Визначено чемпіонів першої ліги Закарпаття з футболу (ФОТО)

У новітній футбольній історії Закарпаття перегорнуто ще одну сторінку. На чудовому й затишному стадіоні села Поляна відбулися матчі за звання абсолютних чемпіонів першої ліги області між переможцями Східної та Західної зон.

Визначено чемпіонів першої ліги Закарпаття з футболу (ФОТО)

Спочатку на поле вийшли юнацькі команди із Ясіня та Перечина. Це був поєдинок рівних команд, що, зрештою, і засвідчив рахунок на табло в основний час.

У першому таймі суперники не змогли забити, хоч шанси й мали. Зокрема, хороша можливість випала в карпатівця Євгена Савка зі штрафного, а в говерлян  Ігор Лендєл  не реалізував вихід один на один (в обох випадках гравці вистрілили прицільно, але все ж повз ворота).

Після перерви лідер перечинців Сергій Щербанич блискуче на швидкості зробив рейд від центра поля в карний майданчик суперника, переграв кількох захисників-візаві та влучно пробив – 1:0. Здавалося, перемога вже закружляла над підопічними Едуарда Стеца, однак за 5 хв. до фінального свистка ясінянські футболісти здійснили результативну атаку й зусиллями Ігоря Лендєла зрівняли рахунок.

На останній хвилині основного часу «Карпати» мали змогу тріумфувати, однак штрафний удар суперника парирував Михайло Андріюк. Воротар «Говерли» став і героєм зустрічі загалом, оскільки в серії пенальті зіграв просто відмінно й приніс вікторію своєму колективу.

Дмитро Климпотюк, тренер переможців: «До мене якось підійшов президент клубу й запитав, чи можу зібрати команду юнаків. Я сказав: «Так, звичайно». І почав роботу. Тренування проводив зимою, весною, улітку без перерви. Займалися 4 рази на тиждень. Удалося підібрати хороших гравців. Трошки важко було в кінці, бо хлопці роз’їхалися навчатись. А так дякую своїй команді, спонсорам, президентові, Федерації футболу Закарпаття. До нового сезону хочу зібрати дещо молодшу команду, бо випадає 5 гравців із «основи», і «накатуватиму» оновлений колектив».

Судді: Михайло Райда (Іршава), Мар’яна Сухан (Мукачево), Крістіан Гліб (Мукачево).

Спостерігач арбітражу: Віктор Шварц (Мукачівський район).

Поляна. Стадіон «Поляна». 300 глядачів.

14 градусів. Сонячно.

 ФК «Говерла» (Ясіня) – ФК «Карпати» (Перечин) – 4:2 (0:0, 1:1, за пенальті 3:1).

Голи: Ігор Лендєл, 65 – Сергій Щербанич, 59 (пенальті: – Роман Андрухович, + Богдан Поп’юк, + Михайло Которажук, – Ігор Лендєл, + Степан-Сергій Демедюк  – – Ігор Мегела, – Віталій Прудкий, – Сергій Керецман, + Сергій Щербанич).

ФК «Говерла»: Михайло Андріюк, Андрій Лендєл, Роман Андрухович, Богдан Поп’юк, Степан Баволар, Іван Семенюк, Михайло Которажук, Іван Ковбаснюк, Антон Візавер, Ігор Лендєл, Степан-Сергій Демедюк.

Запасні: Олександр Фріндт, Михайло Кувік, Андрій Огродник.

Тренер: Дмитро Климпотюк.

ФК «Карпати»: Іван Полинець, Ігор Мегела, Віталій Прудкий, Михайло Бартованець, Михайло Попович, Віталій Кучерявий, Євген Савко, Станіслав Зизич, Дмитро Геройський, Сергій Керецман, Сергій Щербанич.

Запасні: Андрій Рявчик, Віталій Лешанич, Микола Іванчо, Іван Ковач, Богдан Макар, Ростислав Жолтанич, Андрій Штелиха.

Тренер: Едуард Стецо.

Попередження: Євген Савко, 35.

Після цього настала черга дорослих. У вирішальному матчі зійшлися «Локомотив» (Чоп) та ФК «Вільхівці». У першому таймі команди, перехоплюючи ігрову ініціативу, почергово атакували, однак за сценарієм зустрічі юнаків рахунок не відкрили.

У другій сорокап’ятихвилинці більше перевагою володіли вільхівські футболісти. І на 67 хв. пролунав тривожний дзвінок для залізничників. Саме тоді вони порушили правила проти Василя Габора. Штрафний виконував Артур Апіян, однак захист суперника перевів м’яч на кутовий. Після подачі останнього небезпечно пробив В’ячеслав Ковтан, та шкіряна куля просвистіла повз ворота. Утім за кілька хвилин цей гравець після виконання штрафного удару виявився найспритнішим у карному майданчику суперника й влучно поцілив.

Команда Чопа мала шанс зрівняти рахунок зусиллями Вадима Веселовського, проте м’яч по-зрадницьки «розписався» на боковій стійці, і в підсумку переможний потяг від залізничників рушив у напрямку Вільхівців…   

Юрій Бучок (ФК «Вільхівці»): «Перемога далася нам важко, бо в кінці сезону було чимало травмованих гравців. Та й фізично команда дещо стомилася. У нас навіть склалася ситуація, що на цей матч могли вийти тільки 14 футболістів із 20. Виграш виявився нелегким ще й тому, що в Східній зоні ми спочатку програвали Ясіня 5 очок і навіть думали: уже не наздогнати «Говерлу». Але зібралися й за рахунок волі до перемоги самі бачите, чого досягли. Наступного сезону, якщо президент клубу дасть добро, хотілося б виступати у вищій лізі й обов’язково стати її призером!

Судді: Юрій Бобаль (Ужгород), Ігор Гарлач (Ужгород), Сергій Наскалов (Мукачево), Михайло Райда (Іршава).

Спостерігач арбітражу – Василь Попович (Іршава) / Віктор Наскалов (Мукачево).

Поляна. Стадіон «Поляна». 700 глядачів.

16 градусів. Сонячно.

ФК «Вільхівці» (Вільхівці)  – «Локомотив» (Чоп) – 1:0 (0:0)

Голи: В’ячеслав Ковтан, 71.

ФК «Вільхівці»: Юрій Пахомов, Мирослав Скрип, Володимир Кардач (Василь Габор,58), Едуард Нергеш, Володимир Товт, Євген Ладомиряк (Юрій Болог, 81), Василь Фіцай, Михайло Бенко, Мирослав Ломага, В’ячеслав Ковтан, Артур Апіян.

Запасні: Юрій Болог, Василь Габор, Іван Рак, Василь Гісем, Іван Куцин.

Тренер:  Юрій Бучок.

«Локомотив»: Володимир Дитюк, Юрій Боднар, Євген Добровольський, Тібор Самаї (Руслан Мороз, 46), Артем Пустовіт, Іван Павлиш (Олексій Шпак, 70), Вадим Веселовський, Костянтин Багрій (Шима Чаба, 83), Петро Крив’яник, Віталій Кравчак, Євген Ференцик.

Запасні: Олег Яворів, Роман Білінський, Дмитро Хіміч, Руслан Мороз, Андрій Гаврилів, Чаба Шима, Анатолій Павлиш, Олексій Шпак, Даніель Кергейс.

Тренер: Іван Шанта.

Попередження:  Євгеній Ладомиряк, 25 – Євген Ференцик, 87.

Що ж, у першій лізі нині рівняння – на схід області. Саме команди цієї зони виграли головні титули футбольного сезону. Утім нагороди отримали всі. Зокрема, у перерві обох матчів та після них медалями, грамотами, кубками, м’ячами було відзначено призерів і переможців обох зон і власне переможців звітних матчів.

Крім того, не забули відзначити кращих бомбардирів першої ліги Артура Апіяна (ФК «Вільхівці») і Юрія Утцюського (Карпати» Перечин), а також кращих гравців «фінальних» матчів – у юнаків: Сергія Щербанича (Перечин) і Михайла Андріюка (Ясіня), а в дорослих: Володимира Дитюка (Чоп) і Євгена Ладомиряка (Вільхівці).

Церемонію нагородження провели голова ФФЗ Іван Дуран, його заступник Віктор Наскалов,  голова Ради президентів футбольних клубів Закарпаття Іван Дрогобецький та почесний президент ГК «Карпати» Олександр Ледида.

 

Володимир Тарасюк, ФФЗ

01 листопада 2015р.

Теги: Говерла, Вільхівці

Коментарі

Ужгородець 2015-11-08 / 11:04:50
Або просто такий чемпіон що навідь форму не спромоглись собі придбати...Подивимось де ця команда буде наступного року...

Адмін 2015-11-01 / 23:32:50
http://ffz.org.ua/?p=9357

Ужгородець 2015-11-01 / 23:24:20
Хіба це Команда Вільхівців? Це команда Радванка з Ужгорода і на спині у них пише Радванка, що помилка якась журналістів?

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини