Більше половини своїх доходів (53,4%) витрачало у ІІ кварталі 2015р. населення області на харчування, що на 2,2 в.п. більше, ніж у відповідному періоді минулого року.
Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 3462,37 грн. (включаючи вартість продуктів отриманих з особистого підсобного господарства).
Найбільше грошей витрачалося на м’ясо та м’ясопродукти (631,01 грн.), на хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 565,01 грн., молоко, сир та яйця – 462,15 грн., овочі – 331,59 грн., олію та жири сало (сало, масло тощо) – 260,59 грн., цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби – 257,18 грн., фрукти, ягоди, горіхи, виноград – 200,74 грн., картоплю – 137,06 грн.
Однією особою області спожито в середньому за місяць: 18,5 кг – молока, молокопродуктів та масла (в перерахунку на молоко), 3,7 кг – м’яса, м’ясопродуктів та сала (в перерахунку на м'ясо), 17 яєць, 0,5 кг – риби і рибо¬продуктів, 1,6 кг – олії та інших рослинних жирів, 2,9 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, 2,8 кг – фруктів, ягід, горіхів, винограду, 6,2 кг – картоплі, 5,8 кг овочів і баштанних та 8,3 кг хліба і хлібних продуктів, повідомили Закарпаття онлайн у Головному управлінні статистики у Закарпатській області.