Томенко хоче коаліцію НУ-НС і БЮТ в Закарпатській облраді. А в Ужгороді не хоче?

Як тільки Закарпатська обласна організація “Нашої України” виконає угоду про співпрацю між БЮТ та партією “Народний Союз – Наша Україна” на регіональному рівні, проблема відмови двох членів блоку “Наша Україна – Народна самооборона”, які представляють Закарпаття, підписувати коаліційну угоду буде вирішена автоматично.

Томенко хоче коаліцію НУ-НС і БЮТ в Закарпатській облраді. А в Ужгороді не хоче?

Таку думку сьогодні кореспонденту УНІАН висловив заступник лідера БЮТ Микола Томенко.

Він нагадав, що навесні цього року між регіональними партійними осередками блоку «Наша Україна» і БЮТ були підписані угоди, які передбачають співпрацю та вихід з усіх коаліцій, що утворені з Партією регіонів на місцевому рівні. Крім того, за словами М.ТОМЕНКА, ці угоди зобов’язували БЮТ та “Нашу Україну” в органах місцевої влади створити демократичну коаліцію. Заступник лідера БЮТ наголосив, що єдиною обласною радою, в якій досі не сформовано такої коаліції, є Закарпатська, оскільки фракція “Наша Україна” перебуває в коаліції з Партією регіонів, а БЮТ досі в опозиції.

М.Томенко висловив переконання, що “як тільки керівництво “Нашої України” зобов’яже свій осередок у Закарпатті виконати цю угоду, то проблема відсутності 226 голосів у демократичній коаліції зніметься сама собою”. “Саме системна співпраця БЮТ та “Нашої України” на регіональному рівні призведе до того, що 2 депутати від Закарпаття підпишуть угоду про створення демократичної коаліції”, - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, прес-служба блоку НУ-НС 1 листопада поширила інформацію, що зобов`язання ввійти до складу однойменної фракції і підписати коаліційну угоду з БЮТ підписали 69 із 72 народних депутатів, обраних за списком НУ-НС у Верховну Раду України шостого скликання. Не поставили свої підписи Іван Плющ, Ігор Кріль і Василь Петьовка.

6 листопада І.Кріль у коментарі «Газете 24» заявив, що не має наміру підписувати угоду про створення коаліції між БЮТ і НУ-НС. «Я далекий від того, щоб підписати це зобов`язання. Мені навіть не дали його на руки, хоча я наполягав на тому, щоб уважно його прочитати і проаналізувати. Мені сказали, що це непублічний документ», - сказав І.Кріль.

За його словами, якщо документ справді є непублічним, то чому були винесені на публічне обговорення його прізвище і прізвища його колег. «Чому саме нас трьох, хоча мені відомо, що тих, які не підписали, було більше? Цей документ не має юридичної сили. Він потрібний тільки для того, щоб підставляти людей», - сказав І.Кріль.

При цьому, 6 березня регіональні осередки «Нашої України» і Блоку Юлії Тимошенко підписали угоди про співпрацю. Підписання угод між керівниками регіональних партійних осередків та фракцій у місцевих та обласних радах блоку «Наша Україна» і БЮТ відбулося у Пущі-Водиці під Києвом. За словами лідера БЮТ Юлія Тимошенко, підписання відповідних угод є початком процесу анулювання всіх «раніше неприродно створених коаліцій».

Коментар "Закарпаття online"

Коментуючи політичну ситуацію на Закарпатті, Микола Томенко завжди старанно обходить ситуацію в Ужгородській міськраді, де БЮТ, не зважаючи на заклики фракцій "Наша Україна" і "Пора", від самого початку входить до неформалізованої провладної більшості, "сколоченої" міським головою Ужгорода Сергієм Ратушняком. І в цьому випадку Томенка не турбує, що партнерами по владі в Ужгороді для БЮТу є, окрім "народників" Ратушняка, ті ж самі "реґіонали"...

13 листопада 2007р.

Теги:

Коментарі

* 2007-11-15 / 11:19:00
В самом деле: в Закарпатском облсовете у БЮТ - две фракции, в Ужгородском горсовете - тоже две. Это специальная бютовская политика такая, или потенциальное поле деятельности для неугомонного Томенко, жаждущего наводить порядок всюду, кроме как своей "нэмэтэнойи" бютовской "хаты"?

Атар 2007-11-15 / 10:25:00
Дуже зручно: 10 чоловік дерибанять і діляться з сімома, котрі "прикривають". І рибку з"їли, і... А коли ВСЯ фракція БЮТ входила в неформальну коаліцію з Ратушняком, Томенко хіба не те саме говорив? Чого тоді порядок не наводили? Крім того цікаво, коли ж нарешті ті семеро, що "не мають відношення" до "не такої" коаліції, нарешті укладуть коаліцію з НУ? :)

John 2007-11-15 / 09:29:00
Насправді це не відповідає дійсності, бо теперішня фракція БЮТ в Ужгородській міськраді налічує тільки 7 депутатів, які з коаліцією не мають нічого спільного, а ті 10, що деребанять землю й майно, виключені з партії й фракції.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини