Лідером організації, що робить «революцію» в Києві, є закарпатський провокатор з ПС Стойка

14 лютого, на з'їзді учасників лідером платформи «Революційні праві сили», які нещодавно «розлучилися» із «Правим сектором», а тепер намагаються спровокувати революційні настрої в Києві, був визнаний Роман Стойка – один з ключових фігурантів збройного зіткнення в Мукачеві 11 липня 2015 року.

Лідером організації, що робить «революцію» в Києві, є закарпатський провокатор з ПС Стойка

Іншими фігурантами провокації були народний депутат Михайло Ланьо (кримінальна кличка "Блюк") і тодішній очільник закарпатської міліції Сергій Шаранич.

Щодо Р.Стойки відкрито кримінальну справу, він перебуває в розшуку СБУ.
Нещодавно "Правий сектор" визнав, що закарпатський комбат "Чесний"-Стойка є провокатором.

У «РПС» номінально  входять кілька батальйонів «Правого сектора» (Захід-1, Захід-2, Захід-3 і Захід-4), від яких відхрестилися в «Правому секторі», а також радикальна організація «Білий молот», яку в березні 2014 року виключили з «Правого сектора» за недотримання дисципліни і маргінальні дії, що ганьблять рух.

Що цікаво, до керівництва «РПС» входить також неоднозначна особа, депутат Верховної Ради VI скликання, голова «Партії захисників Вітчизни» Юрій Кармазін. Закарпатцям він відомий специфічною підпрацьовкою на екс-«регіонала» Степана Деркача, котрий за підтримки режиму В.Януковича намагався позбавити депутатського мандата Павла Балогу. 8 лютого 2013 року Вищий адміністративний суд України позбавив Павла Балогу і Олександра Домбровського депутатських повноважень. Підставою для цього став позов Ю.Кармазіна, який заявив про, начебто, фальсифікацію виборів в округах №11 (Вінницька область) та № 71 (Закарпатська область).

11 червня 2013 року Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав колишнього голову Верховної Ради Володимира Рибака вилучити посвідчення у народних депутатів Олександра Домбровського і Павла Балоги. Цього також добивався Ю.Кармазін. У його позовній заяві зазначалося, що «саме голова ВР зобов'язаний вжити всіх вичерпних заходів для забезпечення роботи парламенту відповідно до вимог законодавства, і зробити неможливим у Верховній Раді України здійснення Домбровським і Балогою повноважень народних депутатів України, оскільки вони не мають відповідного статусу».

«Сміттям в руках» Януковича назвав тоді Ю.Кармазіна Віктор Балога.

«Щодо осіб, – серед них ті, котрі перебувають у розшуку  і котрих називають керівниками цієї групи людей – ми зараз перевіряємо інформацію, де вони можуть бути», – прокоментували в СБУ.

Як повідомлялося раніше, вранці 20 лютого на Майдані Незалежності вшановували пам'ять героїі Небесної Сотні. Після офіційної частини лідер батальйону ОУН Микола Коханівський закликав всіх приїжджати з наметами до Києва, а згодом – до штурму Адміністрації президента. «Хай нас називають рукою Кремля», – додав він під час виступу.

З майдану протестувальники вирушили до відділення російського «Альфа-банку» на Хрещатику, увірвалися всередину і розгромили приміщення. Частина з них пішла в бік станції метро Арсенальна до відділення «Сбербанку Росії». Коли їм завадили потрапити всередину, вони закидали відділення камінням і зеленкою.

Паралельно мітингувальники напали з камінням на офіс компанії «СКМ», що належить олігархові Рінату Ахметову, на вулиці Десятинній.

Увечері невідомі озброєні люди в камуфляжі зайняли актовий зал готелю «Козацький», власником якого є Міністерство оборони. Незабаром з'ясувалося, що «захопники» – це люди з платформи «Революційні праві сили».

Представники «РПС» відмовилися пускати в готель журналістів і заявили, що актовий зал «Козацького» не захоплений, а орендований, там «проводиться засідання штабу організації».

«РПС» також відхрестилися від акцій у банках, а всю відповідальність на себе взяв «батальйон ОУН Коханівського».

Представники ОУН і «РПС» практично одночасно висунули схожі вимоги. ОУНівці скликали всіх почати третій Майдан і відправити у відставку президента, Верховну Раду і Кабінет міністрів.

РПСівці заявили про необхідність звільнити політв'язнів, ініціювати процедуру імпічменту президенту і відставити уряд.

Станом на 21 лютого біля стели Незалежності на Майдані встановлено один великий намет і кілька маленьких, які напередодні ввечері встановили представники «РПС».

Частина людей з «РПС» покинули будівлю готелю, намагаючись приєднатися до людей, які встановили на Майдані намети. За інформацією Громадського ТБ, членам «РПС», якi зайняли приміщення готелю, пообіцяли перевести їх в казарму корпусу «Азов», розташовану неподалік.

«Просто для розуміння: всі новини з т.зв. Третього Майдану передаються через 17 канал і перший, хто їх публікує – сайт Російської Весни», – написав у своєму твiтерi народний депутат Мустафа Найєм. – «Третій Майдан» в «Козацькому» виявився піратською версією для сайту Російська Весна».

Як повідомлялося, 17 серпня 2015 року за стрілянину під час зустрічі з народним депутатом Михайлом Ланьом (кримінальна кличка "Блюк") в Мукачеві 11 липня  і подальший бій та переховування громадянина Стойку Романа Васильовича оголошено у всеукраїнський розшук. У «Правому секторі» силовий конфлікт з М.Ланьо та подальші події називають «міліцейською спецоперацією», здійсненою в інтересах голови проросійського громадського руху «Украинский выбор» Віктора Медведчука.

Стойка має вищу юридичну освіту, працював раніше кадровим співробітником суду, ужгородського карного розшуку та Закарпатського обласного управління СБУ. У цьому ж управлінні його батько, Василь Йосипович Стойка, в минулому очолював відділ внутрішньої безпеки.

21 лютого 2016р.

Теги: Роман Стойка, Правий Сектор, Чесний, РПС

Коментарі

патріот 2016-03-21 / 11:25:20
Захистимо хлопця з міста Перечин? Суд має бути справедливим!
Пане адвокат Свєтлічний І.В. (чи Світличний ), ми з Вами, разом допоможемо підлітку?
Кажіть, будь-ласка, чим допомогти?
З повагою, удачі

http://zakarpattya.net.ua/News/153515-Pidlitka-z-Zakarpattia-sudiat-za-uchast-v-provokatsii-z-pohromamy-rosiiskykh-bankiv-u-Kyievi-FOTO-VIDEO

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини