На Закарпатті шляхом пониження статусу знищують музей Августина Волошина та меморіальний парк "Красне Поле" (ФОТО, ВІДЕО)

15 березня 2017 року, в рамках відзначення 78-ї річниці проголошення Карпатської України, відбулися урочистості в меморіальному парку "Красне Поле". Чиновників, патріотів і родичів полеглих у цьому місці карпатських січовиків зустріли відвалена плитка і облізлий, непофарбований пам'ятний хрест.

На Закарпатті шляхом пониження статусу знищують музей Августина Волошина та меморіальний парк "Красне Поле" (ФОТО, ВІДЕО)

Під час громадського вшановування пам’яті героїв Карпатської України на території меморіального парку з’явилися й чиновники, безпосередньо відповідальні за стан вищезазначеного меморіалу – начальник управління культури Закарпатської ОДА Вікторія Фролова та директор Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Тиводара Легоцького Василь Шеба. Коли представник  ЗО «Україна Соборна» Орест Дідух поцікавився у посадовців щодо причини такої неповаги до героїв Карпатської України, які ціною свого життя боронили нашу землю від мадярських окупантів, чиновники почали ганебно звалювати відповідальність одне на одного.

Тим часом вже майже місяць саме в цьому ключі б'є на сполох, намагаючись привернути увагу до проблеми влади та громадськості, завідувач відділу археології Закарпатського обласного краєзнавчого музею, відомий науковець Йосип Кобаль. Авторитетний історик інформує, що директор музею В.Шеба своїм наказом ліквідував музейні відділи, присвячені Герою України, президенту Карпатської України Августину Волошину та борцям за українську свободу, що загинули на Красному Полі. Статус цих надзвичайно важливих підрозділів понижено до секторів, а отже, знижено кількість їх працівників і зменшено зарплати тим, хто залишився.

Тобто, фактично йдеться про латентне вбивання підрозділів музею, які мають надзвичайно важливе значення для українства краю і загалом всієї України.

"Губернатор" Геннадій Москаль, формально втрутившись в ситуацію, насправді не зробив нічого, аби виправити її на краще. А натомість всіляко підтримує інспіровані з Будапешта заходи, зокрема і спрямовані проти наповнення реальним змістом державного статусу української мови. При цьому, не бачить в краї очевидних проявів сепаратизму, як раніше не бачив їх, працюючи в Криму та на Луганщині.

"У Закарпатському краєзнавчому музеї дирекція надає перевагу виставці царських шапок країни-окупанта Росії, а не борцям за незалежність в часи Карпатської України, сучасної Революції Гідності та російсько-української війни на Донбасі !?. Що за антиукраїнська діяльність здійснюється на території Ужгородського замку – пам'ятки національного значення України ?!.

Це має стати предметом вивчення і негайних дій для керівництва області та наших компетентних органів", – коментує ситуацію правозахисник і волонтер російсько-української війни на Донбасі Віталій Грегор.

Скандал вихлюпнувся на телевізійні екрани – учора сюжет з цього приводу підготували журналісти телеканалу "М-студіо".

І попри те, що В.Шеба стверджує, що жодної проблеми нема, музей А.Волошина і меморіал на "Красному Полі" начебто нікуди не щезають, залишається очевидним, що чинна влада руками таких от посадовців системно "деукраїнізує" Закарпаття, працюючи на власну кишеню та чужі, закордонні інтереси...

19 березня 2017р.

Теги: Августин Волошин, Красне Поле, Карпатська Україна, карпатські січовики

Коментарі

*** 2017-04-22 / 13:57:32
А гомоєвропетикус!

*** 2017-04-22 / 13:55:17
ДО патріота! Читайте,європейську філософію: Сен-Симона, Фур’є,Оуєна,Морелли-француз!!!Ще й як цікаво!

Мукачівка 2017-03-22 / 10:09:08
так само знищили театр з обласним статусом у Мукачеві!

О.Д. 2017-03-22 / 03:46:58
Не знаю, в який спосіб тему проблем з будинком "Просвіти" можна перебити темою зниження статусу музею А.Волошина і меморіалу "Красне Поле". Тобто, дії П.Федаки у мене не пересікаються з цією темою. А переконали голі факти. А вони - безрадісні. І страждає у всякого роду скороченнях передусім українство. Натомість, усе іншомовно-іншокультурне у Москаля у фаворі. І це факт.

В. Піпаш 2017-03-21 / 19:33:37
Олеже, мова передусім йде про відеоматеріал. Я був свідком, коли т. зв. кореспонденди впродовж тижня мало не щодня приходили у обласний музей, що взяти "вигідне" інтерв"ю. "Хоч у когось". Надалі цих папараців Федака повіз і на Красне поле. Із назнятого матеріалу - подали те, що оплатив їм замовник та спонсор. Возив їх та водив "за ручку" Пашко Федака, як ти кажеш покидьок, котрий ну точно. що по-дурному "засвітився" (чути його голос) наприкінці одного з "інтерв"ю" (але це, тим паче, самовикривно, бо ні П. Федака, ні його патрон С. Ратушняк. на Красному полі ніколи раніше не були "помічені").
Підняті питання мають об"єктивну природу, як і все у "цій" державі, від стану доріг до патріотчного виховання, не кажучи вже за корупцію. Але дана "джинса" (шкода молоденьких журналюг - дуже погано почали, з корупційної джинси, всупереч, можливо, редакційної політиці телеканалу) викликана передусім тим, щоб відволікти від катастрофічного стану Народного дому "Просвіти" в Ужгороді, котрим безконтрольно володіє батько та син Федаки. Стан Будинку набирає суспільноо резонансу, громадськості треба діяти, аби ця народна памятка історії (а також архітектури) Федаками не була остаточно знищена вщент. Це вже почалося. Згідно "витоку інформації" Федакам це стало відомо, тож був ними завданий "випереджувальний! удар.
Щодо Народного дому "Просвіти" та необхідних дій, щодо його порятунку - матеріал у мене майже готовий. Єкслюзив за "Закарпаття онлайн"

О.Д. 2017-03-21 / 18:00:58


Володю, для чого "нести пургу" про те, що "організатором даного матеріалу" є Павло Федака-молодший, якщо ти чудово знаєш про моє ставлення до цього покидька?


В. Піпаш 2017-03-21 / 17:35:20
Абсолютно впевнений, що організатором даного матерівлу, замовником та "спонсором" відеоматеріалів є українофоб-ратушняківець Павло Федака-молодший. До речі, на одному з відео, він і "проривається", як "суфлер" у оплаченх ним телекореспондентів.

Бувалий 2017-03-21 / 15:07:54
І це зійшло з рук Галаса! І вже не вперше він має проколи. Щоб організувати масштабні заходи, йому ще довго треба вчитися. Головне, на День вшанування Героїв Небесної Сотні, у правильному напрямку нести запалені свічки - до ОДА. Це посадовцями правильно було придумано! Самі собі і поклали свічки!

Ужгородець 2017-03-21 / 13:50:41
Враховуючи те шо директор цього музею українфоб Шеба - покресник Шуфрича і цімбор Медведчук, то все логічно він робить - паплюжить наших Героїв. А Москаль, той шо губернатор, нічим не кращий, бо кить був би мадярський памятник то вже давно б знайшлися гроші і такого позору б не було.

Byby 2017-03-20 / 20:42:00
A деректор музею свій (місцевий), і не переживав , тай " карпатсь січ" теж всімвйі , і ніхто не переживав ...і палець в палець невдарив...ну пройшлись маршом та то нев тому місті... (моя думка).

ужгородець 2017-03-20 / 18:26:08
А хіба єврей і москалька будуть переживати за Карпатську Україну?

Патріот 2017-03-20 / 12:39:36


Нікому ваше комсомольське минуле не цікаве. А в українофобії вправляйтесь на інших ресурсах. Коментар видалено. Адмін


Byby 2017-03-20 / 02:41:57
"Тою лопатою що із золота ями незакидають"

стелз 2017-03-19 / 18:18:59
Москаль займаєся дурницями.ліпше би купив асфальту та взяв лопату в руки та аару ям заметав

Byby 2017-03-19 / 16:13:20
Ось воно реальне життя без прикрас...на такому. урочистоиу відзначенні памятник полупаний понівечений....
,з маскаля треба було за таке зірвати штани....чи виступав би він тоді перед присутніми ? Ні сорому ні совісті.

Данило 2017-03-19 / 16:06:13
це просто жах...

Byby 2017-03-19 / 13:23:01
Do byby i oda......не і з своєйі кишені .....але завчасно прийіхати на місце відзначення і зробити інспекцію , а далі зробити офіційне звернення до місцевих оочільників влади ...зробити офвційний запит до ОДА ...звернути увагу громадськості на виявлені недоліки і проблеми через усі можливі ЗМІ в області...і при потребі звернутись до депутатів ВР від хуста і ужгорода .І все це є реальним і можливим...булоб бажання робити конкретні речі .

Бррр, ціх ціх 2017-03-19 / 12:47:19


Тролінг і зловживання багатоніковістю і багатомовністю заради створення видимості дискусії. Видалено два коментарі одного автора. Адмін


Горянка 2017-03-19 / 11:54:09
Цьогоріч, як ніколи раніше, на Красному Полі "вигулювали" брендові сумочки, пальтечка, ради фото я Москалем. Маю підозру що багато "вшанувальників" мають дуже смутну уяву, де стоять, і які подіїві відбувалися. Облупаний чи не облупаний, за широкою спиною губернатора не видно

До Byby і ода 2017-03-19 / 10:43:46
До чого тут "Карпатська Січ"? Вони що, мали зі своєї кишені викладати гроші, як розікрали чиновники?

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини