"Говерла" в Запоріжжі мінімально програла "Зорі" - 2:1 (ВІДЕО)

Чемпіонат України 2015/16. Ліга Парі-Матч. 11-й тур. "Зоря" - "Говерла".

"Говерла" в Запоріжжі мінімально програла "Зорі" - 2:1 (ВІДЕО)

"Зоря" доросла до того рівня, коли від неї чекають впевненої і безапеляційної перемоги над суперниками на кшталт "Говерли". Гарна форма ужгородців напередодні звітного поєдинку сприймалася громадськістю не як козир суперника "Зорі", а як потенційний фактор сенсації. Ужгородцям, звісно, такі розклади тільки на руку, адже відсутність тиску для команди Грозного, як виявляється, – хороший бонус.

Саме тому наставник закарпатської команди майже перед кожним поєдинком розсипається компліментами на адресу суперника і називає саме противника фаворитом зустрічі. Звісно, подібні прийоми не мають визначального значення у розподілі сил. Та Грозний не відмовляється від ведення війни абсолютно на всіх фронтах. Матчі проти "Зорі" для "Говерли" принципові тим, що ще жодного разу в історії ужгородці не відбирали в луганців очки на їхньому полі.

Творити історію "Говерла" вийшла в доволі незвичному складі. Перш за все дивувала пара опорних півзахисників – Люлька-Цуріков. Також в центрі поля, але трохи вище, діяв Олексій Савченко. Праворуч в обороні вийшов Павло Кутас, ліворуч грав Павло Іванов, а в центрі в парі з Лухтановим – Михайло Ряшко. Гемеги не було навіть в запасі, а от Кузик досить несподівано опинився на лаві для резервістів. Сергійчук і Хобленко допомагали нападнику Дмитру Хльобасу.

Юрій Вернидуб вже одного разу поплатився трьома очками, коли на поєдинок проти аутсайдера виставив експериментальний склад. Тому логічно, що сьогодні обійшлося без несподіванок. Перед голкіпером Микитою Шевченком в лінію вишикувалися оборонці Опансенко, Пилявський, Сіваков та Каменюка. В опорній зоні поруч з Артемом Гордієнком працював Дмитро Гречишкін. Нападнику Будківському з глибини повинні були підігрувати Петряк, Малиновський та Караваєв.

"Зоря" помітно переважала ужгородців в класі. "Говерла" щільно захищалася, але луганці все одно знаходили шляхи до воріт Рудька розрізними передачами та швидкими комбінаціями. Щоправда, підопічним Вернидуба далеко не завжди вдавався останній удар. Кожен стандарт, яких біля воріт "Говерли" було чимало, ніс загрозу, але тільки потенційно. Після подачі Малиновського м’яч прилетів в руки Рудьку; Пилявський акцентовано не пробив після подачі кутового; Гордієнко після подачі Малиновського зробив скидку вздовж лінії воріт – без адреси.

"Говерла" змирилася з тим, що грати їй доведеться виключно на контратаках. Але на перших порах кожен наступ ужгородців помирав на стадії зародку. Реальну нагоду забити Будківський впустив на 15-й хвилині, коли після передачі з центру опинився перед воротами Рудька абсолютно без опіки; Пилип, втім, приклався до м’яча незграбно і пробив повз стійку.

А далі – більше. Після подачі з глибини м’яч пролетів повз голкіпера, але влучив у Люльку, який страхував Рудька. Від Сергія шкіряний відлетів до Пилявського, той пробив миттєво – знову Люлька. Після такого потрясіння схаменулася підопічні Грозного. Нарешті справа дійшла до завершального удару: Хльобас, поклавши корпус, розім’яв Шевченка.

Незважаючи на такі застережливі дзвіночки, "Зоря" продовжувала активно працювати над питанням взяття воріт Рудька. Після передачі з глибини м’яч з голови Караваєва зняв голкіпер "Говерли". Згодом з центральної зони шикарно пробив Малиновський; Рудько парирував, пішла атака другим темпом, в ході якої до воріт прорвався Каменюка, але точної передачі не віддав.

Малиновський чудово вів гру "Зорі" і міг забивати на 39-й хвилині; але після його удару м’яча зумів накрити Рудько. А от після цього моменту могла забити "Говерла". Стрімка контратака завершилася скидкою Хльобаса на Сергійчика і ударом Михайла – Шевченко зумів кінчиками пальців дотягнутися і спрямувати шкіряного в стійку.

Господарі відповіли на цей маневр ще в першому таймі. Якщо подача Караваєва виглядала традиційним елементом для цієї гри, то моменти Малиновського, коли Руслан пробив головою в падінні, був чи не кращим для "Зорі" в першому таймі. М’яч облизав поперечину і вилетів за межі поля.

На початку другого тайм "говерляни", розуміючи безперспективність такої гри, спробували вирівняти ситуацію і відтіснити суперника від своїх воріт. Але "Зоря" дуже вчасно для себе забила гол і змусила суперника змінювати абсолютно всі плани. Помилився біля власних воріт Кутас, віддав м’яча Петрику, той пройшов до лінії воріт, відпасував до центру, звідки Пилип Будківський легко оформив взяття воріт Рудька.

Далі "Зорі" було простіше. "Говерла" послабила дії в захисті (логічно, адже потрібно було відігруватися), після чого моменти луганчан посипалися наче з решета. Любенович не забив з метра після скидки Пилявського; Будківський пробив повз стійку з двох метрів після подачі Петряка; Рудько виграв ближній бій у Караваєва, який вийшов на ворота завдяки передачі Малиновського; Руслан метрів з семи пробив повз ворота після пасу Караваєва.

Двох варіантів тут бути не могло. Не виникало підстав думати, що "Зоря" може розгубити свою перевагу. Та від гріха подалі луганчани таки забили вдруге. Любенович вийшов віч-на-віч з Рудьком, обіграв воротаря, після чого був ним, на думку Куткова, збитий. Крім пенальті, арбітр покарав "Говерлу" ще й вилученням голкіпера. Оскільки замін в Грозного не залишилося, то у ворота став Павло Кутас. Звісно ж, він не зумів завадити Каменюці відзначитися з одинадцятиметрової позначки.

Здавалося, що закарпатці приречені. Можливо, так гадали й луганчани наприкінці поєдинку, трохи розслабившись. "Говерла" один гол зусиллями Кузика (віддав передачу зі штрафного), Хльобаса (відпасував в штрафному майданчику на партенра) і Іванова (завдав точного результативного удару) відіграла і могла відіграти другий. Момент Хльобаса (удар з гострого кута), а також невпевнений пас Сівакова на Шевченка ще довго стоятимуть перед очима Вернидуба. Відзначимо, що й "Зоря" на заключних хвилинах могла забити гол, але Кутас в класному стилі забрав м’яча після удару зі штрафного від Петряка.

2:1 – робоча перемога "Зорі", яка, в принципі, підтвердила високий клас луганців. Юрій Вернидуб справді гарно побудував гру своєї команди, досягнувши того, що не вдається багатьом іншим вітчизняним тренерам: захист суперника "Зоря" вміє проходити нестандартно і вишукано. "Говерела" попри поразку, – вже дев’яту на полі "Зорі", – залишила по собі гарне враження. Футбольний вечір вдався.

 

UA-Футбол

18 жовтня 2015р.

Теги: Зоря, Говерла, Запоріжжя

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини