Москаль замість реальної роботи взявся нищити місцеве самоврядування на Закарпатті – Ленд'єл

Заслужений юрист Автономної Республіки Крим Геннадій Москаль вкотре продемонстрував своє незнання у сфері юриспруденції. Сьогоднішнє його звернення у Верховну Раду з проханням розглянути питання про дострокове припинення повноважень Мукачівської міської ради – це виключно піар-акція, за якою чітко проглядається небажання займатися тими реальними проблеми, разом з якими нині терпить його вся область – контрабанда, вирубка лісів та інше, вважає багаторічний керівник Мукачева і депутат Закарпатської обласної ради Золтан Ленд'єл.

Москаль замість реальної роботи взявся нищити місцеве самоврядування на Закарпатті – Ленд'єл

Як повідомив у коментарі редакції Закарпаття онлайн багаторічний, досвідчений і авторитетний керівник органу місцевого самоврядування, згідно з законом «Про місцеве самоврядування в Україні» визначено вичерпний перелік підстав для припинення повноважень ради. І це може статися виключно за умов, якщо судом доведено факт прийняття радою незаконних рішень.

Стаття 78. Дострокове припинення повноважень ради 

1. Повноваження сільської, селищної, міської, районної в місті, районної, обласної ради можуть бути достроково припинені у випадках: 1) якщо рада прийняла рішення з порушенням Конституції України, цього та інших законів, прав і свобод громадян, ігноруючи при цьому вимоги компетентних органів про приведення цих рішень у відповідність із законом; 2) якщо сесії ради не проводяться без поважних причин у строки, встановлені цим Законом, або рада не вирішує питань, віднесених до її відання; 

2. Повноваження сільської, селищної, міської, районної в місті ради за наявності підстав, передбачених пунктами 1, 2 частини першої цієї статті, та в інших випадках можуть бути припинені достроково за рішенням місцевого референдуму. 

 3. Питання про дострокове припинення повноважень сільської, селищної, міської, районної в місті ради за рішенням місцевого референдуму може бути порушене сільським, селищним, міським головою, а також не менш як однією десятою частиною громадян, що проживають на відповідній території і мають право голосу. 

4. За наявності підстав, передбачених пунктами 1, 2 частини першої цієї статті, рішення суду про визнання актів ради незаконними, висновків відповідного комітету Верховної Ради Верховна Рада України може призначити позачергові вибори сільської, селищної, міської, районної у місті, районної, обласної ради.

«За цими гучними заявами можна побачити лише одине – Москаль на догоду минущій політичній кон'юнктурі запопадливо намагається нищити місцеве самоврядування. Для нього неприйнятним є факт, що хтось на Закарпатті може мати іншу думку. І такі запопадливі прислужницькі дії «губернатора» можуть завдати непоправної шкоди не політикам, проти яких вони спрямовані, а самоврядуванню на Закаратті загалом і його іміджу», – вважає З.Ленд'єл.

23 березня 2016р.

Теги: самоврядування, Генадій Москаль,

Коментарі

Іван з с.Калини 2016-04-01 / 18:48:40
Я не проти вулиці Ленона, але тоді декомунізація має бути на 100%. І тоді Г.Г.Москаль меє бути або Г.Г.Ватнік, або Г.Г. Кацап, або Г.Г. Козломордий.

Вася 2016-04-01 / 18:43:09
Невже не є на Закарпатті нармального фатьова" щоб цьому старому "маразматіку" дав по вухах. Дідо уже вообще "Єб..анувся". Говориви м з хлопцями з с.Калини. ті в шоці. Тепер хоче Унгвар назвати. Ужгородці- щось робіть з цим шаленим дідом

думаву 2016-03-23 / 20:06:51
Виділяти кошти з місцевого бюджету училищам, що не знаходяться на балансі міської ради є порушенням фінансової дисципліни і винних в цьому можна притягати до відповідальності за перевищення своїх повноважень. Закон має бути законом для всіх. Якщо Верховна Рада передає фінансування училищ на рівень місцевої влади, то спочатку вона мала вирішити питання передачі цих училищ у підпорядкування місцевих органів.

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини