В Ужгороді ОПОРА звинувачує кандидата від "Відродження" в агітації з безкоштовним бограчем, проплаченим з виборчого фонду (ФОТО, ВІДЕО)

В обласному центрі Закарпаття під час відкриття муніципального стадіону учасники дійства агітували за партію «Відродження» та її кандидатів – Богдана та Андрія Андріївих. Церемонія супроводжувалася роздачею безкоштовної їжі та завершилася концертом популярного гурту «Рокаш».

В Ужгороді ОПОРА звинувачує кандидата від "Відродження" в агітації з безкоштовним бограчем, проплаченим з виборчого фонду (ФОТО, ВІДЕО)

У неділю, 18 жовтня, в Ужгороді після реконструкції відкрили стадіон «Автомобіліст». Стадіон є муніципальною власністю, однак його реконструкцію, у більшій мірі, здійснено за приватні кошти. Власне, на заході на цьому весь час наголошували – спортивний об’єкт відновлено за сприяння братів Андріївих. Водночас 600 тисяч гривень на облаштування стадіону було виділено і з міського бюджету – про це йдеться у рішенні №1811 від 11 вересня 2015 року (пункт 3.1).

Богдан Андріїв – секретар Ужгородської міської ради, кандидат до міськради та на посаду міського голови від партії «Відродження»; Андрій Андріїв – депутат Закарпатської обласної ради, кандидат від цієї ж політичної сили до Ужгородської міської та Закарпатської обласної рад.

Власне сам захід і анонсувався як агітаційний, оскільки на афішах розміщений логотип партії «Відродження».

Згідно із Законом, використання партійної символіки є одним із видів політичної реклами. На сцені був розгорнутий банер із логотипом партії «Відродження», фотографіями двох кандидатів та напис – «Наш подарунок Ужгороду». Як запевнив представника ОПОРИ Богдан Андріїв, захід свята відкриття стадіону профінансований із виборчого фонду.

Під час агітаційного заходу усім бажаючим на стадіоні безкоштовно роздавали їжу – порції боґрачу. У такому факті спостерігачі ОПОРИ вбачають ознаки порушення законодавства, яке забороняє під час агітаційних заходів надавати виборцям матеріальну допомогу, матеріальні цінності чи послуги. Безкоштовна роздача їжі під час агітаційного заходу є ознакою так званого «непрямого підкупу» виборців. Про даний факт спостерігачі ОПОРИ повідомили Ужгородську міську виборчу комісію та правоохоронні органи.

У тому факті, що кандидати Андріїви наголошують на своїй «благодійній допомозі» в облаштуванні стадіону формально порушення Закону немає, оскільки реконструкція була проведена до офіційного старту виборчої кампанії.

Втім у тому, що кандидати інформують про «благодійність» у передвиборчій агітації, а отже – з метою спонукати виборця голосувати – закарпатські спостерігачі ОПОРИ вбачають ознаки нечесної конкуренції та порушення принципу рівних можливостей, оскільки не кожен кандидат на посаду міського голови чи у депутати має фінансову можливість надавати матеріальну допомогу, фінансувати певні роботи в період до офіційного старту виборчої кампанії.

ОПОРА нагадує про вимоги частини 4 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори»: забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

Володимир Феськов, координатор громадянської мережі ОПОРА в Закарпатській області

20 жовтня 2015р.

Теги: кандидат, Відродження, бограч, агітація, стадіон

Коментарі

патріот 2015-10-22 / 23:52:59
Волошин пограбував Ужгород і ужгородців на одній лише "Короні" на 20 млн грн в цінах 2012 року, Рата роздерибанив усю землю. Так що всі вони один одного варті

виборець 2015-10-22 / 23:17:48
Так дійсно, Ужгород грабують! Втому числі і брати АНДрІЇВИ!!!

виборець 2015-10-22 / 22:57:15
Ці 300тис. дол.братья Андріїви вкрали в ужгородців,так що дуиайте....!!!

гость 2015-10-21 / 15:56:28
Метод старий ! вони так діяли на парламенських виборах ... но тільки під другою назвою РИГИ

прикол 2015-10-20 / 21:54:45
Для нашого примітивного політикиму те, що Андріїви закопали 300 тис. дол. в муніціпальний стдіон і передали його дітям - божевілля! Крутий підкуп!)))

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини