Балога розповів про досі не відомі деталі своїх стосунків з Порошенком

Народний депутат Віктор Балога вважає, що намагання здискредитувати його як політика має корені в глибшому, аніж події в Мукачеві 11 липня, минулому. І в їх основі – небажання політика підлаштовуватися у визначені рамки.

Балога розповів про досі не відомі деталі своїх стосунків з Порошенком

"Історія з моєї дискредитації насправді почалася не з подій в Мукачеві 11 липня, а значно раніше. Ця брудна кампанія тягнеться уже більше року. Розповім з цього приводу кілька історій, про які ще не знає ніхто, окрім вузького кола моїх соратників", – пише політик на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

"1. Почалося усе з призначення Валерія Гелетея Міністром оборони. Банкова, через підконтрольні ЗМІ, закинула тезу, що це моя квота і я туди призначив свою людину. Звичайно, всі це підхопили, тема пішла «гуляти», все ніби сходилося, особливо, у світлі того, що мій син взяв собі за дружину доньку рідного брата Валерія Гелетея, а сам Валерій працював керівником УДО при Ющенку.

Хоча, я не мав до цього призначення жодного стосунку, Міністерство оборони – це особиста заслуга Гелетея. Враховуючи, що нинішній Президент звик усі процеси контролювати особисто, версія про те, що він міг віддати ключове міністерство чужій людині – повний абсурд. Але, Банковій був вигідний такий стан справ, бо тоді уся політична відповідальність за війну, «котли» і невдачі лягала на мене, а не на Порошенка.

Коли мені це набридло, я просто зареєстрував постанову ВР про звільнення Валерія Гелетея з посади Міністра:https://www.facebook.com/ViktorBaloga/posts/563650727097623?fref=nf

В той же день отримав СМС від самого Гелетея (це, до речі, був наш перший контакт за час, що він працював Міністром) і дзвінок від Президента. Перший сказав, що не потрібно було цього робити, другий попросив відкликати постанову.

Так як постанову я не відкликав і у всіх з очей спала пелена, Президент дуже швидко звільнив Валерія Гелетея. Але, осад від його роботи залишився на мені.

2. Після цього Президент особисто запропонував нам балотуватися в Раду від БПП. Навіть не запропонував, а дав зрозуміти, що образиться, якщо ми відмовимось.

Я ж не перший день в політиці і прекрасно розумію, для чого робляться такі пропозиції. Тому, я зі свого боку дав зрозуміти Президенту, що мене не лякає те, що він образиться, якщо ми підемо самовисуванцями.

Ми поговорили і розійшлися. Це було за кілька днів до знаменитого з’їзду БПП. І що вони зробили? Луценко виходить на брифінг і з насмішкою озвучує наші прізвища в якості кандидатів в депутати в одномандатних округах від БПП. У мене телефон червоний від повідомлень, я заходжу в інтернет і бачу це відео:https://www.youtube.com/watch?v=O4P0PTaXL80

Після цього у нас відбулася ще одна розмова і я сказав, що ми підемо самовисуванцями і нам не потрібен жоден партійний бренд. Потім, неодноразового повторив цю позицію публічно. Більше того, ще до з’їзду я уже був зареєстрований у ЦВК самовисуванцем, і в бюлетенях усі ми значилися самовисуванцями. Хто не вірить – можете переконатися в цьому на сайті ЦВК:http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/wp039?PT001F01=910

Але, знову ж таки, нікого не цікавило, що там в бюлетенях. Все одно на всіх каналах показали, що Балога йде від БПП.

Аналогічним чином проти нас колись працював Янукович. Спочатку просив вступити в Партію регіонів, а коли зрозумів, що це хибний номер – випустив у ЗМІ фейк, що «Єдиний Центр» об’єднується з ПР. Зрозуміло, що навіть мови не було про якесь об’єднання, але про це сказали на всіх каналах і осад у людей залишився.

3. Після парламентських виборів нас почали впрошувати вступити у фракцію БПП. Пропонували різні варіанти, підсилали різних переговірників. Але, ми уже розуміли, куди нас запрошують і для чого.

Тому, сказали – будемо голосувати за все, що потрібно країні, але не будемо тиснути кнопки за те, що потрібно Банковій. Так і було – ми підтримували все, на чому наполягала громадськість, «Реанімаційний пакет реформ», активісти, але не відповідали на дзвінки і СМС з Банкової.

4. В травні пропонував іти на місцеві вибори на Закарпатті разом. В обмін на дружбу, пропонували посаду, яку, до речі, віддали одному іноземцю. Але ми знову не погодились.

Пройшов час, Банкова отримала соціологію по Закарпаттю. Цифри їх не просто вразили, а налякали. Вони зрозуміли, що політика з підтримкою понад 50% неможливо переграти. Його можна лише втопити. Тому і була розроблена та втілена провокація за участю Ланя, «Правого Сектору» і міліції.

Уся ця історія з контрабандою лягла на благодатний грунт, підготовлений Партією регіонів ще в 2007-2008 роках. Янукович обіцяв мені розплату за розпуск Верховної Ради, коли вони з Морозом мутили коаліцію. За це вони кинули масу грошей на кампанію проти мене особисто. Саме тоді з’явилися брудні «розслідування», якими, до речі, займалися журналісти, які нині кнопкодавлять у ВР", – розповідає нардеп.

"І знову ж таки – пройшов час, усі зрозуміли ціну як Януковичу, так і «журналістам». А ми – вистояли і стали сильнішими. Вистоїмо і сьогодні, і теж вийдемо з цієї історії ще сильнішими. А ті, хто розгортають проти нас брудні кампанії, починаючи з виборів мера Мукачева 2004 року, завжди закінчують однаково. Якщо не зупиняться, так буде з ними і цього разу", – впевнений В.Балога..

27 липня 2015р.

Теги: вибори, дискредитація, Віктор Балога

Коментарі

для копчі 2015-07-27 / 22:39:50
Нвіть у подружній парі, де тільки двоє людей, шлях від весілля до розлучення дуже довгий, через низку спроб пошуку компромісу. Що ж тоді говорити про політичні команди.

Копча 2015-07-27 / 19:32:59
Усе гарно написано є тільки одне питання до Балоги чому він будучи таким самостійним гравцем мало не опонентом Пороха "зробив" вибори для президентської партії у Закарпатті. Штаби ЄЦу працювали на Блок Петра Порошенка.

ось так 2015-07-27 / 14:58:50


Ну, в тому, що Балога - боєць, ніхто і не сумнівається. Якщо вистояв війну з Медведчуком - боятися чогось уже складно.

У достовірності наведених ним методів, використовуваних Порошенком, теж сумніватися не доводиться.

Якщо б Пороху з пацканятами в якийсь спосіб вдалося "ліквідувати" Балогу, це була би серйозна втрата для Закарпаття - бо ту якість, яку здатні принести на Закарпаття через створюваний ними політьичний вакуум Пацкани з Лунченками, ми вже бачили.

Ідеальний варіант, якби оце протистояння, явно зрежисоване з Києва через події в Мукачеві, призвело до збалансованого взаємопоборювання, яке, в підсумку, призвело би до очищення закарпатського суспільства і поступального руху вперед.

На відміну, до речі, від інших політиків, Балога, попри його спільне з іншими, минуле, не раз демонстрував здатність адаптуватися у новій, європейській системі політичних координат. Період первісного накопичення капіталу для нього минув давно.

А от чи здатні інші "політики" Закарпаття? Лунченко... Пацкан... Москаль... Сумніви - величезні...


спарта 2015-07-27 / 14:32:04
Чомусь не згадується тут про губернатора Губаля, якому влада за 9 місяців не погодила жодного заступника! А головам районів приліпили на 9 місяців якісь смішні "т.в.о." не передбачені жодним нормативним документом. Про те, що жоден із заступників і потенційних голів РДА за 9 місяців не пройшов "співбесіду" в Києві великий правдолюб Москаль чомусь мовчить.

Вуйко 2015-07-27 / 14:16:18
Все по чесному, роль Лунтіка і Пацкуна тут яка? Брехали на Банкову на Балогів

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини