Голова Закарпатської облради у пошуку агресора

На сесії обласної ради її голова Михайло Рівіс виглядав, як у байці Л.Глібова про синицю, яка буцімто море підпалила. Мовляв, я такий хороший, а ті журналісти висмикнули одне моє речення і зробили з того політику, я ніякий не сепаратист, я вірний Україні… Жалюгідним постав очільник у своїх намаганнях виправдатися. Куди більшу повагу викликав би, коли б сказав чистосердечно: ну, даруйте, ляпнув, не подумавши, я ж на цій високій посаді зовсім недавно.

Голова Закарпатської облради у пошуку агресора

Так, Михайле Михайловичу, як казав один чоловік, вам треба «Вчитися, вчитися, вчитися». І замість розлогих телевізійних бесід… жуйку жувати. А то заносить  аж надто. На обочини доріг. Якими ви так опікуєтеся.

У тому ж інтерв’ю в програмі «Акценти» ведучий повів мову про так званий емігрантський референдум в Угорщині. Михайло Рівіс і тут видає перли за перлами. Ну, хоча б про те, що втікачі зі Сирії Закарпаття  тільки сприймають як трамплін у Західну Європу. Далі прямова мова М.Рівіса: «Закарпаття на сьогодні не цікавить нелегальних мігрантів. У нас не та економічна ситуація,  аби сирійці тут осідали, працювали і шукали собі гідне життя.  Вони ж мають нормальне життя  і в себе на батьківщині. Так, там зараз нестабільна ситуація, ведуться військові дії, але ж і в Україні також ведуться військові дії».

У Сирії нормальне життя? Вся країна у вирі війни! Пекло! Ні одного мирного  села, містечка. А голова Ради твердить про нормальне життя сирійців?! Михайле Михайловичу, та ви хоч читаєте газети, телевізор позираєте?  До речі, деякі сирійці хочуть жити постійно в Україні, але їм роками не дають статусу біженця. Поїдьте в Мукачево, у пункт тимчасового перебування іноземців «Латориця». Зустріньтесь з такими сирійцями, допоможіть їм.

Далі голову Закарпатської облради потягло, ніби він головою вдарився об мікрофон, на тему… мілітаристську. Михайло Рівіс ні сіло ні впало почав патякати про те, чи може сусідня, братня Угорщина війною піти на Україну. Свят-свят. Тричі перехрещуюсь і прошу вас усіх, українців і угорців, накласти на себе Боже знамення від такого святотатства з уст очільника Закарпаття. Звідки у вас такі гріховні думки, пане голово, таке навіть у сні не являється людям по обидва боки кордону і Тиси? – ця думка спалахує скрізь біля телеекранів. Пан Рівіс зображає себе стратегом: мовляв, Угорщина є членом НАТО і прийняла на себе неодмінну умову перебування в оборонному альянсі – ніколи не мати територіальних претензій до сусідів. Поставив би на цьому крапку. Ні! Закортіло Рівісу побрязкати ще зброєю.

Пряма мова М.Рівіса: «Якщо взяти військову потужність України й Угорщини, то вона не на сторону останньої. Крім того,  українське військо за останні два роки дуже сильно розвинулося. В нас – нові види озброєння: маємо і нові  ракетні комплекси,  і нові оборонні нові комплекси. Україні ніхто не заважає розвивати свою обороноздатність.  І я не думаю,  що Угорщина піде відкритою агресією  на Україну.  Звичайно, що  Закарпаття є найбільш уразливим в цій ситуації. Але я переконаний, що Угорщина – цивілізована країна  і фактично принципи Євросоюзу не дадуть  можливості,  аби Угорщина здійснювала анексію Закарпаття.  А якщо прямим військовим втручанням, то  це не користь Угорщині».

Це називається приїхали або Istenenem! /Боже мій!/. Навіщо здалися ці воєнначальницькі чапаєвські аналізи  голові закарпатського депутатського мирного корпусу? Пам’ятаєте діалог Петьки та Чапаєва: Василь Іванович, а ти корпусом можеш командувати? Можу. І т.д.

Ніхто в Угорщині, навіть найрадикальніші представники «Йоббікка» про якийсь ймовірний напад на Україну навіть натяками не висловлюються. На Закарпатті теж на цю тему,як кажуть, нико нич. І тільки М.Рівіс б’є на сполох. Пане Михайле, як великий стратег, ви би мали знати: якщо, не дай Боже, одна країна-член НАТО нападає на сусідню країну, яка не входить у блок, то держави всього альянсу виступлять на боці свого союзника. То, виходячи з ваших суджень, чи Україна у разі війни зможе щось протиставити НАТО?  

Востаннє про напад угорської регулярної армії на Закарпаття, на підрозділи Карпатської України говорилося в 1938-39 роках. І ця агресія таки сталася. Говорилося в Хусті. Саме з Хуста є вихідцем Михайло Рівіс. Який майже через 80 років невідь-чому, невідь-звідки  почав балачку про якийсь міфічний напад Угорщини. Безпідставно, надумано, примітивно, як баба на базарі. Ні, базарники такі дурниці вважають за ганьбу.

Дивно якось, що українські журналісти масово відреагували на сепаратистський вислів голови облради, а от його теревені на тему ймовірного українсько-угорського протистояння поки що без належної реакції розташованих в Ужгороді, Берегові та Києві дипломатичних установ МЗС Угорщини. Як кажуть, говори та не заговорюйся. Не накликай біду на свою голову, голово. Абсурдним виглядає цей пошук ворогів. Другою-третьою серіями  телевитівок М.Рівіса можуть стати, а чи нападе на Україну Словаччина, а чи чекати небезпеки від Румунії? В результаті стане очільник невиїзним з України в Європу. А він там ой, як любить бувати.

Богдан Олександрович

14 жовтня 2016р.

Теги: Рівіс

Коментарі

Васіл 2020-04-17 / 11:34:17
"несе Галя воду"-мадяри показують у Європі Україну як приклад? Ви Галю не ту воду пили. Після каЦапні мадяри перші вороги Україні,не памятаєте виступи ороскі, великого "мадяра" брензовича, які заявили що так погано як тепер мадяри на Закарпатті ніколи не жили.Вони сплять і бачать нашу область своєю!!!

Селянин люстрований 2016-10-26 / 13:57:42


Коментар видалено. Адмін


Богдан 2016-10-23 / 13:20:29
Рівіс-розумна молода людина, нтелектуал? Та фрас би його побив з такою... тупістю!!!! Не думає головою, немає логічногомислння - хай стільки промовляє як Брежнєв. Ну, знайшли патріота Закарпаття. Лиш розкидає обіцянки, лапшу вішає направо-наліво. Такого примітивного голови облради ще не було у нас.

Закарпатець 2016-10-23 / 08:06:29
Всім вам ганьба таке писати. Рівіс розумна молода людина. Молодий талановитий політик закарпатець справжній патріот свого краю. Справді вихопили якусь фразу і пишете на нього всяку гадость. У вас набагато менше інтелекта. І ще жаба давить.

Вовчик 2016-10-19 / 00:50:21
Село приїхало в місто, але село так і залишилося. Ганьба, що нами управляє битлота!

Ростік 2016-10-17 / 18:58:47
До керівнички прес-служби облради Вікторії Сенгетовської. Та фільтруйте той базар свого шефа Рівіса. Кажіть йому прямо, що несе хирню повну, тому не треба це розширено давати в ЗМІ. Дайте речення-два. Не величезними абсурдними цитатами. Самі бачите, що ваш Рівіс несе ніби з перепою. А ви не заперечуєте, все щоб він не ляпнув, розміщаєте на сайті облради. Якщо такий туповатий, то пишіть йому як Брежнєву. Хай вивчить 2-3 речення на пам"ять і тоді тільки дає інтерв"ю. Рівіс найслабший з усіх попередніх керівників Закарпаття. Це видно. А його найбільше всюди. Запхайте того Рівіса подалі. Хай мовчить і тихо робить. Коли трошки грамотним стане, тоді допускайте до ЗМІ.

форестер 2016-10-15 / 19:15:55
Це нерозумне інтервю нерозумного Рівіса не наводить на розумні думки, бо позбавлене розумного змісту. Цей чоловік випадковий на вершині влади регіону

Степан Крук 2016-10-15 / 18:25:31
Це нерозумне інтервю Рівіса наводить на деякі думки.По-перше. Є категорія закарпатців, котрі ратують за Підкарпатську Русь - окреме державне утворення. Як ви собі уявляєте таке самостійне утворення, коли місяць просрочки виплат державних субвенцій та дотацій викликав у керівництва областю істерику вплоть до шантажу сепаратизмом. За який ресурс повинна виживати "Пудкарпатська Русь" в умова відсутності потужних бюджето утворюючих промислових підприємств та хронічної дотаційності? Куди грозиться рванути Рівіс? В Угорщину? Можливо закарпатським угорцям такий варіант підійшов би, але не всім. В такому разі ким будуть українці, словаки, румуни, росіяни, німці Закарпаття в Угорщині? Тоді чим хоче налякати Рівіс Київ? Це не облрада, а філія Берегівської психіатричної лікарні!

вася 2016-10-15 / 17:02:33
хиріє дома, бухає, жиє точно за корданом і звідки він знає, що робиться в Україні, а тим більше на Закарпатті. Це ще один нахлєбнік на нашу голову.

Галя 2016-10-15 / 11:36:10
Пане Рівіс! Якщо тверидити, що Угорщина не піде відкритою агресією проти Ураїни, то поясність нам усім -А ЯКОЮ ПІДЕ? Гібридною, як Росія? Деверсійною? Підбурить виступи угорців Закарпаття? Та, пане недолугий Голово обласної Ради, навіщо такі дурниці ляпати по відношенню до Угорщини, коли Угорщина постійно наголошує: 150 тисяч угорців Закарпаття мають свої школи, дитячі садки, театри, газети, радіо, ТБ, церкви, костели, а от євросюзівських Словаччині, Румунії з цього всього вони мають зовсім небагато. Так що Угорщина завжди ставить Україну як приклад для Європи. І тут раптом якийсь Рівіс вирішив погратися у войнушку Угорщина-Україна. Після такого ляпу на Заході будь-який керівник пішов би сам у відставку.

ужгородець 2016-10-14 / 21:08:06
Ганьба суцільна, а не керівник області.

виюорець 2016-10-14 / 20:49:49
І це недалеке, обділено природним інтелектом нещастя такі ж депутати облради вибрали головою.?
Боже милостивий, куди ж ти дивишся? Доки таке бидло буде жирувати на наші гроші!

наблюдатель 2016-10-14 / 20:20:01
Люня Космос отдыхает!!!

хто хоче в європу-коли європа дома 2016-10-14 / 14:03:46
Парижские полицейские завершили следствие по делу о хищении из следственного управления 52 килограмма кокаина.

Правоохранители занимались расследованием этого преступления с 2014 года.

В качестве подозреваемых в похищении кокаина рассматривались одиннадцать человек.В итоге обвинение было предъявлено полицейскому Джонатану Гийо, служившему в отделе борьбы с наркотиками.

Страж порядка был арестован еще в 2014 году. Его заключили под стражу за транспортировку, хранение, распространение наркотиков и торговлю ими в составе группировки.

Читайте также: Испанская полиция изъяла 900 кг кокаина, ввезенного под видом бананов

В квартире у правоохранителя было обнаружено 25 тысяч евро. Более того, свой капитал он хранил на дне и вокруг озера Кретей – там следователи нашли еще 200 тысяч евро.

Напомним, в июле 2014 года полицейские обнаружили наркопритон, в котором удалось изъять более 50 килограммов кокаина. Однако через некоторое время вещдоки из следственного управления исчезли. Ведомству пришлось инициировать внутреннюю проверку.

Борис 2016-10-14 / 09:04:37
У того екс-митника Рівіса є прес-секретаркою екс-митниця. То вона аби собі поставити галочку тягне голову по телеефірах. На любу тему.Питайте що хочете ушитко знаю. А не знає, не готовий.А він бідний дещо обмежений інтелектом мучиться, видає всяку беліберду, прес-сектерарка це все потім слово в слово пише на комп"ютері і тиражує по всіх виданнях. Рівіс сказаав, заявив, наголосив, підкреслив, Рівіс там, Рівіс тут. Подає його як Великого діяча і тільки він один в обласній раді працює як велятинський буйвол.Цирк на дроті.

Степан Крук 2016-10-14 / 08:17:53
Яке воно дурне!

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини