Більшість закарпатських нардепів підтримали законопроект про криміналізацію контрабанди, але голосів не вистачило

Учора, 17 травня, у Верховній раді відбулося поіменне голосування про проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо криміналізації контрабанди алкогольних напоїв, тютюнових виробів (№3254).

Більшість закарпатських нардепів підтримали законопроект про криміналізацію контрабанди, але голосів не вистачило

Як можна дізнатися з офіційного сайтупарламенту України, за те, щоби прийняти цей закон бодай за основу, свої голоси з 320 народних обранців віддали всього 211 при мінімально необхідних 226. При цьому проти не голосував ніхто, 20 нардепів утримались, не голосували 89.

Жодного голоса за цей законопроект не віддала фракція партії "Опозиційний блок", всього 4 голоси дала група "Відродження" і лише половину своїх голосів – "Воля народу". Лише чотирма голосами підтримали документ у "Батьківщині" і ні одного голоса за нього не віддали "радикали" Ляшка. Натомість 20 своїх голосів на його підтримку віддали позафракційні нардепи.

Цікавим у цьому контексті є голосування народних депутатів від "контрабандистського" Закарпаття.

У фракції партії "Блок Петра Порошенка" підтримали впровадження у життя норм цього законопроекту Василь Брензович, Роберт Горват і Валерій Пацкан. У фракції "Народного фронту" проголосували за відповідну законодавчу ініціативу Валерій Лунченко і виходець із закарпатських Білок Олександр Сочка. Не голосував "опозиційник" Нестор Шуфрич.

З позафракційних кнопку "за" натиснули Віктор і Іван Балоги, тоді як Павло Балога та екс-ужгородець Едуард Матвійчук були відсутні.

Не голосував на підтримку законопроекту "відродженець" Михайло Ланьо (кримінальна кличка "Блюк"), якого вважають одним із ключових організаторів контрабандних потоків на Закарпатті.

Відсутнім на момент голосування, як і більшість його колег по фракції Радикальної партії, був Юрій Чижмарь. Натомість свій голос "за" віддав представник "Волі народу" Василь Петьовка.

Криміналізація контрабанди алкогольних напоїв і тютюнових виробів тривалий час була піарною "фішкою" голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля на етапі, коли той перебирав контроль над контрабандними потоками в межах Закарпатської митниці ДФС України.

"Особисто я сьогодні голосував за цей недосконалий і популістичний законопроект щодо криміналізації контрабанди (http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=7364 ). Навіть попри те, що він не дає відповіді на питання, яку відповідальність несуть організатори схем, які займають найвищі посади і сидять на самій верхівці піраміди", – написав у своєму Фейсбуку з цього приводу народний депутат Віктор Балога.

"Бо контрабанда – це не лише, коли вивозять сигарети. Перш за все, це коли на митну територію України завозять автомобілі, брендовий одяг, парфумерію і побутову техніку, не сплачуючи кошти до бюджету. Бо саме на цих схемах держава втрачає десятки мільярдів, а заробляють на цьому одиниці", – констатував політик.

"Тому показово, що за криміналізацію контрабанди не голосували головні схемщики і нові соратники Банкової з «Відродження» і «Волі народу». З такими партнерами по коаліції влада не проведе через парламент жодної реформи. І ми про це попереджали, що краще піти на перевибори, ніж зробити законодавчу гілку влади заручником волі колишніх «регіоналів».

А вже сьогодні без «Відродження» і «Волі народу» не приймається жодне рішення. У всіх них одна цінність – гроші. Держава і її народ – для них пусті слова. Все, що їх цікавить – це схеми, дерибан і корупція. А з такою компанію країну не змінюють, хіба що – грабують і руйнують" – констатував В.Балога.

 

18 травня 2016р.

Теги: контрабанда, криміналізація

Коментарі

Василь 2016-05-18 / 06:58:20
москаль заборонив возити нашим Закарпатцям навіть вегету і пачку сосисок із мадяр бабкам і дідикам шо малу мавуть пенсію але в Чернівцях на митницях типирка із Турціі ідуть і їдуть мікрики день і ніч з контробасом, а ви Закарпатці лижіть і дальше дупу цьому мусору і популісту чернівецькому

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини