузькою професійною спеціалізацією.

Компанія Avellana Gold зареєстрована на Кіпрі. Головою компанії є Брайан Саваж  – голова ради директорів Pioneer Management LLC, приватної компанії, яку він заснував в 2009 році для надання консультацій та інвестування в проекти і компанії зі сфери природних ресурсів. Брайан Саваж є фінансовим радником Source Capital Group, а також виконавчим головою ради директорів Certified Minerals Limited – сформованої ним компанії для первісної покупки і продажу касситеритових (олов'яних), колтанових (ніобієвих/танталітовіх) і вольфрамітових руд у старательських артілей, придбання мінеральних концесій у Конго.

Саваж також є невиконавчим директором Amur Minerals Corporation, компанії з розвідки і розвитку родовищ на Далекому Сході Росії, що котирується на AIM LSE. Головою геологічних радників Avellana Gold виступає Чарльз Бодрі з досвідом роботи в Noranda, Falconbridge, Xstrata (зараз – Glencore), Iamgold Inc., Xmet Inc. Він є віце-президентом International Explorers and Prospectors Inc. з активами в Онтаріо, Квебеку і Нью-Брансвіку.  Також  обирався до Ради директорів Prospectors and Developers Association of Canada.

Українське представництво Avellana Gold очолює Андрій Смолін.

31 липня 2017р.

Теги: поліметали, видобуток, Avellana Gold

Коментарі

Олег, Берегово 2017-08-01 / 13:20:23
Гаплик рекреаційній Берегівщині? Під "золото-поліметалевими рудами" маються на увазі в першу чергу свинцеві. Себто, на Мужіївській горі хочуть добувати тисячі тонн свинцю.

НОВИНИ: Економіка

17:57
З початку року найбільший товарообіг, за інформацією Закарпатської митниці, здійснювався з Німеччиною, Італією, Угорщиною, Чехією та Словаччиною
13:40
Завершено монтаж зернових елеваторів сухого порту "Термінал Чорнотисів" на Закарпатті
01:35
Чеський приватний перевізник RegioJet готовий інвестувати в електрифікацію євроколії на ділянках Чоп-Мукачево і Чоп-Ужгород
01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
» Всі новини