Новим "головою" Хустської райради став представник "Єдиного Центру", а "заступником" – "радикал"

Сьогодні, у суботу, 29 липня, відбулося друге пленарне засідання так званої 8-ї сесії Хустської районної ради VII скликання, на якому було обрано "нове керівництво" райради. У заході взяли участь 25 із 36 депутатів райради.

Новим "головою" Хустської райради став представник "Єдиного Центру", а "заступником" – "радикал"

Тож на зібранні, яке стало продовженням незаконної "сесії", що відбулася напередодні, "головою Хустської районної ради" було обрано представника "Єдиного Центру" Юрія Іванча (24 голоси "за"), заступником – представника Радикальної партії Олега Ляшка Михайла Калинича (23 голоси "за" і 1 – "не підтримую жодного кандидата").

Також з депутатів було створено  тимчасову комісію з питань передачі майна новому "керівництву" райради.

Як повідомлялось раніше, вчора у Хусті в непередбаченому чинним законодавством порядку відбулася сесія районної ради, на котрій присутні депутати позбавили повноважень голову Хустської райради, представника Блоку Петра Порошенка "Солідарність" Олександра Пацкана та його заступника, представника "Батьківщини" Івана Рогача.

Зібрали засідання більшістю голосів депутатів – у залі були присутні 25 обранців з фракцій "Єдиний центр", "Опозиційний блок" та "Радикальна партія Олега Ляшка". Одноголосно прийняли порядок денний з двома питаннями. За відповідне рішення проголосували 25 та 24 депутати відповідно.

Тим часом фракція "Блоку Петра Порошенка", до якої формально належить голова Хустської РДА Назарій Павлій, який і організував владний "переворот" у райраді, вважає це позачергове засідання неправомірним, проведеним всупереч українському законодавству та регламенту Хустської районної ради. Адже сесія була перенесена на 11 серпня, наказ про скликання голова райради підписав ще 25 липня. Дата проведення сесії аргументується неподанням на підпис головою Хустської РДА проекту щодо змін до бюджету з врахуванням рішення районної сесії від 27 червня. Це унеможливлює подальше проведення засідань, – переконана група депутатів від БПП.

Також вказана депутатська більшість проголосувала начебто заборону на будівництво міні-ГЕС на Хустщині, яке ініціював Н.Павлій, що однак, з огляду на незаконність такого рішення дає забудовникам можливості оскаржити його у суді чи просто знехтувати.

Учора ж О. Пацкан та І. Рогач прибули до Ужгорода, аби оформити заяви про злочин. Однак, як повідомив громадський правозахисник Віталій Грегор, прокурор області Володимир Гаврилюк хустян не прийняв і відмовився з ними спілкуватися, мотивуючи це "неприйомним днем". Втім, заяву про злочин вони таки написали, залишивши начальникові відділу. Після чого відправилися вже до Головного управління поліції області.

У такий спосіб від влади було усунуто представника нардепа Валерія Пацкана, а влада на Хустщині монопольно перейшла до політичного клану Роберта Бровді. представниками якого є народний депутат Валерій Лунчинко, людиною якого, в свою чергу, є голова РДА Назарій Павлій.

Бездіяльність в цій ситуації голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, який має наглядати за дотриманням законності в області, свідчить про "кришування" ним вказаних політичних процесів на користь "народнофронтівського" політичного клану Р.Бровді та усунення від влади народного депутата від БПП Валерія Пацкана (УДАР), з яким у Г.Москаля існує конфлікт з часу виборів до місцевих органів влади. Початком протистояння стала тактика Г.Москаля на виборах, внаслідок якої, як заявив В.Пацкан, люди Москаля на виборах "або взагалі не працювали, або агітували за Опоблок чи "Відродження".

Новим

29 липня 2017р.

Теги: Хустська райрада, сесія, Юрій Іванчо, Єдиний Центр

Коментарі

пенсіонер 2017-07-31 / 12:24:40

Враховуючи, що до "О.Д." на цьому сайті звертатися заборонено, просто повідомляю, що вмію, як читати, так і писати.

Тому у мене залишається питання:
Хто КОНКРЕТНО у Хустській рай.раді за, а хто проти міні-ГЕС? Юридичну "міфологію імовірності та змови" нехай розбирають адвокати.

Вважаю, що на рівні місцевих рад, де немає депутатської недоторканності, кожний депутат під час війни дуже добре думає про власне майно та родину... Тому ретельно слідкує за ПУБЛІЧНИМИ вчинками.

О.Д. 2017-07-31 / 01:22:17
пенсіонеру

А ви читати не вмієте, тільки писати?

У тексті, який обговорюється, все чітко написано: "Також вказана депутатська більшість проголосувала начебто заборону на будівництво міні-ГЕС на Хустщині, яке ініціював Н.Павлій, що однак, з огляду на незаконність такого рішення, дає забудовникам можливості оскаржити його у суді чи просто знехтувати".

Якби таке рішення про заборону було би прийняте на законній сесії, оминути його було би не можливо. Але саме цього не хотіли ті, чиєю лялькою є Павлій, через якого вони і проштовхували будівництво ГЕС.

Депутат 2017-07-30 / 23:49:19
Відповідь тим, хто пише до депутата.
1.По неділях я ходжу в церкву. Тому, у неділю, не вважаю за потрібне відповідати на пости.
2. Я ніколи ні до кого не звертався на " ти ". Це говорить про вашу " високу культуру " та інтелігентність.
3. Мене не цікавить Павлій, тому що він призначений!!! Мене цікавлять функціонери, яких вибирають!!! Вибирають люди, які все про них знають і все рівно роблять такий вибір.
4. Щодо ваших ГЕСів. Не готовий дискутувати, бо не вивчав питання, але на перший погляд у мене виникає питання, чому у всьому світі це добре, а у вас кінець світу? Можливо у вас там якась особлива вода чи щось інше... Вивчу питання- будемо дискутувати. Єдине, що можу сказати, що серед самих активних противників ГЕСів ( по ФБ та новинам на сайтах) люди , які звикли заробляти гроші на проблемах людей. І використовувати це для власного гаманця. Прізвища ви і самі знаєте. Потрібно буде- я їх назву.

пенсіонер 2017-07-30 / 21:08:42

Шановні, вибачте. З коментарів, я зрозумів, що розпорядження по міні-ГЕС було Павлея (РДА). Пацкан (голова рай.ради) був проти. Але офіційне рішення Хустська рай.рада про заборону міні-ГЕС (всупереч Павлею) прийняла лише тоді, коли Пацкана зняли більше ніж 2/3 голосів депутатів рай.ради.
Тобто 24 депутати рай.ради проти міні-ГЕС? А інші? Хтось людською мовою може пояснити, хто у Хустській рай.раді реально за, а хто проти міні-ГЕС?

Рюкосовський Келемен 2017-07-30 / 21:01:00
Реклама - платна. Коментар видалено. Адмін

??? 2017-07-30 / 12:12:44
Ще раз питання: чиєю маріонеткою є Павлій і яку він будку сколотив у своєму житті?

І чи не через його розпорядження по міні-ГЕСах, яке він настирливо пропихав, збунтувався народ по Ріці?

ТТТ 2017-07-30 / 08:16:35
можна багато сперечатися, переходити на осбистості, когось "піднімати" і когось "топити", але кожен, хто мав хоч найменші контакти із Хустською райрадою знають дуже добре: Пацкан, Ковач (свого часу) - у владних коридорах (кріслах) випадкові люди, у них немає того, що називається "інтелектуальний потенціал" навіть на районний рівень, це просто тупі обмежені маріонетки! У чиїх руках? Ну на рівні району ними "керує" (дуже хотілося б написати "керував") такий самий кошелівський "інтелектуал" на прізвище Рогач (і сам Рогач - ставленик іншого підпільного ужгородського "олігарха" із хустським корінням! Така "влада" - це ганьба будь якої громади! Їх треба було взагалі до ради не пускати, а не обирати керівниками і терпіти їх саботаж і тупість майже три роки!

Вуву 2017-07-30 / 02:11:05
Як тільки глибше копнути ... то все за якоюсь справою стоять чийісь корисливі цілі і якась політична партія ... З фінасовими інтересами злодійів.

Вуву 2017-07-30 / 02:03:36
Хаос ...він не буде ...він вже 26 років як є ... Просто ми його нехочемо помічати . А можновладці це знають і цим користуються.

Депутату 2017-07-30 / 01:46:31
2/3 депутатів мають думати відповідно до закону, а не так, як диктує бабло олігарха Бровді у виконанні недуйдавого Лунтіка. А по закону сесію скликає голова ради, а не бюджетна комісія. Якщо в нашій країні кожен буде робити так, як захочеться, а не відповідно до чинного законодавства, то буде хаос. Чому не можна було дочекатися законної сесії 11-го серпня і зняти тоді?

Те, що ти лунченківський, видає тональність: "Круто. Вражає організація роботи. Раз-два- і старі керівники ідуть пасти коров. Я нейтральний, але видно, що нова команда вміє працювати. Це говорить про те, що Хустський район почне розвиватися", "Впевнений, що тепер Хустщина буде розвиватися. А це і потрібно нашим людям." і т.д.

Ну і знов перепитаю: а яку будку в своєму житті сколотив Н.Павлей?

Депутат 2017-07-30 / 01:10:31
Ніколи не був чиїмось песиком. Ваш Лунченко мені в діти годиться. Просто люблю професійну дискусію, а не голослівні заяви. В чому я не правий, Карл? В тому, що районну раду Хустського району очолювали нікчеми і бездарі? Так це усім відомо!!! 2/3 депутатів зібралися в сесійній залі, а вони ,як діти, побігли по інстанціям... Ти ж голова і заступник ради. Іди в зал і відстоюй свою позицію!!! Якщо тебе поважають то можливо змінять свою думку. Ні, давай на Ужгород з камерами бігати. Діти, а не керовники !!! І місце їм в коровниках. І це не ми з вами так думаємо, а 2/3 депутатів !!! Не поспориш....

Депутату 2017-07-30 / 00:52:59
Те, що ти лунченківський песик, і так зрозуміло. Не мусиш додатково надриватися

х'юстон 2017-07-30 / 00:49:18
пенсіонеру
Плутаєш. Дозвіл було надано розпорядженням голови РДА Назарія Павлея.

Депутат 2017-07-30 / 00:48:11
Павлій- призначений на посаду. Це питання до тих хто його призначав. А Пацкан і Рогач були обрані депутатами. Питання до них, але вони побачили, що ці два клоуна собою представляють і зробили правильний висновок- обоє мають іти пасти коров. Впевнений, що тепер Хустщина буде розвиватися. А це і потрібно нашим людям.

пенсіонер 2017-07-29 / 23:57:34

"Також вказана депутатська більшість проголосувала начебто заборону на будівництво міні-ГЕС на Хустщині, яке ініціював Н.Павлій, що однак, з огляду на незаконність такого рішення дає забудовникам можливості оскаржити його у суді чи просто знехтувати."

Це означає, що попередня більшість з БПП все ж надала згоду на будівництво міні-ГЕС? Чи я щось плутаю?

Депутату 2017-07-29 / 23:28:16
А Павлей яку будку в житті сколотив?

Коп 2017-07-29 / 21:59:23
Пацкан -Хуст кий! Щур -Мижгірсь кий блять одні криси!

Щурь вася з міжгіря 2017-07-29 / 21:48:24
це все незаконно, яб в міжгірї таке недопустив

Депутат 2017-07-29 / 20:19:15
Вибачте, головою РДА, а не ОДА.

Депутат 2017-07-29 / 20:15:11
Круто. Вражає організація роботи. Раз-два- і старі керівники ідуть пасти коров. Я нейтральний, але видно, що нова команда вміє працювати. Це говорить про те, що Хустський район почне розвиватися. На жаль дотепер там був застій. Рогач недавно був головою ОДА. Що він зробив для Хустщини? Конкретне питання, що? Відповідь- НУЛЬ. Поїдьте в Кошельво, подивіться на дороги і зрозумієте все. У себе в селі на виборах в районну раду набрав аж 53 голоса. Пройшов по спискам. Як такий дідуган може вносити в роботу районної ради нове і прогресивне? Однозначно- на свалку історії. Пацкан, молодше виглядає, але покажіть ту будку, яку він збудував за своє життя! І ці два "керовники" були лицем Хустщини?

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини