"Дехто в Угорщині робить нам удар в спину" - заступник голови МЗС України

Є багато сил, зацікавлених у зіткненні етнічних груп в Україні, і це не лише Росія.

"Дехто в Угорщині робить нам удар в спину" - заступник голови МЗС України

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко в інтерв'ю Українським новинам.

Він розповів, що була проведена зустріч, де послам закордонних держав, було десь 32 посла, давався брифінг з приводу ситуації яка відбулась, зокрема, обстрілу польського консульства.

"Використовується будь-яка можливість зіткнути лобами будь-які етнічні групи на території нашої держави. І всі ці акти чітко координуються. Але ми далекі від того, щоб у всіх негараздах звинувачувати Росію", - зазначив він.

"Дехто з безвідповідальних політиків, зокрема, в Угорщині вирішив, що настав зручний час коли з України можна трошки познущатися або щось поцупити, тому що вона знаходиться у важкому становищі. Це удар в спину, і я думаю, що нашій державі просто треба стати сильнішою, демонструвати здатність захищати як інтереси окремих етнічних груп, так і турбуватись про свою національну безпеку", - наголосив він.

"Нам зараз складно, тому, що у нас ворог "не у воріт, а у дворі" знаходиться, але з часом ми вирішимо всі ці питання і наведемо лад і на всіх інших напрямах. Я в цьому переконаний. І ми над цим працюємо", - зазначив Пристайко.

Він також розповів, що щодо обстрілу консульства Польщі досі ведеться розслідування. "І, в силу певних обмежень, ми не можемо повідомити багато", - додав він.

"Але дані що є, свідчать про наявність значної кількості зацікавлених сторін, і не завжди вони у середині країни. Розуміючи нашу з вами проблему, вони мають намір розхитати ситуацію ще більше", - зазначив він.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, останнім часом угорські політики на Закарпатті, керовані з Будапешта, активізували негативну риторику по відношенню до України.

З іншого боку, офіційний Будапешт також почав озвучувати свої вимоги щодо надання політичної автономії для угорців за кордоном, зокрема на Закарпатті.

12 квітня 2017р.

Теги: Угорщина, автономія

Коментарі

Byby 2017-04-20 / 09:41:46
Украйіна як всяка цивілізована крайіна теж хоче і буде допомагати свойім хунам.

констатація 2017-04-18 / 14:29:40
Угорщина не просто допомагає угорцям Закарпаття, а в контексті політики ревізіонізму формує у нашому тилу п'яту колону. Як це робила Росія в Криму і на Донбасі.

ytvj 2017-04-18 / 13:44:15
Угорщина робить те, що повинна робити будь-яка цивілізована держава; допомагає угорцям Закарпаття.

Byby do ......це я 2017-04-14 / 09:18:41
Чи взагалі забули що ви живете в Украйіні....і з цим треба рахуватись ...або змиритись.
Або ...щоб не "звужувалось" законне вживання впшойі мови.....ти розумієш ...треба робити якийсь вибір
....."або риби ....або....акваріум

Byby. Do......це я 2017-04-14 / 09:10:45
На
" красному полі " більш як 3 тисячі
Наших краян загинули від озброєнойі хунськойі армійі а не від фобійі...
Факти не перекрутиш ....
Історію не перепишеш

Це я 2017-04-13 / 17:37:34

Не перекручуйте... Я не проти націоналістів. У кожній людині повинен бути здоровий націоналізм. Але як говорила бабця моєї жінки: цо занадто, то не здраво! Найактивніші дописувачі виділяються не націоналізмом, а шовінізмом. І браком елементарної людської культури.
Якщо вважажаєте що справжні українці повинні бути взірця ваших найактивніших дописувачів ( з якими навить немаю бажання через їхню тупу безкультурність сперечатися) - то мені жаль всіх укаїнців.
І якщо ви вважаєте, що "єврейський уряд Порошенка-Гройсмана не зробить нічого такого, чого би від нього не вимагало українське суспільство" - то мені жаль всієї України.
І вас характеризує "Ніколи не буде підтримана українським суспільством автономія угрців, не підтримується існування фінансованого з Угорщини антиукраїнського вузу у Берегові і т.д. і т.п." Чому ні? Мабуть тому, бо ніззя! Зараз легко вам відмовляти у законних наших потребах, бо все списуєте на війну.
Тому вам або потрібно набрати терпіння, толерантності до наших інституцій, або привикати до думки жити без нас. Чемоан, вокзал? Ні, ми вдома, на наших цвинтарях покояться наші предки. Їх не лишимо. Наші місця рядом з ними.

PATRIOT 2017-04-13 / 16:16:15


Коментарі дописувача PATRIOT видаляються. Адмін


закарпатець 2017-04-13 / 15:51:49


Ага, українці як роботящі мули вас влаштовують більше, ніж українці з національною і громадянською гордістю. Національно свідомими і, відповідно, зверхніми можуть бути виключно мадяри, а для закарпатських українців сприйнятною є тільки плекана мадярами тисячоліттями якість "бідош русін".

Вас не влаштовує те, що після Революції Гідності, яку ви не підтримали, в країні зросла кількість свідомих українців. А тому ви намагаєтеся подати все так, ніби проблема у незначній кількості "шатунів", а по суті - справжніх якісних українців.

Ні, таварісчі мадяри, єврейський уряд Порошенка-Гройсмана не зробить нічого такого, чого би від нього не вимагало українське суспільство. Саме тому Порошенко і подав як невідкладний закон про заборону подвійного громадянства, бо цього вимагає суспільство, а не купка "нациків". І в інших випадках - те саме. Ніколи не буде підтримана українським суспільством автономія угрців, не підтримується існування фінансованого з Угорщини антиукраїнського вузу у Берегові і т.д. і т.п. Просто всьому свій час.

Чекайте.


PATRIOT 2017-04-13 / 15:51:30


Коментарі дописувача PATRIOT видаляються. Адмін


Це я 2017-04-13 / 13:20:05
Так, з роботящими українцями у нас проблем немає.
Проблем створюють ті українці (шатуни - на догоду Кремлю), які замість капусту садити жебракують у віртуальних підземних переходах.
Судячи з архівних матеріалів даного ресурсу, угорці згадувалися переважно у звязку з подіями на Красному Полі.
Щоб друкувати останнім часом серіали публікацій про нас, у тому винні не угорці, а фобії тих культурних діячів-державників, які готові пожертвувати суверенітетом своєї вітчизни, тільки щоб подемонструвати різницю між титульною нацією та меншиною.
Нам абсолютно не заважає підвищення статусу української мови. Нам заважає, коли цього намагаються досягти за рахунок звуження законного вживання угорської мови, звуження або переформатування змісту викладання у школах мовою меншин, тобто наших конституційних прав.
Те що відбувається зараз, то є нашою реакцією на візит слона (українських націоналістів) до посудиної лавки.
Свої думки адесую благонаміреним читачам. Тролів, які постійно принижують угорців, прошу не відреагувати.

Tibor 2017-04-13 / 11:49:06
Дай Бог щоб капуста та інша розсада прийнялась та вродила. Українці роботящі, переважна більшість, і заслуговують кращої долі, то є факт!

Мигаль - Тіbor end PATRIOT 2017-04-13 / 11:29:14
Переже бывим у Кийови та у переходах пудземных чувим у половины жебракув москальськый говор, а у половины такых смуглявинькых - мадярськый. Н0IRA ORBAN+PUTKIN. Бо укры ужек у полйах капусту и всйаку росаду садят и ни мавут часу на жибрацтво.

PATRIOT 2017-04-13 / 10:53:13


Флуд і перехід на особистості. Коментар видалено.Адмін


Byby ........for tabor 2017-04-13 / 09:41:16


Флуд і перехід на особистості. Коментар видалено. Адмін


Tibor 2017-04-13 / 09:25:24
А домовлятися прийдеться, іншого виходу нема для України. Хоча, з нациками нічого домовлятися, у владі переважає здоровий глузд, тому що і пан Москаль і Петро Олексійович адекватні люди і з ними ми не то що домовимося, а вже домовились, успішно співпрацюємо. Тому Ваші слова то є маячня. Караван рухається в правильному напрямку!

Byby 2017-04-13 / 09:24:18
Як звідси туда то ви ірррррр.
А як звідти сюда , то діаспора.
Нічого не зробиш , таке життя.

Byby 2017-04-13 / 09:21:11
З вами домомовлятися невиходить ніяк ... бо ви ірррр .
І тим все сказано , хто невірить , хай перечитає твойі коментарі.

Tibor 2017-04-13 / 08:23:19
Я вже писав, але повторюю і тут: Історія не знає Conditional Mood, не існує якби... Це все рівно що нам угорцям заявити, якби свого часу угорські села компактно не відєднали до України (які не мали нічого спільного з Україною) то сьогодні б не існувала ця проблема для угорської ірреденти на Закарпатті. Підкреслюю, ірреденти, а не діаспори, ми не діаспора. Тому не воювати, проявляти свою агресивність треба, а домовлятися.

Byby 2017-04-13 / 08:04:25
Певною мірою вам пощастило ...що в всій час над вашою іррррр.... Недодумався сталін .
А так за 48 годин ....і хто зна деб ви були ...і деб була ваша родіна

Byby 2017-04-13 / 07:57:36
Так само трансформоване прізвище має і йіх сіярто в
Т.б.т....як сіяртов ...що веазує на російське походження.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини