Голова Закарпатської обласної ради зустрівся з керівниками Збройних Сил України і Словаччини

У четвер, 18 жовтня, відбулася зустріч голови обласної ради Михайла Кічковського із командувачем Сухопутних військ Збройних Сил України, генерал-лейтенантом Іваном Свидою та командувачем Наземних сил ЗС Словацької Республіки Міланом Максимом, які перебували в області за своєю службовою програмою.

У ході розмови висвітлено ряд важливих аспектів взаємодії органів місцевого самоврядування і виконавчої влади області та відповідних структур Збройних Сил України. Голова облради М. Кічковський підкреслив, що місцева влада, в порядку шефської допомоги і підтримки, всебічно сприяє тому, щоб підрозділи української армії, дислоковані на території області, були на рівні європейських військових сил і виконувала свою роль щодо захисту і оборони держави. В області проводиться належна патріотично-виховна робота серед молоді, щоб кращі традиції Збройних Сил українського народу достойно зберігались і продовжувались молодими поколіннями.

Керівник облради відмітив, що і військовики в свою чергу надають підтримку місцевій владі. Навіть для проведення міжнародного фестивалю творчо обдарованих дітей «Рекітське сузір’я», який започатковано у Міжгірському районі, керівництво Західного оперативного командування щороку надає потрібну допомогу. Одне слово, армія і народ на Закарпатті по-справжньому єдині. І надалі ці взаємовідносини будуть поглиблюватись.

Гості з цікавістю сприйняли інформацію Михайла Михайловича про економічний і соціальний поступ Закарпаття, розвиток прикордонного співробітництва, туризму, інших галузей.

Детально розповівши про роботу обласної ради теперішнього скликання, він навів цілий ряд прикладів результативності й взаємодії із обласною державною адміністрацією, плідної співпраці виконавчої влади і органів місцевого самоврядування на місцях.

Михайло Кічковський не оминув і таких важливих аспектів спільної роботи органів місцевого самоврядування з іншими гілками влади, громадськістю як боротьба за чистоту і збереження довкілля, а також про те, що на наступній сесії Конгресу місцевих і Регіональних влад Ради Європи, з ініціативи Закарпаття, розглядатиметься надзвичайно важливе для всіх країн Карпатського регіону питання щодо збереження екології Карпат. Ці проблеми однаково наболілі: і для цивільних, і для військових як в Україні, так і в Словаччині.

Начальник сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Іван Свида подякував за можливість зустрітися з керівництвом облради. Адже Закарпаття належить до тих регіонів, де взаємодія місцевої влади і військових сил відповідають сьогоденним вимогам, що особливо важливо тепер, коли в Збройних Силах України відбувається реформування, зокрема, - процес переходу на контрактну службу. У Словаччині такі зміни вже відбулися. Ми, наголосив Іван Юрійович вчимося від своїх сусідів, щоб не повторювати їх помилок і упущень. Далі він розповів про позитивні враження від ознайомлення із службою, побутом особового складу міжнародного батальйону «Тиса», в якому служать представники чотирьох держав - України, Словаччини, Румунії, Угорщини.

Специфіка цього підрозділу особлива, адже одне з його основних призначень - оперативні, чіткі, злагоджені дії для рятування населення в екстремальних ситуаціях, що можуть скластися внаслідок стихійного лиха.

Генерал-лейтенант І. Свида високо оцінив діяльність обласної влади, в результаті, наголосив він, Закарпаття в авангарді тих позитивних перетворень, які відбуваються в нашій державі.

Доводиться бувати у багатьох регіонах України, і далеко не в кожній області такі втішні результати співпраці місцевого самоврядування і виконавчої влади, як у вас. Керівники і їх команда зуміли об’єднати політичні сили, громадськість, виробничі структури, ділові кола навколо спільної мети - виконання економічних завдань і вирішення соціальних питань.

Командувач Наземних сил Словацької Республіки генерал-майор Мілан Максим на початку свого слова сердечно подякував голові облради Михайлу Кічковському за прийом і висловив свою думку, що такі зустрічі важливі і взаємокорисні, тим більше тепер, коли країни Євросоюзу впритул граничать з Україною, а умови Шенгенської угоди невдовзі мають вступити в силу і для громадян України.

Гість із Словаччини із задоволенням відзначив, що у Закарпатті за останні роки відбулися по-справжньому позитивні зміни. Він добре знає наш край. Адже родом із с. Міхаловце, що неподалік кордону, і в нашій області гостює не вперше.

«Нас тішить, - сказав Мілан Максим, що ми, словаки, можемо багато чому доброму навчитися і перейняти від українців, а українці – від нас. Ми готові допомогти, щоб на Україні, в процесі реформування Збройних Сил, не повторювалися наші помилки. Ми, військові, можемо брати приклад із взаємозв’язків і співробітництва місцевих владних структур, які щороку міцніють, збагачуються формами і змістом».

На завершення Михайло Кічковський, Іван Свида та Мілан Максим висловили глибоке задоволення зустріччю, яка засвідчила про спільність інтересів на шляху до утвердження демократії, прогресивних реформувань, які проходять у владних структурах і військових силах двох сусідніх країн.

Прес-служба Закарпатскої обласної ради
19 жовтня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини