Кремлівське "русинство" намагається протиснутися в політичний простір Закарпаття через партію "За Права Людини"

У середу, 9 грудня, на електронні адреси ряду закарпатських ЗМІ надійшов анонс прес-конференції з нагоди Міжнародного дня прав людини.

Фото з обласної конференції Партії
Фото з обласної конференції Партії

Організатором заходу названо Закарпатську обласну організацію Партії "За Права Людини".

Закарпаття онлайн насторожила заявлена тема прес-конференції, на якій, відповідно до анонсу, "йтиметься про юридичні аспекти реалізації в Україні прав і свобод, визначених Загальною декларацією прав людини. Порушуватимуться питання дотримання конституційних прав громадян."

Дивним чином це респондується з резонансним візитом на Закарпаття прокремлівського євродепутата від Чехії Томіо Окамури, який, у контексті того ж таки Міжнародного дня прав людини, прибув у регіон з метою торпедування теми політичного "русинства", що перебуває під впливом Москви.

Навіть побіжні пошуки в інтернеті щодо заявлених учасників цього заходу підтверджують ймовірний прихований сумнівний зміст планованого заходу.

Першим учасником прес-конференції названий Василь Кузьо – голова Закарпатської організації Партії "За Права Людини", колишній представник Уповноваженого ВР України з прав людини у Закарпатській області.

Як можна переконатися з відкритих джерел в Інтернеті, більшу частину своїх зусиль на вказаній посаді В.Кузьо використовував і подовжує використовувати для пропаганди та підтримки проросійської версії політичного "русинства". Більше того, навіть уже в квітні цього року він з публічної трибуни озвучував небезпечну, криваво відпрацьовану Росією на Донбасі тезу про надання Закарпаттю статусу спеціальної самоврядної території.

За дивним "збігом" обставин" активним "русином" є і інший заявлений учасник "правозахисного" заходу – Михайло Бабидорич, голова Ужгородської районної організації Партії "За Права Людини", заявлений як експерт із екологічних проблем. Останній, з-поміж іншого, є автором так само небезпечної ідеї (по-суті, тієї ж, протягуваної Москвою для українських регіонів спеціальної самоврядності) про "малу конституцію" для Закарпаття, відповідно до якої Закарпаття має "платити Києву податки у розмірі, який саме й визначатиме". При цьому М.Бабидорич свідомо, з метою маніпуляції вкидає в інформаційний простір недостовірну тезу про, начебто, об'єднання Закарпаття з Галичиною.

Неприхованим прихильником і популяризатором  "русинства" є і третій учасник прес-конференції – Василь Бедзір, голова Ужгородської міської профспілки працівників мас-медіа, журналіст, з приватної скриньки якого і було розіслано запрошення на захід.

Що суттєво, судячи з раніше публікованих матеріалів, до вказаної політичної сили, окрім заявлених до участі в прес-конференції, входять і інші одіозні провідники кремлівського напрямку "русинства" на Закарпатті. Наприклад, організатор візиту Томіо Окамури на Закарпаття, відставний працівник Федеральної служби безпеки  (ФСБ) Російської Федерації, голова проросійського "русинського" об’єднання «Субкарпатія» Микола Бурак.

У вказаному контексті анонсований захід, як і специфічний набір його учасників, навряд чи можна вважати випадковим. Тим більше, що власне "русинська" специфіка організації чомусь маскується під інші аспекти діяльності. Судячи з усього, Росія таки не відмовилася від своїх планів по дестабілізації Закарпаття і дезінтеграції України.

Тому журналісти мають бути свідомими учасниками суспільно-політичних процесів на Закарпатті і не виступати бездумно популяризаторами деструктивних прокремлівських сил. А спецслужби – відстежувати ситуацію та здійснювати превентивні заходи щодо нейтралізації аґентурних зусиль країни-агресора.

У подібний спосіб, до речі, кремлівсько-"русинська" аґентура намагалася проникнути в інформаційний простір Закарпаття через так звану Громадську організацію "Закарпатська обласна організація захисту прав заробтчан". Тоді інформація, зібрана журналістами Закарпаття онлайн з відкритих джерел в інтернеті, у підсумку призвела до того, що СБУ застерегла вказану організацію від вчинення сепаратистських дій.

10 грудня 2015р.

Теги: русини, ФСБ, Росія

Коментарі

upd 2016-01-28 / 12:21:52
Бедзір подався у русинство... дивуюся з нього

Закарпатець 2015-12-11 / 20:22:50
Такого ниє ніякого русинства ото лиш дурні одні.

prt 2015-12-11 / 16:42:04
Юрист Кузьо не знає, що робить? Нехай йому СБУ допояснить.

pfr 2015-12-11 / 03:27:05
Шкода, ош Бедзір гет іздурів, колись мав розумні публікації у "Фесті", потім штось го потягло на москвофільтво, сидорське православіє, комуністичну партію, русинізм... Журналістською етикою вже туй і не пахне...

Степан Крук 2015-12-10 / 15:01:55
По глупості, свідомо,чи за гроші?

пильнуймо Батьківщину 2015-12-10 / 13:16:00
Бедзір цим займається давно. Не зрозуміло тільки, по глупості чи свідомо. Але, в будь якому разі, ні перше, ні друге його не виправдовує.

Ужгородка 2015-12-10 / 12:50:14
З Бабидорича - не чудно. Але Василь Бедзір неприємно здивував...

Степан Крук 2015-12-10 / 11:37:18
До ЗМІ. Шановні! Це Ви через прес-клуби намагаєтеся популяризувати цю нечесть!? Обявіть бойкот "прес-конференції"! Нехай на парканах пишуть свої маразматичні заклики, нехай в підворотнях піаряться! Висловлюючись депломатичною мовою призиваю вас мочити цих ублюдків в туалетах! Слава Україні! Слава Закарпаттю!

пильнуймо Батьківщину 2015-12-10 / 11:17:05


На цих двох нижніх фото Василь Бедзір в компанії ФСБшника Дронова, а на нижньому фото справа - ще й його дружина


плагін 2015-12-10 / 08:32:50
Про Бедзіра і К кремлівську
http://www.premija-ru.eu/index.php?razdel=hystory&podrazdel=novaja-versija-sajta.php&lang=ru

ЗАКАРПАТЕЦЬ 2015-12-10 / 08:32:49
ХЛОПЦІ - ЦЕ ВСЕ БРУДНІ НАФТО І ГАЗОДОЛАРИ КРЕМЛЯ, ПЛЮС БАЖАННЯ ПОКАЗАТИСЬ ЗНАЧУЩИМИ ОСОБАМИ, ЯКІ ЧОГОСЬ ОСОБЛИВОГО НЕ ДОСЯГЛИ В КОЛИШНІХ ПРОФЕСІЯХ, ТОЧНІШЕ КАЖУТИ НЕСАМОРЕАЛІЗОВАНИМИ БЕЗПРИНЦИПНИМИ, ЧАСТО НЕАДЕКВАТНИМИ ОСОБИСТОСТЯМИ. ОСЬ НА ТАКОМУ ЗАМІСІ І ВИНИКАЄ ТАКИЙ "БРУД"!!!

Степан Крук 2015-12-10 / 08:32:30
Довідка на додаток:"В парламентских выборах 2002 г. Партия принимала участие в составе Избирательного блока политических партий «ЗУБР» (За Украину, Белоруссию, Россию) (Сайт партії). Гадаю, що коментарі зайві! За Росію, так за Росію! Вперед, хлопці, на міни! Прапор вам в руки і електричку на зустріч!!!

Степан Крук 2015-12-10 / 08:03:31
Тема захисту прав і свобод людини, нажаль, часто експлуатується в політичному ширпотребі. Щодо учасників. Василь Кузьо колишній прокурор Закарпатської прокуратури чвсів Кучми. Не самий сволочний прокурор. Потім - представник Карпачової в Закарпатті. Михайло Бабідорич - людина з явними відхиленнями психічного здоровя. Шизофреник! Працював науковим співробітником Науково-дослідного аграрного інституту (не можу згадати правильну назву установи)в с. Бакта, Берегівського району, кандидат наук. Попудіст, неадекват. А що в цій компанії робить Вася Бедзір - один господь Бог знає!!?

Арсен 2015-12-10 / 07:44:48
Задолбали ці маргінали. А Бедзір на фото? нащадки підлих гебістських рабів продовжують нищити Україну.

НОВИНИ: Політика

14:39
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
» Всі новини