У США готують законодавчу основу під летальну зброю для України

У США відбувається підготовка законодавчої основи для того, щоб у разі прийняття рішення про надання Україні летального озброєння дуже швидко застосувати всі необхідні механізми.

Так прокоментував перспективи подальших законодавчих дій посол України в США Валерій Чалий.

Українська сторона очікує, що закон H.R. 5094 "Про підтримку стабільності й демократії в Україні", проголосований у середу Палатою представників США, буде затверджений в Сенаті і підписаний президентом до кінця нинішнього року.

"Цей закон зараз проголосований в Палаті представників, далі його "дзеркальна" версія буде проголосована в Сенаті сподіваюсь, цього року. Думаю, президент Сполучених Штатів – Барак Обама – підпише його", – зауважив український дипломат.

Він спрогнозував, що це може статися навіть до грудня – між президентськими виборами в Сполучених Штатах і початком роботи 115-ї сесії Конгресу.

Коментуючи зміст документа, прийнятого нижньою палатою Конгресі США, посол наголосив на важливості "цілого блоку питань", пов'язаних не тільки з невизнанням окупації Криму, але й додатковими механізмами санкцій.

"Вперше на законодавчому рівні визначена чітка заборона для всіх державних структур будь-якої активності на території півострова, яка йде врозріз з підходами міжнародного права", - зауважив дипломат.

Він також зазначив, що закон містить положення, пов'язані з санкціями.

"Сьогодні, наприклад, санкції затверджуються розпорядженнями Барака Обами, а тут уперше це буде оформлено чітко на законодавчому рівні. Крім того, це ще один сигнал двопартійної підтримки України, який надходить з Вашингтона.", - підкреслив Чалий.

Що стосується положень закону про летальну зброю, за словами посла, "це був би дуже потужний сигнал, в першу чергу, для Росії". Сьогодні позиція Білого дому дійсно не дозволяє повною мірою використовувати ці можливості.

"Але я не виключаю, що це питання може бути розглянуто після президентських виборів у США", - наголосив посол.

У цьому зв'язку він зауважив, що зараз відбувається підготовка законодавчої основи для того, щоб у разі прийняття такого рішення дуже швидко застосувати всі механізми.

"Законодавчі механізми двопартійної підтримки є, суми, виділені на такі види озброєнь, є і це можна зробити", - сказав дипломат.

Водночас, він підкреслив, що зараз Україна почала швидше отримувати оборонне обладнання зі США, про яке говорилось уже давно – безпілотні апарати, захищені засоби зв'язку, контрбатарейні радари.

"По суті, це великий комплекс оборонної зброї, що рятує життя і дає можливість встановити мир в Україні", - підкреслив дипломат.

Як відомо, палата представників Конгресу США одностайно схвалила закон H.R. 5094 "Про підтримку стабільності і демократії в Україні", раніше підтриманий Комітетом у закордонних справах.

До переліку передбачених законом координованих з союзниками та партнерами США засобів підтримки України включено летальні оборонні системи озброєнь.

 

23 вересня 2016р.

Теги: летальна зброя, США

Коментарі

Учасник 2016-09-23 / 22:00:52
Байден заявив ,шо Україна готова надати особливий статус Донбасу .
...
Ну і кого нафуй посилати ? Байдена чи Поршенка ?...

злодії не хочуть добра нікому 2016-09-23 / 08:42:13
Власти Нигерии обвинили крупнейшие нефтяные компании мира в незаконном экспорте нефти в США на общую сумму $12,7 млрд.

По данным агентства Associated Press, Федеральный суд Лагоса зарегистрировал иски в отношении таких компаний, как Chevron, Royal Dutch Shell, Agip (дочерняя компания итальянской ENI), Total и Brasoil ("дочка" бразильской Petrobras).

Источники в правительстве Нигерии сообщили AP о том, что данные компании не задекларировали более 57 млн баррелей нефти, вывезенных из страны в период с 2011 по 2014 гг.

Как отмечается, факты незаконного вывоза нефти из Нигерии в США были установлены по итогам проведенного аудита задекларированных объемов экспорта нефти в самой Нигерии и сравнения с теми объемами, которые были выгружены танкерами в США.

В ряде случаев компании декларировали более низкие объемы вывозимой сырой нефти из Нигерии и более высокие – при выгрузке нефти в США. При этом в отдельных случаях, как заявили источники AP, компании вывозили нефть из Нигерии в США, вообще не декларируя данные экспортные поставки в самой Нигерии.

До недавнего времени Нигерия являлась крупнейшим производителем нефти в Африке, несмотря на многочисленные проблемы с добычей и транспортировкой ввиду проблем с безопасностью и повышенной активностью боевиков из различных группировок в дельте Нигера.

При этом США являлись крупнейшим импортером нигерийской нефти, до того как начали активно разрабатывать собственные запасы сланцевой нефти.

Судебное разбирательство по поданным искам начнется на следующей неделе, рассмотрение иска против компании Chevron начнется 30 сентября.

НОВИНИ: Різне

19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 1
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 10
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
17:10
Блендер на кухні - чому це обов'язкова річ
16:27
Який айфон краще купити у 2024 році?
16:08
Який холодильник краще: Ноу Фрост, статична чи динамічна система охолодження?
15:13
Де надрукувати книги у Львові за розумною ціною?
11:46
"Радіо Свобода": угорщина надіслала лист державам ЄС щодо, начебто, "утисків угорців" в Україні
22:55
Прямі джинси знову в тренді: кому пасують та з чим носити
20:19
Що можна подарувати дружині на річницю весілля
22:24
/ 3
Глава УГКЦ після слів Папи: В Україні нікому на гадку не спадає здатися
10:15
/ 10
Папа Римський Франциск порадив Україні "відважно" і з "відчуттям сорому" підняти перед росією "білий прапор" поразки
20:58
/ 2
Віцеспікер парламенту Словаччини заявив, що росія "не агресор" і "захищає свої інтереси"
20:32
/ 1
фіцо вважає, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через різні погляди на війну рф проти України
13:11
Лазерне шліфування обличчя: Інноваційний підхід до краси
» Всі новини