Костянтин Томчич: "Наша ціль — фізично й духовно здорова Україна!"

"Ми виступаємо за нову філософію України, в якій головною фундаційною засадою є не процвітання одиниць, а гармонійний розвиток національних поколінь, починаючи з наймолодшого віку", — повідомляє для "Трембіти" президент Закарпатського обласного відділення Всеукраїнської громадської організації "Федерація кіокушин-кан шогакукай Карате-до України Костянтин Томчич.
Слова ці вповні підкріплені конкретними справами, основа яких — щоденна копітка робота.

Костянтин Томчич: "Наша ціль — фізично й духовно здорова Україна!"

— Ми запрошуємо дітей, — говорить відомий педагог і громадський діяч К.Томчич, — до занять з метою відпрацювання загальнофізичної підготовки, формування правильної постави, загартування психіки для нелегких українських буднів, вироблення впевненості у власних силах. Тобто особисто стараюся діяти еволюціною працею, а не виключно як просунутий спортивний функціонер, що будь-якою ціною заробляє медалі, а під них вибиває асигнування в потрібних місцях і в потрібний час. Ми деколи до перший результатів ідемо роками, але той, хто до них прийшов, — це вже зовсім і нша людина. Вона впевнена в собі, досягає значних успіхів у всіх сферах життя. Але й семінари та змагання в нас постійні. Ми від них не віднікуємося, вони в загальній схемі великого тренувального і виховного процесу, увінчують планомірну працю в спортзалах обласного центру, міста над _ cbаторицею і Сваляви.

Підтвердженням слів широко знаного в Україні тренера є й недавні змагання — Кубок Закарпаття на призи автомобільної фірми "Рено", які пройшли в манежі військової частини в Мукачеві. Ужгород на них виставив аж дві команди, що підтверджує слова Костянтина Костянтиновича про масовість захоплення улюбленим видом єдиноборств. У поєдинках брала участь і найчисельніша команда міста над Латорицею. Добре показали себе бійці з Тернополя.

Загалом усі продемонстрували чудову фізичну і технічну підготовку. Було дуже холодно, проте гаряча атмосфера спортивної фієст и врятувала становище. В розділі куміте (контактні двобої) добре виступили ужгородці та мукачівці. Перші місця посіли Антон Москвичов (Ужгород), Дмитро Андрієвський, Сергій Матьковські (Мукачево), другими стали Денис Керечанін, Богдан Попадич (Ужгород), Тарас Гринчак, Роман Ковельська 8й, Катерина Корчма (Мукачево) та інші. Оживляв і додавав адреналіну в атмосферу своїм прізвищем Пробийголова рухливий дніпропетровець Євген. Але в куміте він став другим, поступившись Назару Дунаю з Тернополя. Прізвище не допомогло перемогти суперника. Той виявився сильнішим і духом, і вмінням. Слід відзначити тренера мукачівців І.Капуру, котрий вивів свою найчисельнішу команду в розділах куміте і ката на перше місце в загальнокомандному заліку серед сильних команд з Тернополя, Новограда-Волинського, Бродів, Дніпропетровська, Корсунь-Шевченківська, Івано-Франківська, Рави-Руської, Львова, Вовчанська, Донецька.

Успіхи І.Капури пов’язані з тим, що, наприклад, наприкінці травня пройшла першість області на Кубок мукачівського клубу "Тріумф" серед каратистів нашого краю. Серед інших заходів обласного відділення Федерації можна назвати збори в селі Осой Іршавського району. Вони були поєднані з оздоровленням у термальному басейні. Привернув увагу всіх філігранною організацією червневий атестаційний збір на базі турбази "Світанок" в Ужгороді. В ньому взяли участь спортсмени всієї Західної України. Був присутній президент всеукраїнської Федерації Едуард Єрьоменко (5-й дан). Всі ці заходи палко підтримує начальник управління у справах молоді і спорту Закарпатської облдержадміністрації Володимир Фленько. Атестація широкого кола учнів на згаланому зборі пройшла з відпрацюванням фізичної підготовки. Були й видовищні показові виступи-тренування на березі  Ужа.

— В наших планах, — життєрадісно ділиться інформацією Костянтин Томчич, — участь збірної області в змаганнях серед дітей, підлітків і юнаків, що пройдуть у Тернополі. В області ж у грудні пройде Кубок "Срібної Землі". Сумувати, як бачите, від нестачі заходів не доводиться.

...Я побував на дитячому тренуванні  у навчально-виховному комплексі "Пролісок" в Ужгороді на проспекті Свободи. Тут на жвавій поведінці дітей було видно сповна педагогічні здібності суворого з вигляду пана Томчича. Для малих він був справжнім батьком, якого залюбки слухалися, раділи його найменшій похвалі більше ніж медалі. Це радувало і вселяло надію на загальне оздоровлення суспільства, яке поки що найчастіше даром переводить харчі й нерви один одного.

Василь Зубач, "Трембіта"
01 грудня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини