На суддю, що розглядає справу про "землю для нардепа Пацкана", планують поскаржитися до ВРЮ та ВККС

У понеділок, 8 червня, в Ужгородському міськрайонному суді відбулося засідання у резонансній справі, відомій як справа про "землю для нардепа Пацкана".

На суддю, що розглядає справу про "землю для нардепа Пацкана", планують поскаржитися до ВРЮ та ВККС

По його завершенні громадські активісти та правозахисники, які стали на захист інтересів трьох сиріт з сім'ї Генюта і дитини-інваліда з сім'ї Юнгвірт, в яких відібрали земельні ділянки, аби, зрештою, облаштувати стоянку для авто біля підприємства «Тойота Сервіс Ужгород «Карат Мотор», до якого має пряме відношення народний депутат від політичної партії УДАР Валерій Пацкан, в один голос наголосили на поведінці головуючого судді Олексія Леміша, котрий, на їх думку, чітко зайняв позицію адвоката однієї сторони.

"Діти-сироти (Генюти) отримали сірну земельну ділянку в користування в порядку успадкування нерухомого майна за своєю матір'ю, що померла у віці 34 років, залишивши хлопчаків зовсім маленькими – 5 і 7 років, тоді як Крістіні, старшій сестрі, було 12 років. Право користування земельною ділянкою дворогосподарства у їх сім'ї переходило з 1974 року від одного покоління до іншого в порядку спадкування, що було передбачено Земельним кодексом УРСР та й ст. 120 ЗК України (2001 року) передбачає перехід прав на земельну ділянку у тому обсязі, в якому вони належали спадкодавцю. Посилання адвоката позивача і, що дуже незвично, самого судді (адже суддя повинен бути неупередженим (!) при вирішенні спору) щодо належності спірної земельної ділянки до земель державного фонду є, щонайменше, некомпетентністю як сторони позивача, так і самого судді. Адже, відповідно до Земельного кодексу України та Закону України "Про розмежування земель державної та комунальної власності", законодавчий орган України давно закріпив принципи та організаційно-правові заходи щодо такого поділу", – каже один з правників.

Після засідання не стримував себе в емоціях загалом поміркований громадський активіст Олександр Волосянський. У пості, що його він поширив зі своєї сторінки в соціальній мережі Фейсбук, він дає різку оцінку поведінці судді О.Леміша і, за аналізом його діяльності, озвучує намір звернутися зі скаргою на нього до Вищої Ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії суддів. О.Волосянський був ініціатором звенення до народних депутатів з проханням не призначати на посаду судді Ужгородського міськрайонного суду Віталія Малюка безстроково через те, що в листопаді 2013 року той, виконуючи злочинні вказівки тодішнього головного "регіонала" Закарпаття, "губернатора", ініціатора нищення бюджетним коштом історичної площі Народної Олександра Ледиди засудив його за сфальшованим протоколом про злісну непокору міліції. Після цього звернення прізвище В.Малюка до з'ясування обставин було вилучено зі списку на призначення.

Сьогодні суддя Леміш О.М. вкотре перевершив сам себе! Сьогодні відбулося засідання суду(головуючий суддя Леміш Олексій М...

Posted by Олександр Волосянський on 8 червня 2015 р.


Як вказує О.Волосянськй, суддею "незаконно та безпідставно було відхилено клопотання (з мотивацією, що іншим суддею розглядаються позовна заява за позовом прокуратури міста Ужгорода до рейдера Курах О.Ю. про скасування дозволу міськради на розробку проекту землеустрою Курах О.Ю. на спірну земельну ділянку, що по факту виділяється за рахунок присадибних ділянок (городів) сиріт і дитини-інваліда з вул. Урожайної, 46-48) про зупинення розгляду цієї справи". Зроблено це було попри те, що в такій ситуації "це є прямим обов’язком суду... відповідно до чинного законодавства".

"Хочу звернути увагу усіх, хто має відношення до рейдерського відібрання землі у 3-х сиріт і дитини-інваліда: в Біблії вказано, що особливо тяжким гріхом, який прирівнюється до вбивства, є неправдиво відсуджене у вдови, сироти або в убогого (Мт. 23, 14)", – нагадує О.Волосянський.

Рішення суду у цій справі буде проголошено у вівторок,  9 червня, о 10-й годині.

Також у понеділок, 8 червня, о 14.00 годині мало відбутися чергове засідання суду у іншій резонансній земельній справі, до якої має відношення народний депутат Валерій Пацкан – за позовом прокуратури міста Ужгорода (за зверненням нардепа В.Пацкана) до 24 ужгородців про скасування актів на право власності на землю по об’їзній автодорозі в районі вулиці Стефаника. Засідання не відбулося через те, що суддя перебувала в нарадчій кімнаті по іншій справі. Про час та місце наступного засідання у цій справі (суддя Монич О.В.) буде повідомлено додатково.

09 червня 2015р.

Теги: Валерій Пацкан, сироти, Олексій Леміш, Наталія Майстренко, Олександр Волосянський

Коментарі

імя 2015-06-09 / 19:18:57
Їх не люструвати треба, а каструвати.

Ужгородець 2015-06-09 / 09:23:18
Продажні суки,не дарма вони збираються постійно на так звану сходку в Чарді щоб їх ніхто не бачив.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини