У партій були два дні, щоб сформувати у Міжгір’ї нову виборчу комісію. Керівництво старої – у лікарні – ОПОРА

Через бездіяльність Міжгірську селищну комісію Закарпатської області розпущено, до 13 листопада повинна запрацювати нова і оголосити результати голосування щодо посади голови селища.

У партій були два дні, щоб сформувати у Міжгір’ї нову виборчу комісію. Керівництво старої – у лікарні – ОПОРА

Як повідомляло Закарпаття онлайн, Міжгірська селищна комісія станом на 10 листопада не оголосила офіційні результати голосування щодо посади селищного голови. За результатами підрахунку переможцем на виборах став чинний селищний голова, висуванець партії «Наш край» Василь Щур.

Він також був «кандидатом №1» до Міжгірської районної ради, де “Наш край» подолав 5-відсотковий бар’єр. Однак Василь Щур, згідно із вимогою частини 11 статті 86 Закону України «Про місцеві вибори», не може бути депутатом районної ради, оскільки отримав перемогу в одномандатному виборчому окрузі на посаду селищного голови. Водночас місцева комісія, як уже згадано, із 30 жовтня по 10 листопада не оголошує результати волевиявлення.

Разом з тим селищна комісія оголосила підсумки голосування щодо кандидатів у депутати до селищної ради.

У коментарі ОПОРІ голова селищної виборчої комісії Ганна Іванина пояснила, що результати волевиявлення щодо посади селищного голови не оголосили разом із результатами щодо депутатів через скарги, які надійшли до комісії. Водночас, каже Ганна Іванина, вона після дня голосування знаходиться у лікарні, тому про ситуацію більше нічого сказати не може. Як повідомляла ОПОРА, у лікарню потрапив і заступник голови комісії Федір Юрик.

Тим часом кандидат на посаду селищного голови від ВО «Свобода» Василь Баран виграв у Міжгірському районному суді позов – суд зобов’язав комісію оголосити результати голосування. 09 листопада цю вимогу підтвердив Львівський апеляційний адміністративний суд. Василь Баран каже, що як тільки отримає судові документи на руки, піде з ними до місцевої виконавчої служби.

Чинний селищний голова Міжгір’я Василь Щур, який є і переможцем цих виборів, відмовився говорити із представником ОПОРИ на тему бездіяльності виборчої комісії. Лише сказав, що його юристи перетелефонують спостерігачу і пояснять ситуацію. Однак протягом дня на залишений номер телефону ніхто не передзвонив.

Водночас 10 листопада ситуація, що склалася у Міжгір’ї, була обговорена на засіданні Центральної виборчої комісії у Києві. Тоді ЦВК достроково припинила повноваження усього складу Міжгірської селищної комісії.

«Міжгірській районній виборчій комісії доручено довести до відома місцевих організацій політичних партій (...), які мають право подання кандидатур до складу цієї виборчої комісії, про можливість подання до 24 години 12 листопада 2015 року до Міжгірської районної виборчої комісії нових кандидатур для включення до складу зазначеної селищної виборчої комісії.

ЦВК зобов’язала Міжгірську районну виборчу комісію 13 листопада 2015 року затвердити новий склад Міжгірської селищної виборчої комісії. Міжгірську селищну виборчу комісію після сформування її нового складу зобов'язано до 14 листопада 2015 року включно на виконання постанови суду встановити підсумки голосування та результати виборів Міжгірського селищного голови, про що скласти відповідні протоколи», – повідомили у відділі взаємодії із засобами масової інформації Секретаріату Центральної виборчої комісії.

12 листопада 2015р.

Теги: комісія, лікарня

Коментарі

куратори 2015-11-18 / 11:46:26
ЛЮДИ!!!! Ви чули Що в Міжгір"ї новий благочинний-Голлубий Петя з Поточини??????
Але на кілько знаємо його неприняли наші міжгірські батюшки,бо вони нормальні. Будемо робити Майдан щоб гей нами некерував.Ганьба владику Марку,Буде повтор як у Пилипці. Слава Україні. Ми ЗА благочинного Добру о.Євгенія,якого підтримує вся Міжгірщинна.

сбу 2015-11-13 / 11:20:08
буришин дуже много вклався в вибори бо купляли за 200 грн голоси а тепер немає більшості отже гроші на вітер тому й глядат любі соломинки

местний 2015-11-13 / 10:59:50
на цей раз баран із бурищином на грані остаточної поразки

цильо3 2015-11-13 / 10:39:14
в Міжгірї партії прихильники Щура В.М., а також на противагу їм прихильники єцу і БЮТ - це як в середньовіччі Монтеккі й Капулетті. Вони бються,борються з перемінним успіхом уже десь 5 років, й ніхто не може перемогти остаточно. Попереду на жителів Міжгірщини чекають нові політичні "бійки" і шоу, це своєрідні хліб і видовища для народу. Але цього разу після місцевих виборів у партій прихильників Щура В.М. на 2 депутати у районній раді більше, ніж у єцу, бюту й самопомочі...

правда 2015-11-13 / 08:19:42
Баран знає що програв вибори , но Щур знає що він ся прощитав у район. Він мусить і дальше сидіти у селищі

динь 2015-11-13 / 08:08:42
не може баран визнати поразку на виборах а тому робит все щоб щур не виграв вибори офіційно но чекати не довго всталося

правда 2015-11-12 / 20:44:48
всі в міжгірському районі знают що роботу комісї блокував головний регіонал щур, який хоче посісти місто голови районної ради. сього бандита вопше треба позбавити і мерського і депутатського крісла, міліція в районі знає чиїх то рук діло лиш покривают го.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини