Молоді угорці Закарпаття масово покидають Україну (ВІДЕО)

2015-й рік став переломним у житті угорської громади Закарпаття. Через ситуацію в країні молоді угорці змушені покинути область у пошуках заробітків і вже не повертаються.

Молоді угорці Закарпаття масово покидають Україну (ВІДЕО)

Про це розповів, голова Демократичної спілки угорців України Василь Зубанич.

За словами експерта, це вкрай тривожний сигнал для громади, оскільки вона може залишитися без молодого покоління.

З його слів, минулого року вдалося об'єднати зусилля відразу кілька угорських політичних сил на Закарпатті, немаловажною є і підтримка уряду Угорщини, проте знайти вихід зі сформованої ситуації поки не вдається.

02 січня 2016р.

Теги: угорці, заробітки, Ласло Зубанич

Коментарі

до учасниця 2016-04-04 / 16:15:16
я прекрасно розумію, що ви хотіли би сказати, але ... Від часів Незалежності на Закарпатті при владі не було ЖОДНОГО ПАТРІОТА!!! Розумієте, ЖОДНОГО! Бо наше "населеніє" не може вибрати такого. просто патологічно не може! це як імпотент. не може і все!!! тому звинувачувати декількох людей , які намагаються щось зробити і є дійсно патріотами, у тому що до корита прилізли потрохи, москалі і блюки не варто, а навіть аморально. це та сама пісня , яку завивають скоториги і п"ята колона, що патріоти розвалили союз, а потім все розокрали. Ні, дорогенькі! розокрали все самі партійні діячі, а потім їм помоггли в цьому тупенькі бики з бітами. разом з ними в непорушному союзі колишні комуняки і торгаші і довели наш край до ручки. подивіться їхні біографії, або КОМСМОМОЛЕЦЬ, або ВИПУСКНИК 31 ПТУ мукачева, або торгаш. Все!!! інших там нема. як то кажуть від ледиди до блюка ми одна сім"я!
п.с. такий чистокровний мадяр на фото із 100000% мадярською хвамілією! це як гадік колесніченко - "русскій человєк".

... 2016-01-03 / 21:33:41
О, та ти "учаснику" герой. Пробач, друже. А я думав, що ти придурок. Знаєш, щоб тебе наступного разу не переплутали з придурком, тобі варто змінити поведінку. Бо ні 18, ні 19, ні 20 число тобі не допоможе. Внутрішнє зовнішнє не міняє. Може в госпіталь ляжеш, для "героїв" і "ветеранів". Їх таких зараз у Берегові багато.

до Nil inultum remanebit 2016-01-03 / 20:43:20
Видно, Пане, що тобі комфортно в такій Україні, тебе все влаштовує. Боротьби, яку ти пропонуєш нам з твого боку не видно. тільки служіння яценюкам та порохам, на жаль.

Учасник 2016-01-03 / 20:27:59
Не тобі ватний дуболоме мені вказувати
як себе називати і ідентифікувати
Ти мені нагадуєш одного придурка який підходив до нас на Майдані інамагався нам пояснювати що ми не зовсім українці і не дуже патріоти з його точки зору,а на дворі -18(ніч) не до дискусій ,і так нас був зає..ав .в писок не дали ,все таки Майдан,але на ..уй був посланий ,іди і ти туди...

... 2016-01-03 / 19:10:37
Ти знаєш "учаснику" я ще раз перечитав твої аргументи. І дійсно зробив висновок. Ти або якийсь вчений комсюк-дятел, або, вибач, гнилий придурок. Не називай себе, будь-ласка, українцем, бо такі хронічні імпотенти не можуть бути справжніми українцями. Зуби бережи, дурню.

Nil inultum remanebit 2016-01-03 / 19:02:14
Важко повірити, що Ви пане стояли на Майдані 2005 та 2014 років та віддавали останні копійки на армію, якщо бачите єдиний вихід у втечі з країни.
Якщо Ви там дійсно були, то шкода, що знайшли лише такий вихід із ситуації, що склалася, тоді дарма стояли, дарма віддавали гроші.
Локшину на вуха вішають лише тим, хто дозволяє щоб її вішали, депутатів вибирали не марсіяни, а українці.
А з європейців треба брати приклад, а не тікати світ за очі, бо ніхто крім нас порядок у державі не наведе.
Путінську п'яту колону давайте викривати, для цього і існує сайт Закарпаття онлайн і їм подібні.
Під лежачий камінь вода не тече.

До не все просто 2016-01-03 / 17:59:23
Валити із цієї країни вслід за нашими краянами. Патріоти скажуть: слабаки, непатріоти і т.д. Я відповім всім "патріотам": Ви - патріоти корита до якого приссались, слугуючи своїм хазяям-казнокрадам та бандидам, а не патріоти України.
Ми патріотами стояли на Майдані в холод та дощ восени 2005 року, захищаючи свободу та демократію від остогидлого кучмівського мафіозного клану. Далі що було???
Ми вийшли з патріотичним поривом на вулиці та площі міст України зимою 2013-2014 року, підтримуючи та оплакуючи смерть наших братів та дітей, що віддали своє життя в боротьбі з бандитським режимом зека.Ми віддавали останні копійки із своїх зарплат та пенсій на одяг,харчування,озброєння (навіть на акумулятори до БТРів та слюсарські інструменти) для нашої армії, радіючи кожному вистояному дню в Донецькому аеропорті чи Ілловайську. Що стало після перемоги Майдану? Хто скористався нашою перемогою? Хто призначений на державні посади керувати (красти) грошові кошти, здерті з нашого народу? Де велика частина патріотів Майдану, що отримали під нашу гарантію депутатський мандати? Кому вони служать тепер? В більшості своїй вони одобрюють брехню та піар наших перших осіб, що щоденно вішають нам на вуха локшину про здобутки. І нарешті: хто прийшов до влади всіх рівнів у нашій області? Задайте собі питання, чи вони відповідають вимогам Закону про люстрацію, так само, як і величезна частина урядовців у вищих ешелонах влади. А тепер відповіште собі на питання: чи зможе наш патріотизм перемогти в черговий раз кримінально-олігархічний спрут, що пронизав нашу державу знизу доверху? Румуни вирішили це питання раз і назавжди. Нікому із можновладців не кортить залізти в державну кишеню. На жаль, поки в Україні існує путінська п"ята колона, перемоги над корупцією, як і європейського майбутнього нам не бачити бо це "європейське майбутнє" вже давно у статках та способі життя наших можновладців.

не все просто 2016-01-03 / 16:16:08
Это ты верно подметил. Венгры уезжают в Австрию и Германию, поляки в Англию, а наши земляки на их места. Такое вот переселение народов.
С одной стороны желудок закарпатца побеждает патриотизм.
С другой стороны, если сравнивать законодательство, то легче работать в Германии уборщиком в метро, чем у нас организовать свое дело.
В госструктурах одни бездари, которые купили должности, нормальному человеку там делать нечего, да и гонят его оттуда.
С другом стороны, вместо того чтобы поставить бездарей на место, наши граждане предпочитают тихонько бежать из Украины.
Где выход, кто подскажет ???

Правый сегмент. 2016-01-03 / 14:52:46
Еще одна проблема. Почему наше общество постоянно на кого-то озирается? Всем бы только - подай всё и сразу. Все бы только на всё готовенькое. А для страны - мало кто желает что-то сделать! А во-вторых, деньги понятие относительное. ВЕНГРЫ ВЫЕЗЖАЮТ ИЗ ВЕНГРИИ, УКРАИНЦЫ НА ИХ МЕСТО ПРИЕЗЖАЮТ. )))) Вот такой фокус! )))))

Правый сегмент. 2016-01-03 / 14:50:37
А давайте иначе! Сейчас, в большинстве, выезжают на заработки не те, кто плохо живут, а ... Весьма состоятельные граждане! Вот, кто выезжает! В 90-х, да - вынуждены были выезжать. А сейчас? Понастроили себе домов, понакупали машин и т.д. И теперь, это всё, вынуждены обслуживать. А это стоит денег!

депо 2016-01-03 / 12:43:21
В Україні все побудовано на обмані населення. Прикладом може служити асоціація з ЄС. де нам обіцяли зниження ввізних мит на товари із Європи, які фактично будуть зниженілише через 10 і більше років, але враховуючи зацікавленність олігархів і цей термін перенесуть. Так само і заборона ввезення дешевих авто з Європи. Тож про яку асоціацію може йти мова ? Успішними в Україні можуть бути лише особи, наближені до верхівки влади.

тячівець 2016-01-03 / 12:03:14
я підтримав би другого брата верховинцю така біль і смуток в твої словах тримайся брате буде і нашій країні свято не може бути що стільки жертв майдан ато і все задармо

верховинець 2016-01-03 / 10:49:49
Один мій брат поїхав на заробітки до Праги і вже там 10 років, практично втратив сімю, бо рідко приїзджає додому.
Інший брат налагодив виробництво у себе в районі, яке ледве животіє, але працює, навіть дав десятку людей роботу.
Сусід постійно їздить на заробітки в Москву, навіть зараз, коли йде війна, але гроші привозить у сімю.
Землі в районі розпаювали і роздали людям, але старі вже не мають сил на них роботи, а молоді поїхали на заробітки, на землі працювати не хочуть.

Такі різні історії, хто із них кращий ?????

Учасник 2016-01-03 / 10:30:44
До трьохкрапкового: та тобі ниборе хоч кіл на голові теши...взагалі то я колись думав ,кіть чоловікови аргументовано пояснити проблему то він зрозуміє,айбо - НЕТ...ненависть до нацменшин то не синонім патріотизму !
Щодо Діда: в 1945-му --СМЕРШ ,а в 1992-му в "Закарпатській правді" в списках реабілітованих--Посмертно...

... 2016-01-03 / 08:15:01
До "учасника". Із зубами обережно. А який ти українець видно із твоїх слів. Коли люди життя своє кладуть, відміть не за порошенка і яце5нюка, а за свою землю, хтось влаштовує тут жалібні волання. Обох моїх дідів у другу світову забрали мадяре і не питали. Один не вернувся, інший після концтабору все життя хворів лед дожив до 60, помер на рак. ТОму, знаю що кажу. А ти тут в зуби хочеш. Побережи чоловічку, бо ще прийдеться тобі з такими настроями гіркий хліб раба їсти.

R L 2016-01-03 / 06:15:14
мадяри, себто угорці вони же венгри - просто відкрийте історію, сторінки першої і другої світової, при януковичу.
вам все зрозуміло стане.
я тут навіть коментувати нічого не буду, на рахунок них в мене окрема думка.

I am 2016-01-02 / 22:11:17
Україна для нас ніяк не мати -- максімум злая мачуха.

Бабай 2016-01-02 / 22:08:02
Уже і угорці винуваті. Може, самі щось зробимо в своїй країні, щоб до нас тікали. Чи далі будемо шакати винних7

тячівець 2016-01-02 / 20:44:14
до учасниці жіночко дорогенька я в ці ігри вибори швибори субсидії подачки всякі давно не граю я почав з себе не даю взяток прибираю за собою мусор допомагаю хворим дітям старим людям і не чекаю коли поршенко з яценюком мені дозволять це робити що до кримінала знаєте самий кращий спосіб залишити їх один на один вони самі повирізуються і ніхто ім не прислуговує робимо що можемо не даємо їм спокійно жити

учасниця 2016-01-02 / 19:51:27
Підтримую учасника в тому, що більше наших краян втікає світ-за очі з такої країни, якою є сьогодні "многострадальна Україна". А чому втікають- бо не бачать ніякої перспективи. Хто в цьому винен? Народ? Відколи Україна стала незалежною - нею правлять обманом та підкупом тупого електорату злодії та політичні проститутки, розкрадаючи остатки цінного. А зараз хто винний в тому, що в Закарпатті злилися воєдино злодії-кримінальники (представники клану Януковича) та злодії державного ранку ( вони ж і представники нашого "солодкого" президента)? Де ви були,патріоти,палкі поборники світлого майбутнього Закарпаття коли за кроваві кримінальні гривні до влади прорвались відморозки? Очевидно ви їм прислужували в їх переможній ході. Ніхто не має права засуджувати тих наших громадян, хто не має сил терпіти такі знущання над собою блюків,москалів та їм подібних. Хто не має людської гідності - нехай служить бандитам та їх нащадкам та вчить своїх нащадків до сьомого коліна вірно прислужувати їм.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини