Музика з кінофільмів зазвучить в Ужгороді "по-оркестровому"

Представляти естрадно-духовий оркестр Закарпатської обласної філармонії нема потреби – цей колектив добре знаний у краї, і всі його виступи користуються незмінним успіхом широкої слухацької аудиторії.

Музика з кінофільмів зазвучить в Ужгороді "по-оркестровому"

Не стали винятком і останні концертні програми: «Alma Latina» підкорила запальними латиноамериканськими мелодіями й ритмами, а «За любов і волю!» (до Дня Соборності України) вразила високим патріотичним звучанням, сузір’ям юних солістів та цікавими прем’єрами. Крім того оркестр грає дуже багато тематичних концертів як у стінах філармонії, так і за межами Ужгорода. Цільовою аудиторією цього колективу є учнівська молодь. І слід сказати, діти з великим задоволенням беруть участь у таких зустрічах. Адже музиканти не просто виконують концертні номери, а демонструють юним глядачам гру на окремих інструментах, жартують, запрошують підспівувати. Така невимушена атмосфера неабияк імпонує дітям і заохочує їх до наступних «культпоходів». 

Зараз оркестр готує не менш оригінальну програму. Всі ми, незалежно від віку, любимо кіно та мультфільми. У старшого покоління особливу ностальгію викликають добрі старі комедії, а молодь вже виросла на діснеєвських мультиках та сучасних блокбастерах. І що може краще нагадати про улюблених екранних героїв та їхні пригоди, як не музика, написана до цих картин. Отже, 11 червня естрадно-духовий оркестр Закарпатської обласної філармонії гратиме музику з кіно різних епох – від комедій радянської доби до оскароносної анімації. Керівник колективу – заслужений артист України Володимир Співак. Солістка – Мирослава Швах-Пекар (вокал), ведуча – Наталія Піцур. Початок концерту – о 18.30. 

Одним із найулюбленіших режисерів радянської доби був блискучий комедіограф Леонід Гайдай. Його «Кавказька полонянка», «Пес Барбос і незвичайний крос», «Операція И», «Діамантова рука» - це класика жанру, невичерпне джерело гумору та крилатих висловів. У концерті прозвучать два попурі («Парафраз» та «Шурік і К») на теми мелодій із іскрометних гайдаївських стрічок та «Розмова зі щастям» з його ж картини «Іван Васильович міняє професію» (композитор – Олександр Зацепін). А згадати про дитинство допоможуть попурі на теми улюблених мультиків включно із захопливим серіалом «Все про козаків» Володимира Дахна (аранжування В.Конончука). Щодо зарубіжного кіномистецтва, то неабиякою популярністю у свій час користувалася серія фільмів «Поліцейська академія». Слухачі концерту обов’язково впізнають «Марш Поліцейської Академії». Музику до цієї кримінально комедії написали  Роберт Фолк та Керол Кінг. 

Справжнім шедевром для сімейного перегляду став мультиплікаційний фільм «Король Лев» студії Уолта Діснея. Серед численних нагород картини є й «Оскар» за пісню Елтона Джона «Can You Feel the Love Tonight». Цей твір також прозвучить у концерті естрадно-духового оркестру. Ліричну тему продовжать «Вальс Анастасії» із іншого повнометражного американського мультфільма «Анастасія» (композитор Девід Ньюман) та композиція «Moon River» зі стрічки «Сніданок у Тіффані» (композитор Генрі Манчіні). А героїчних ноток додасть музика Говарда Шора до відомого фентезі «Володар перснів» Пітера Джексона. Улюблені казкові, комедійні, мелодраматичні та епічні лейтмотиви у виконанні естрадно-духового оркестру та чарівної Мирослави Швах-Пекар обов’язково подарують слухачам неймовірний заряд позитиву.

 

Підготувала Таїсія Грись

03 червня 2015р.

Теги: музика, кінофільми, оркестр

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини