Огляд матчів 11-го туру чемпіонату Закарпаття з футболу у вищій лізі

11-й неповний тур вважався помірно конкурентним і завершився без особливих сенсацій. Винятком стали центральні матчі туру в Дідові та Виноградові. Аналіз ігор читайте далі.

Огляд матчів 11-го туру чемпіонату Закарпаття з футболу у вищій лізі

Головна несподіванка сталась у одній із центральних битв титанів першого кола в Дідові, яка вважалась найконкурентнішим протистоянням туру і мала завершитись внічию. Трохи меншою була ймовірність мінімальної перемоги господарів. «Ужгород» у цьому році в понад 1 гол не програвав.   Майстри з Дідова провели один із трьох кращих матчів сезону, співмірний із тріумфальним фіналом зимового чемпіонату Закарпаття та виїзною битвою 5 туру проти «Великої Бийгані». Наслідком старань підопічних Іштвана Гіді став дубль Олександра Розмана та звання кращої домашньої команди першого кола. Для підопічних Михайла Іваниці, які на виїзді програють вдруге поспіль, це один із трьох найгірших виїзних матчів року, який поступається тільки фіаско чвертьфіналу кубка у Виноградові та співмірний із інфарктним програшем 9 туру в Хусті.

Трохи неочікувано завершився один із центральних матчів у Виноградові. «Севлюш» хоча й був фаворитом протистояння, та мав вигравати мінімально. Підопічні Івана Білака провели один із трьох кращих домашніх ігор року, який поступається тільки звитязі в кубку над ужгородцями та феєричній перемозі 3 туру над «Оболонню». Дубль Юрія Мешка та голи Владислава Панюти, Бориса Ковні та Василя Вашкеби дозволили оформити другий поспіль та четвертий у сезоні розгром опонентів. Для полянців це один із чотирьох найгірших виїзних матчів року, який поступається тільки їх фіаско 4 туру в Ужгороді. Підопічні Михайла Кондрі спромоглися на дубль Роберта Гегедоша і зазнали другого розгрому в сезоні. Більшого ми очікували від «Середнього», яке мало перегравати аутсайдера в 2 м’ячі. Та іршавці провели один із трьох своїх кращих виїзних матчів року, який поступається їх битві 2 туру в Хусті та співмірний із матчем 8 туру в Поляні. Гол лідера атак місцевих Руслана Соскиди  залишив іршавців серед двох клубів чемпіонату, які на виїзді в 1 колі очок не здобували. Цією звитягою підопічні Миколи Фанти довели свою переможну серію до трьох матчів поспіль.

Найпередбачуваніше завершились два матчі: непересічне протистояння в Хусті, в якому господарі мали вигравати в 1-2 м’ячі, та «битва Давида і Голіафа» у Великій Бийгані, де місцеві мали перемагати в 2-3 голи.   «Оболонь» провела один із трьох кращих домашніх матчів року, який поступається тільки її звитягам 3 та 9 турів над «Середнім» та «Ужгородом». Дубль Віталія Симулика та м’яч Ярослава Мадяра дозволили підопічним Олександра Браєра вдруге поспіль тріумфувати вдома. Як це не дивно, та для «Боржави» це один із двох кращих виїзних матчів сезону, який поступається тільки їх тріумфу 4 туру в Берегові. Завдяки голу Михайла Батрина підопічні Василя Пилипа припинили свою триматчеву серію розгромних поразок, однак власну програшну серію збільшили до п’яти поєдинків. «Велика Бийгань» провела один із двох кращих матчів чемпіонату, який поступається хіба звитязі 3 туру над «Оболонню». Завдяки дублю Миколи Гибалюка та м’ячам Яромира Лободи і Миколи Ільковича підопічні Тараса Вайданича досягли другого розгрому в літній першості та четвертого у сезоні. Найпамятнішим залишається побиття мукачівців на старті зимового чемпіонату. Для підопічних Павла Іванчова це один із трьох найгірших матчів року, який поступається хіба їх фіаско 7 туру в Поляні. Гол престижу Івана Іванчова не дозволив уникнути «Тячеву» третьої розгромної поразки в сезоні.

За наслідками неповного 11-го туру найбільшого прогресу досягла «Велика Бийгань», яка піднялась на два місця. Один крок нагору зробив «Дийда». На дві сходинки в зворотньому напрямку перемістилось «ДЮФК Мукачево». Один крок донизу зробив «Ужгород».   

Результати матчів 11-го туру: «Дийда» Дідово – «Ужгород» – 2:0, «Севлюш» Виноградово –«Поляна» –   5:2, «Оболонь» Хуст – «Боржава» Довге – 3:1, «Велика Бийгань» – «Тячів» – 4:1, «Середнє» – «Бужора» Іршава – 1:0.

Турнірне становище команд станом на 20 липня: «Велика Бийгань» – 23 очка (різниця голів – 21:7), «Ужгород» – 21 (22:6), «Дийда» – 21 (22:7), «ДЮФК Мукачево» – 20 (26:14), «Севлюш» – 20 (21:10), «Середнє» – 19 (20:21), «Оболонь» – 18 (14:22), «Поляна» – 14 (19:24), «Берегово» – 10 (15:20), «Боржава» – 10 (8:28), «Бужора» – 6 (9:20), «Тячів» – 4 (6:24), у мукачівців та берегівців на гру менше.

Євген Свищо, Rionews

21 липня 2015р.

Теги: футбол, чемпіонат

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини