На Закарпатті відкрито працюють телеканал і сайт кума Путіна Медведчука

Протягом останніх місяців на Закарпатті відновила свою діяльність телерадіокомпанія «Перший кабельний». Підприємство, що раніше належало родині екс-мера Ужгорода Віктора Погорелова, змінило власників, журналістів і виробило інший формат мовлення.

На Закарпатті відкрито працюють телеканал і сайт кума Путіна Медведчука

Хто стоїть за всіма цими діями, здогадувалося, ймовірно, вузьке коло осіб включно з «губернатором» Закарпаття Геннадієм Москалем, саме за сприяння якого з часу його призначення на посаду голови Закарпатської ОДА відбулася масова реабілітація всіх антимайданівських і антиукраїнських сил. «Закарпаття онлайн», послуговуючись відкритими джерелами, зробило власне розслідування з цього приводу.

Перша підказка, яка наблизила журналістів нашого ресурсу до розуміння нового явища в інформаційному просторі Закарпаття, з’явилася вже після побіжного аналізу офіційного сайту «Першого кабельного». Засіб масової інформації, що віднедавна почав впливати на уми і світогляд закарпатців, як з’ясувалося, є палким прихильником політичного «генія» кума президента Росії Владіміра Путіна і очільника антиукраїнського «Українського вибору» Віктора Медведчука.

Наступна вказівка щодо суті цього медійного проекту містилася в адресі його офіційної реєстрації – м.Мукачево, вул. І.Зріні, 100.

Як засвідчив пошук, за цією ж адресою зареєстровано і інший медійний проект – ДВС-САТ, що надає послуги інтернету та кабельного телебачення і, судячи з рекламного банеру на офіційному сайті підприємства, володіє найбільшою мережею в Мукачеві.

Безкоштовний запит в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань виявив і власника цієї фірми, втім – абсолютного відомого мукачівцям і, почасти, решті закарпатців, котрі хоча б якоюсь мірою цікавляться політикою на регіональних теренах. Як бачимо на скрінах з ЄДРЮОФОПГО, керівником ТОВ «ДВС-САТ» є Шутко Вячеслав Ласлович, уродженець Донеччини і станом на нині – колишній член Партії регіонів.



Так само поверхневий пошук в інтернеті нагадав, що саме Вячеслав Шутко був тим основним кандидатом, на якого робила ставку влада Віктора Янукович на парламентських виборах у жовтні 2012 року на виборчому окрузі №69 (Мукачево), де перемогу з результатом у практично 50% голосів здобув Віктор Балога.

Максимум, на який за максимального сприяння владного ресурсу вдалося витиснути тоді з мукачівців В.Шутку – це 14,2% голосів виборців.

Як засвідчили наступні пошуки в тому ж таки Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, В.Шутко є одним із власників Приватного підприємства телерадіокомпанія «Перший кабельний», де в загальному статутному капіталі розміром в 1 мільйон гривень його частка становить 250 тис грн, тобто четвертину.

Іншим співвласником ПП ТРК «Перший кабельний» є також особа, що має прямий стосунок до інформаційної сфери, але цього разу Виноградівщини – власником однієї десятої ПП ТРК  «Перший кабельний» (частка в статутному капіталі – 100 тис грн) є Роспопа Ярослав Омелянович, директор ТРК «Виноградів ТВ».

Третім співвласником ПП ТРК «Перший кабельний» зі статутною часткою в 100 тис грн є ще один власник фірми, що надає послуги інтернету та кабельного телебачення, але вже в Ужгороді – Товариства з обмеженою відповідальністю Спільне мале підприємство "ТЕВІАНТ" (ТОВ СМП "ТЕВІАНТ"), керівник громадської організації "Закарпатська асоціація операторів телекомунікацій та провайдерів програмної послуги" Яцола Ярослав Михайлович.

І, нарешті, основним власником ПП ТРК «Перший кабельний» з розміром частки статутного капіталу в 550 тис грн (тобто, 55%) Реєстр вказує Чубирко Євгенію Іванівну з Мукачева – члена сім’ї колишнього  кримінального елемента, а нині, стараннями все того ж Г.Москаля, – депутата Закарпатської обласної ради від політичної партії «Відродження», керівника облорганізації і члена політради забороненого на Закарпатті «Українського вибору», екс-швагра Віктора Медведчука Івана Чубирка.

Пазли склалися.

Тобто, з огляду навіть лише на цю поверхневу, з відкритих джерел інформацію можна стверджувати, що практично за сприяння чинної влади регіону на Закарпатті створений і розвивається інформаційний проект, що є, фактично, власністю Віктора Медведчука – провідника політики В.Путіна в Україні.

На яку перспективу розраховано цей інформаційний продукт, до яких масштабів його буде розширено і в який конкретно момент буде активно задіяно з антиукраїнською метою – це вже не сфера журналістських пошуків, а компетенція спецслужб. Нині ж можна лише констатувати, що навіть на початковій стадії свого існування цей засіб масової інформації уже готовий доносити кремлівську пропаганду у вуха жителів двох найбільших міст Закарпаття – Ужгорода і Мукачева, а також Виноградова.

І з огляду на реалії розв’язаної Росією «гібридної» війни це не може не турбувати.

Закапаття онлайн

28 лютого 2017р.

Теги: телерадіокомпанія, Медведчук, телебачення

Коментарі

Йовжико 2017-04-04 / 18:27:49
щось нико нич не каже за Стёпу Лендела ,той тоже добрий цімбор мвлого «пуцлика».... Може кось щось знае за нього ?

Варош 2017-03-24 / 23:10:58
Потрібно знести у людей телевізійні "тарілки" та "зачистити" Інтернет і не буде ніякої ворожої пропаганди.

Степану Круку 2017-03-02 / 05:12:33
Був би мужиком Москаль, пішов би на**й з Закарпаття

вдячні закарпатці 2017-03-01 / 16:27:47
Дякуємо, пане Москаль!

Степан Крук 2017-03-01 / 10:04:25
Був би Медведчук мужиком, то сказав би Путіну: " Куме, шлях би тя трафив! Наломав ти дров з перепою: заліз в Крим без запрошення, зробив кіпіш на Донбасі. Похмилися, куме і йди собі з Богом! На землю українську щорічно приходить тільки українська весна. Вона прийшла сьогодні, вона приходить завжди! Ну це ж так просто, куме!". А "русская весна" спроможна тільки зняти зимні ватники, змінити валянки на галоші обездолених, вічно голодних і пяних руських мужиків!

Патріот 2 2017-02-28 / 19:58:43
НЬЕ мені Путін сказав.БУв би на фронті не дописував би туй

патріот 2017-02-28 / 15:16:18
до Патрота 2

З чого ти взяв? Висмоктав з Чубиркового пальця?

Патріот 2 2017-02-28 / 12:04:06
До Патріота....А ти чого не на фронті?

закарпатець 2017-02-28 / 10:55:00


Коментар видалено. Адмін


Дід Микола 2017-02-28 / 10:52:19
Україну росія окупувала більше ніж при януковичу, весь газ в балонах скоро теж буде приносити бабло медведчуку, а лошари хай воюють і гинуть за жопи парашенків. Головні вороги в Києві.

патріот 2017-02-28 / 10:20:20
Таких простих людей і тебе з ними треба на фронт відправити

задовбали 2017-02-28 / 09:28:25
простим людям все рівно-----нормальна зарплата, дороги, лікарні---а так голосуй не голосуй...

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини