Василь Лазоришинець: Слухайте своє серце і підтримайте команду Єдиного Центру

Інтерв'ю з Василем Лазоришинцем, членом-кореспондентом АМН України, заслуженим лікарем України, лауреатом Державної премії в області науки і техніки, дитячим хірургом, який провів близько семи тисяч операцій на відкритому дитячому серці.

Василь Лазоришинець: Слухайте своє серце і підтримайте команду Єдиного Центру

- Василю Васильовичу, сьогодні Ви чи не найвідоміша постать в медичному середовищі країни. На Закарпатті Вас шанують та поважають по-особливому – Ви наш славний земляк, до якого часто звертаються за порадами, допомогою, просто, щоб поспілкуватись. Через це до Вас особлива увага. Що спонукало Вас балотуватись до обласної ради?

- По-перше, відчуваю великий борг перед малою Батьківщиною та батьками. Повірте, скільки себе пам’ятаю, завжди роблю все можливе, щоб закарпатці відчували, що їх земляк є в Києві і може щось для них особисто зробити. Так було з відкриттям Центру серця в Ужгороді. Зауважте, таких установ в Україні всього вісім. Ми маємо свою. Для хворих людей - це надважливо. Так відбувається вже багато років із приїздом до Закарпаття бригади лікарів найвищої кваліфікації з інституту М.Амосова. Це ж добре, що сотням людей із важкохворими маленькими дітьми не потрібно мучити себе та дітей і приїздити до Києва. Лікарі приходять до них. І, що найважливіше, на таких прийомах виявляємо на ранніх стадіях захворювання дітей та розпочинаємо негайне лікування. Тоді воно максимально ефективне.

По-друге, час зараз такий, що бути осторонь процесів які відбуваються в країні є непатріотично і, просто по людськи - неправильно. Виконуючи обов’язки Міністра охорони здоров’я, особливу увагу приділив двом питанням: по-перше, постачанню, направленню ліків, обладнання та медичного персоналу в зону АТО.Тоді це було питанням життя і смерті наших воїнів, захисників, героїв; по-друге, державній закупівлі медичних препаратів. Моя команда була готова працювати без корупційних схем на благо країни день і ніч. Зробити вдалось багато. Але попрацювати системно не склалося. Очевидно, когось такий підхід не влаштовував.

По-трете, зараз я бачу великі виклики для збереження кордонів та цілісності країни. Намагаюсь зробити все від мене залежне, щоб Закарпаття розвивалось за українськими законами. Україна повинна залишатись суверенною, незалежною державою, а Закарпаття - в її складі. Для мене це святе, найважливіше правило сьогодення, і крапка.

- Багато людей кажуть про те, що живете в Києві, а в депутати йдете по одному із Хустських виборчих округів. Як бачите свою роботу, як депутат Закарпатської обласної ради?

- Мої батьки живуть у с.Сокирниця Хустського району. До речі, я зареєстрований за їх адресою. Так що й історично, і юридично я - закарпатець, але фактично, дійсно, проживаю із сім'єю у Києві. Разом з цим, запевняю земляків, буду не просто дисциплінованим, а й максимально ефективним для краю депутатом. Як президент Товариства закарпатців у Києві, знаю, наскільки наші київські закарпатці хочуть працювати для свого краю. Повірте, та ви і самі знаєте, що в Києві закарпатці пробивались виключно завдяки власним здібностям. Сьогодні це дуже поважні люди із серйозними ресурсними можливостями. Ми просто не знаємо як з ким працювати.

Нам було комфортно із попереднім керівником області Губалем В.І. Вже й деякі спільні заходи успішно провели. Планували зробити дуже багато. Було щире відчуття, що наша співпраця потрібна Срібній Землі. Аж тут незрозуміла відставка. Що тут скажеш? На жаль, перші керівники в області настільки швидко змінюються, що системну роботу поки що вибудувати не вдається. І це не тільки нам. Солідні структури ніколи не будуть інвестувати кошти, інші ресурси туди, де немає стабільності. Яка може бути стабільність якщо керівництво області в середньому змінюється Києвом один раз на рік. Саме тому я та мої однодумці, які обираються до обласної ради – Губаль В.І., Пристая М.М., Гвоздянський П.І., Микитюк Ж.М. - просимо підтримати нас та партію "Єдиний центр". Будемо вибудовувати стабільну, ефективну владу в Закарпатській області.

- А які ще у Вас є аргументи для того, щоб переконати закарпатців підтримати Вас та партію "Єдиний центр"?

- Гарне запитання. В житті все повинно порівнюватись, аргументовуватись. Право на життя має те, що краще й ефективніше. Аргументи наші такі:партія "Єдиний центр" заснована нашими земляками, і робота членів партії зосереджена на нашому краї. Це найголовніше.

Якщо ми хочемо бути об’єктивними, то мусимо визнати, що діяльність партії "Єдиний центр" є ефективною. Обманути людей можна один раз, ну два, але вибачте, обставини, а це факти, аргументи, говорять про те, що закарпатці вже тривалий час довіряють саме партії "Єдиний центр" та її членам представляти інтереси громади у виборних органах України всіх рівнів.

За останні 10-15 років у нас було достатньо партій, але вони з'являлись ніби зненацька, і зникали раптово та безслідно. Нічого доброго не зробивши. А от наслідили вони добряче. Останній приклад – це партія УДАР та Народний Фронт. Просто соромно за них. Треба вибачатись перед людьми за наслідки їх діяльності.

Тепер порівняйте з ними нашу партію "Єдиний центр". За їх підтримки в області будуються заводи, створюються підприємства, працевлаштовуються на роботу тисячі людей. У Верховній Раді приймаються, вибачте, скажу таке слово як лобіюються, проштовхуються закони, які мають життєве значення для розвитку Закарпаття як туристичного, рекреаційного краю. Скажу Вам і моральну сторону аргументації даного питання. Як лікарю, мені відомі десятки випадків, коли саме члени нашої партії "Єдиний центр" фінансують лікування хворих. На жаль, живемо в умовах, коли без коштів вирішити питання успішного лікування інколи просто неможливо. Медичні препарати дорогі, а держава їх закупівлю не фінансує. Це, на жаль, наша реальність.

- Василю Васильовичу, після Ваших добрих слів про партію "Єдиний центр" хочу спитати, а коли Ви стали її прихильником?

- Нашого лідера партії Віктора Балогу знаю давно. Мені завжди імпонувало, що Віктор Іванович, не дивлячись які б високі посади в державі не обіймав, завжди особисто звертався до мене із проханнями допомогти хворим. Повірте, це було дуже часто. Скажу відверто, він для мене є взірцем ставлення до людей, у яких виникають життєві труднощі.

Але увагу на партію "Єдиний центр" звернув під час спровокованих, трагічних мукачівських подій. Маючи достовірну інформацію про наміри деяких чиновників, вважав, що уникнути катастрофи на Закарпатті уже неможливо.

Коли Віктор Іванович спочатку зупинив уже реально розпочату сплановану військово-міліцейську операцію і вже воюючі сторони, а потім і розвів їх у різні боки, я побачив у цьому щось надзвичайне і дуже символічне для всіх нас.

У важкий, критичний для краю час, щиро та самовіданно працюватиме в інтересах громади тільки свій.

Не прийде нам допомагати ні Яценюк, ні Порошенко, ні Кличко чи Луценко і, вибачте, Ляшко з вилами теж не прийде. Це може зробити тільки свій, який кровно зацікавлений у тому, щоб люди жили у спокої. І требе нам без шуму, тихенько помолитись і подякувати Богу, що в Закарпатті є людина, яка здатна вирішувати надскладні питання які, на жаль, час від часу виникають.

До речі, в тому, що на Закарпатті є така людина як Віктор Іванович, до думки якої прислухаються в державі, незалежно хто є Президентом країни, заслуга більшості закарпатців. Без Вашої підтримки його б просто не було. Тому, як людина, яка знає наскільки важливо мати свого лідера, прошу закарпатців підтримати політичну силу, яка виростала, мужніла на наших очах і завжди працювала для закарпатців. Впевненний, партія "Єдиний центр" не зрадить, а в разі необхідності прийде на допомогу.

- Відповіді на мої запитання такі переконливі, що я майже довірилась Вам і готова стати Вашим прихильником, тобто, проголосувати за Вас. Поясніть, будь ласка, виборцям, в разі Вашого обрання, як Ви плануєте організувати депутатську роботу?

- По-перше, це буде систематичний, плановий прийом громадян з особистих питань та надання їм допомоги, із залученням можливостей закарпатців, які проживають та працюють у м.Київ, та політичної партії "Єдиний центр".

По-друге, обов’язкове реагування на скарги громадян щодо незаконних дій чиновників. Я знаю, на жаль, сьогодні чиновник – це дестабілізуючий фактор у державі. Вина в цьому не конкретно людини-чиновника, а неефективної роботи всього адміністративного апарату держави.

По-трете, відстоювання інтересів людей та області в центральних органах влади України у Києві.

По-четверте, це професійна, методична, технічна, матеріальна та інша допомога медичним установам у містах і селах Закарпатської області. До речі, я це роблю завжди.

- Не можу утриматись та не задати Вам запитання медичного спрямування: як людині бути завжди здоровим і жити в гармонії з Природою, з Богом, суспільством і з самим собою?

- Академік Микола Амосов, якого я вважаю своїм учителем, в одному із інтерв'ю сказав, що середній вік сучасної людини може становити 120-140 років. Шкідливими звичками ми вкорочуємо собі вік. Коротка відповідь така: творець Всесвіту започаткував життя людини так, що природа не терпить байдужого ставлення до свого здоров'я.Нехтування елементарними вимогами до харчування, відпочинку та раціональних змін праці призводить до проблем зі здоров’ям.

Жити потрібно в гармонії з природою. До речі, серце, тим хто хоче його слухати, підказує, як потрібно діяти в тих чи інших випадках. Якщо у Вас буде бажання, ми на цю тему більш детально поговоримо після виборів.

Зараз слухайте своє серце і голосуйте за партію "Єдиний центр" та її кандидатів.

18 жовтня 2015р.

Теги: Василь Лазоришинець, Єдиний Центр, хірург

Коментарі

Святослав Симканинець 2015-11-07 / 07:45:00
Цікаво, що б говорив Лазоришинець, якби був за спеціалізацією проктологом чи урологом.

Вася с шахты 2015-10-21 / 16:37:56
Кстати Вася сердце это насос,а думать нужно мозгами а не насосом!

тячивець 2015-10-19 / 10:16:47
єх вася вася і ти ту як тут не позорь свою сіду голову повір друже на небі все безплатно

правдивий 2015-10-18 / 16:02:36
Краще свободівців підтримуватиму ніж провладних, олігархічних та місцево- князькових кандидатів. Приїлися вже та і толку з них ніякого. То хоч патріоти а це заробітчане.

вася пупкин 2015-10-18 / 11:06:27
Вася иди лечи людей делай то что умеешь делать хорошо...............не лезь в политику это грязное дело.............не будь чьим то холуём!!!

читач 2015-10-18 / 10:17:54
Як, як звали Амосова? МИхайло?

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини