Кремлівська аґентура на Закарпатті зімітувала діяльність фейковою інформацією про збори "русинських" організацій у Мукачеві

Повідомлення цікаве виключно тим, що буквально по пунктах видає тактичні плани російських спецслужб у контексті їх бажань щодо політичної дестабілізації на Закарпатті

Кремлівська аґентура на Закарпатті зімітувала діяльність фейковою інформацією про збори "русинських" організацій у Мукачеві

У суботу, 13 червня, у віртуальному просторі було поширено інформацію про, начебто, проведення того дня у Мукачеві першого засідання так званої Координаційної Ради Русинських Організаций Закарпаття (КРРОЗ).
Як з'ясувало Закарпаття онлайн, насправді зазначеної події не було, а інформація, оприлюднена через один із закарпатських ресурсів, який вже давно став рупором кремлівської аґентури на Закарпатті, є всього лиш спробою видати бажане за дійсне. Ймовірно, з метою подальшого тиражування з "першоджерела".

Утім, в цьому контексті цікавими є пункти, які видають реальні наміри російських спецслужб на Закарпатті, що їх варто знати активній та патріотично налаштованій громаді краю, аби запобігати розробленим сценаріям.

Насамперед, суттєвим у плані інформування є перелік "русинских организаций", які, як стверджується, брали участь у віртуальній події. Бо, за винятком кількох, які насправді не існують, і з поправкою на те, що інші існують в кількох особах, видає структуру кремлівської аґентури в нашому краї в розрізі організацій і осіб, що стоять за ними – "Русинское движение Закарпатья, Общество подкарпатских русинов, Русинское научно-образовательное общество, Областное общество им. Духновича, Областная организация Субкарпатия, Сойм Подкарпатских русинов, Организация Хранители Истории и другие".

Що показово, "основной доклад" на віртуальних зборах так само віртуально доручили виголосити "Б.Лакатошу – сопредседателю КСРОЗ". Тому самому, про якого днями писало Закарпаття онлайн в повідомленні про презентацію під виглядом "заробітчанської" організації чергового кремлівсько-"русинського" проекту.

У процесі віртуального "обсуждения ближайших акций и мероприятий КСРОЗ", "совєт" "прінял" "Заявление о первоочередных задачах деятельности структуры и входящих в нее организаций". Власне в ньому і можна побачити тактику дій Кремля по відношенню до Закарпаття.

Так, на першому місці в "заявлєніі", йдеться про "критику политики Киевских властей и конкретно Президента П. Порошенко". Тобто, про пункт, по якому Росія активно працює в масштабах усієї України. Далі, як рецепт російського вирішення проблем в Україні, вже апробований на Донбасі, "говорится о том, что решению кризисных проблем на Украине поможет наделение создание различных регионов страны и, в частности, Закарпатья статусом специальной самоуправляемой территории".

У контексті віртуального "призыва к Совету Европы, Европейской Комиссии, ОБСЕ и ООН, а также к Парламентам Венгрии, Чехии и Словакии", акцентується на двох національно-політичних складових, які мають стати суб'єктами кремлівської політики на Закарпатті – "русинській" та угорській нацменшинах.

Те, що інтереси Москви і Будапешта в контексті Закарпаття певною мірою синхронізовані, особливим секретом не є. І опосередкованим підтвердженням їх є як "кредитні" домовленості Владіміра Путіна та Віктора Орбана по спорудженню Пакшської АЕС глобально, так і, локально, той факт, що угорські дипломати у своїх виступах на акціях в районах Закарпаття в регіональному контексті майже ніколи не говорять про українців, а майже виключно – про русинів.

"Одной из центральных задач" на ближче майбутнє в інформації "объявляется о начале максимального содействия в наделении Закарпатья статусом специальной самоуправляемой территории", а тому в контексті "предстоящих выборов в местные органы власти в Закарпатской области Украины" автори інформації беруть курс на "выдвижение в органы власти тех кандидатов, которые согласны с целями и установками КСРОЗ, в частности, это и наделение Закарпатья статусом специальной самоуправляемой территории и поддержка итогов Закарпатского областного и Береговского районного референдумов 1991 года".

У плані реалізації цих намірів , "Координационный Совет Русинских Организаций Закарпатья предлагает (увага! – ред.) провести массовую акцию по поддержке итогов Закарпатского областного и Береговского районного референдумов 1991 года". Формальним гаслом якої озвучується "прекращение гражданской войны в Украине и т.д." – тобто, кремлівська інтерпретація подій в Україні.

Кремлівські ляльководи "русинських" маріонеток планували провести зазначені збори насправді. Нехай немасово (бо тих, хто зобов'язаний грати в небезпечну російську гру, на Закарпатті залишилося небагато, та й ті підупали духом. А тому навіть у вказаному повідомленні йдеться про, всього, "20 лидеров и активистов русинских организаций", що, начебто, взяли участь у заході), але насправді. Однак, на перешкоді стала категорична позиція влади Мукачева. Здискредитувати яку, до речі, самим фактом проведення зборів саме в місті над Латорицею мали на меті ініціатори заходу.

Чи вдасться Кремлю реалізувати свої подальші плани, тепер залежить від всіх закарпатців. Боротьба за мир і спокій на Закарпатті в контексті майбутньої європейської України триває.

14 червня 2015р.

Теги: русини, Кремль, Росія

Коментарі

Закарпатець 2015-06-15 / 00:12:54
Чия сисе стаття на тому сайтови.....................

Ужгородець 2015-06-14 / 21:28:58
Хай мацкалі відсосуть впяного йожичка.) хир ім, а не Закарпаття, імпотенти хирові.

Степан Крук 2015-06-14 / 15:17:39
А хрен їм в сраку, а не Закарпаття! Мало пасолі їли...

просто 2015-06-14 / 11:59:55
Всьо плохо у слободи

Вадік 2015-06-14 / 08:58:57
Цікаво, за чиєю ініціативою був проведений вказаний референдум 1991 року?

ось так 2015-06-14 / 04:30:32


Власником цього сайту є Сергій Слободянюк. Чому його ще не взяла за жопу СБУ?


НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини