У Фейсбуку діють угорськомовні сепаратистські спільноти, які вважають Закарпаття неукраїнським і підтримують бойовиків

У соціальній мережі Фейсбук діють угорськомовні спільноти, які пропагують сепаратизм і антиукраїнські настрої, неприховано вважають вважають Закарпаття неукраїнським і підтримують проросійських бойовиків на Донбасі.

У Фейсбуку діють угорськомовні сепаратистські спільноти, які вважають Закарпаття неукраїнським і підтримують бойовиків

Наприклад, спільнота Kárpátalja nem Ukrajna (Закарпаття  не Україна) станом на сьогодні нараховує 3 440 симпатиків. Безумовно, не всі вони  з Закарпаття, але всі відверто толерують тему відриву нашого краю від України.

Не бажаючи популяризувати цей антиукраїнський проект, журналісти Закарпаття онлайн ще 23 березня повідомили спецслужбу про факт її існування через створену свого часу під тиском активістів і журналістів саме для таких цілей сторінку Управління Служби безпеки в Закарпатській області. Була навіть "телефонна" реакція співробітників закарпатської СБУ, однак, наразі, "віз і нині там".

Сьогодні Закарпаття онлайн дізналося про існування ще одного аналогічного антиукраїнського угорськомовного проекту у Фейсбуку  спільноти South Front Hu, серед 12 тисяч (!!!) прихильників якої є й закарпатці. Цього разу ми визнали за доцільне поінформувати про ці факти вже не СБУ, наслідків роботи якої на Закарпатті практично не бачимо, а громадськість. А СБУ  вже принагідно. Через публічність оприлюднення інформації.

Йдеться про абсолютно серйозні речі. Проблемність яких бачиться масштабною в контексті недавніх непублічних домовленостей (зокрема, і щодо Закарпаття) президента Росії Владіміра Путіна з прем'єром Угорщини Віктором Орбаном, неприхованих зазіхань на Закарпаття однієї з парламентських партій Угорщини  націоналістичного "Йоббіка", бойовий вишкіл "Йоббіка" на Донбасі з вербуванням бойовиків для "допомоги" Закарпаттю, антиугорські і, водночас, антиукраїнські провокації на Закарпатті, що мають на меті напруження стосунків між українською та угорською спільнотами краю, підкріплену 2,5 мільйона доларів культурно-політичну експансію Угорщини на Закарпатті та посилення її інформаційної присутності в області тощо.

І бездіяльність у цьому плані – злочинна. Бо може обернутися реальною кров'ю. "Досвід" у цьому плані вже є – і сучасний, і історичний.

16 травня 2015р.

Теги: Угорщина, сепаратист, Йоббік

Коментарі

Угорец 2015-05-24 / 11:09:00
До Пан Унгвар....ще у РУмунії є газети на Угорській мові та дозволене подвійне громадянство.....

Угорец 2015-05-24 / 11:07:19
От ви і не праві пан Унгвар стосовно того що ( Україна зробила для закарпатських угорців більше, ніж Угорщина для своїх українців.)Ви помиляєтеся а знаєте чому ?Угрщина зробила для всіх своїх громадян те чого Україна ще ніяк не зробить це 1 дотримання прав людини 2 якісна медицина 3 якісна освіта 4 нормальна якість життя 5 відкрити кордони ЄС 6 гідні зарплати ....а уавс тільки що таблички та мова у головах,до вашого відома у Румунії де компактно проживають Угорці є Угорські школи та універститети та таблички Угорською на адмінбудівлях

Це я 2015-05-23 / 22:06:59
То все що ви пан-пані Ungvar перерахували, як здобутки угорців за роки існування Української держави, існували і за роки Радянської влади. Крім, звичайно, мовного закону, який так і не діє. А були спроби унеможливлення функціонування угорських шкіл якраз за часів президенства Ющенка, при мініструванні Вакарчука та його попередника.
Ви абсолютно не обізнані в тематиці угорського шкільницьтва за межами Угорщині. Бо у всіх країнах, які межують з Угорщиною, всі предмети викладаються угорською мовою. В румунії, наприклад, якраз навпаки, як ви говорили: румунська історія та географія румунії - викладаються румунською.

Ungvar 2015-05-21 / 00:02:34
Мадяру:
46 років з 70-ти територія Закарпаття, як і усієї України, була під владою чужої держави, тому Україна, як держава нічого не могла дати ні українцям, ні представникам інших національностей. За свої 24 роки державності Україна зробила для закарпатських угорців більше, ніж Угорщина для своїх українців. Зокрема надала право і можливості отримувати шкільну освіту угорською мовою (чого немає у жодній країні ЄС, так національною мовою викладають тільки національну історію, географію, мову і літературу. Всі інші предмети, зокрема історію і географію країни проживання викладають державною мовою країни проживання), отримувати вищу філологічну освіту (угорська мова і література), отримувати і поширювати угорською мовою інформацію (газета, телепередачі, які фінансуються з обласного бюджету, чого теж немає в країнах ЄС - це робиться за кошти діяспор), без перешкод розвивати й пропагувати свою культуру, з мовчазної згоди СБУ дозволяє, в супереч законодавству, усім угорцям мати подвійне громадянство, а мовний закон Каліснічєнка-Ківалова взагалі дозволяє забути про державну мову України. Що ще бажає пар мадяр? Україна забезпечує нацменшинам у 10 разів більше прав і можливостей, ніж будь-яка європейська країна. Чи не тому ви такі наглі в Україні, що українці занадто толерантні? В Румунії вам би давно дали добре по носі, і ви б навіть не оскалились, а тихо піджали б хвоста...
Миколі:
тут мова йде не про Закарпаття, а про закарпатських угорців, що не одне і те ж. І в Закарпатті, як і по усій Україні, українці так само повинні почуватися безпечно і комфортно. Бо ми живемо не для створення комфорту нацменшин, а для комфортного співіснування разом. І не хаміть на рахунок АТО, бо це гидко.

Ungvar 2015-05-20 / 23:45:07
Найцікавіше в цій новині те, що СБУ, як завжди, не намагається протидіяти. В СБУ працюють люди, які, відповідно до свого світогляду, підтримують сепаратистські рухи й насправді працюють не на захист України, а навпаки. І де та люстрація?

ДЕЯ 2015-05-18 / 05:52:37
Круто, а що Зелінський Антон депутат робить у тій сторінці? Місія Балогаленд! Де СБУ?

До СБУ 2015-05-18 / 00:40:32
Нам хочуть нав'язати конфлікт якого на Закарпатті немає. Спочатку міністерство тролінгу РФ створює такі спільноти у Фейсбуці. Не треба забувати про гібридну війну. Далі створюють он-лайн протистояння, а потім достатньо іскри! Нехай одного випадку міжнаціонального проливання крові. А далі "братья руссские" прийдут освобождать. Будьте пильні громадяни і не піддавайтесь на провокації. А такі сторінки у фейсбуці требало б закрити!!!

Андрій 2015-05-18 / 00:23:24
Б--ля я вже чищу свій кулемет! Жодного москаля, чи мадяра сепаратиста (До здравомислячих угорців не відноситься)не пущу на УКРАЇНСЬКУ ЗЕМЛЮ! Слава Україні! Смерть ворогам!

хто треба до Закарпатця 2015-05-17 / 21:20:14
Не переймайтеся.Тим антиукраїнцям братам-акробатам бушкам-жаливам світить все добре.Побачите,вони самі будуть свої пики в асфальт пхати,але не пройде,відповідати прийдеться.СЛАВА УКРАЇНІ!

ЗАКАРПАТЕЦЬ 2015-05-17 / 19:53:12
ВИ ГЛЯНЬТЕ НА РЕВАНШИСТСЬКИЙ САЙТ БУШКА-СТАРОСТИ, ЯКІ ТАМ ПУБЛІКАЦІЇ З СЕПАРАТИСТСЬКИМ ДУШКОМ

Степан Крук - патріоту 2015-05-17 / 17:07:21
Ні москальським, ні угорським танкам Закарпаття не світить! Не пройдуть!!! Дороги погані... "Мордою в асфальт класти" - також не вийде. Відсутнє асфальтове покриття. Залишається тільки кріпити наші вікові відносини, знаходити порозуміння, бути толерантними. Звичайно, я не маю на увазі йобіків. Цих просто потрібно ігнорувати, тоді їхня потенція впаде "на шість годин". Їм потрібна публіка: очі й вуха. Коли "тявкати" не буде кому, вони вимруть.

патріот 2015-05-17 / 16:52:54
Ви, наволоч продажна кремлівсько-будапештська, дуже би хотіли, щоби всі, хто любить Україну, виїхали з Закарпаття в АТО і, бажано, там загинули.
НЕ ВИЙДЕ.
Будемо вас тут, паскудоту, відловлювати і мордою в асфальт класти. А потім за гузицю - і в тюрму. Щоби не повадно вам було ситуацію на Закарпатті розхитувати своїми провокаціями, готуючи плацдарм чи то для путінських, чи то для мадярських танків.

ЗАКАРПАТЕЦЬ 2015-05-17 / 16:27:43
РОЗУМНИКИ! МІНЯЙЬТЕ ЗАКОНОДАВСТВО, ЧИМ ТУТ КРИЧАТИ! НІХТО НЕ ЗАДАВАВ СОБІ ЗАПИТАННЯ: ЧОМУ ПРАВООХОРОННІ ОРГАНИ ТАК ПОГАНО БОРЮТЬСЯ З ХАБАРНИЦТВОМ, ІНШИМИ ЗЛОЧИНАМИ? ТА НЕ ТОМУ, ЩО НЕ ХОЧУТЬ, А ТОМУ, ЩО ЗАКОНОДАВЧО ВСЕ ТАК ВЛАШТОВАНО, ЩО ДОКАЗОВУ БАЗУ СФОРМУВАТИ ПРАКТИЧНО В 90% ВИПАДКАХ НЕ МОЖЛИВО. І НІХТО НАВІТЬ ЗАРАЗ НЕ ЗМІНИВ НІЧОГО.
СТВОРИЛИ АНТИКОРУПЦІЙНЕ БЮРО, АЛЕ ВОНО ПРИ ЦИХ ЗАКОНАХ ПРАЦЮВАТИ НЕ БУДЕ.
ПОЯСНЮЮ НА ПАЛЬЦЯХ НА БЛИЗЬКІЙ ДЛЯ БІЛЬШОСТІ ТЕМІ. УНІВЕРСИТЕТ, ЛІКАРНЯ, ГАЗОВЕ, ЗЕМЕЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ... - ЗНАЄМО, ЩО БЕРЕТЬ ХАБАРІ, АЛЕ ПРАВООХОРОНЦІ НІЧОГО ЇМ НЕ МОЖУТЬ ЗРОБИТИ, БО ДЛЯ ТОГО, ЩОБ ЛЮБУ ПАДЛУ ПРИЯТГНУТИ ЗА ХАБАР - ТРЕБА ЗАЯВНИКА І ЗАФІКСУВАТИ ФАКТ ВИМАГАННЯ - А ЦЕ ПРАКТИЧНО НЕ РЕАЛЬНО, ОСКІЛЬКИ ТОЙ ЩО ДАВ ХАБАР Є ЗАЦІКАВЛЕНОЮ ОСОБОЮ, І ПРИ ЦЬОМУ САМ ВЧИНИВ ЗЛОЧИН ДАЮЧИ ХАБАР, ЯКИЙ НАЗИВАЄТЬСЯ "ДАВАННЯ ХАБАРА".
ВІДДТАК - НЕОБХІДНО ВІДМІНИТИ СТАТТІ КРИМІНАЛЬНОГО КОДЕКСУ ДАЧА І ПРОВОКАЦІЯ ХАБАРА ТА ПРИЙНЯТИ НА ЗАКОНОДАВЧОМУ РІВНІ МОЖЛИВІСТЬ ПРОВОКУВАННЯ ХАБАРЯ ПРАВООХОРОННИМИ ОРГАНАМИ, ЯК ЦЕ БУЛО В ПОЛЬЩІ І РЯДІ ІНШИХ ПОСТРАДЯНСЬКИХ КРАЇН, ДЕ РЕАЛЬНО ХОТІЛИ БОРОТИСЬ З ХАБАРНИЦТВОМ. ЦЕ ОДИН ДІЄВИЙ РЕЦЕПТ.
ПО СЕПАРАТИЗМУ І ІНШИХ ЗЛОЧИНАХ - НЕОБХІДНО ЗАКОНОДАВЧО СПРОСТИТИ ПРОЦЕДУРУ БЛОКУВАННЯ ТА ЗАКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ РЕСУРСІВ, ЯКІ РОЗПАЛЮЮТЬ МІЖНАЦІОНАЛЬНУ ВОРОЖНЕЧУ ТА ЗАВУВАЛЬОВАНО ЧИ ВІДКРИТО ЗАООХОЧУЮТЬ СЕПАРАТИЗМ, АДЖЕ СЬОГОДНІ ПРОЙДЕ 4-5 РОКІВ ПОКИ ЧЕРЕЗ НАШ "ГУМАННИЙ" СУД ЗМОЖЕМО ЗАКРИТИ (ЗНЯТИ З РЕЄСТРАЦІЇ) ПЕВНИЙ ІНФОРМРЕСУРС. ПРИКЛАД СЕПАРАТИСТСЬКА ГАЗЕТА СИДОРА, ЯКУ УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ ПОНАД 4 РОКИ ЗНІМАЛО З РЕЄЄСТРАЦІЇ. І ТЕ ЗАКАРПАТСЬКИЙ АДМІНСУД ВІДХИЛИВ ЗАДОВОЛЕННЯ ЦІЄЇ ВИМОГИ, А ТІЛЬКИ МИНУЛОГО РОКУ ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНСУД З ОГЛЯДУ НА РІСТ СЕПАРАТИЗМУ НА СХОДІ - ЗНЯВ ЇЇ З РЕЄСТРАЦІЇ... ОСЬ ТАК.
ТАК, ЩО ПЕРЕД ТИМ ЯК КРИЧАТИ - ОРГАНІЗОВУЙТЕ ПРАВОВІ ПРАКТИКУМИ ТА КРУГЛІ СТОЛИ ЗА УЧАСТІ ПРАВНИКІВ І ПРАВООХОРОНЦІВ. ВИРОБЛЯЙТЕ СПІЛЬНІ ЗАКОНОДАВЧІ ІНЦІАТИВИ ДЛЯ ПОРЯТУНКУ КРАЇНИ!!!

Микола 2015-05-17 / 16:22:38
До Фаза....неподобаєтся Закарпаття то чемодан вокзал АТО докажи як ти любиш Україну

Степан Крук 2015-05-17 / 15:06:28
Як на мене, існують нормальні, працьовиті угорці - громадяни України, котрі разом із співвітчизниками тягнуть загальну лямку. Як кажуть, в радості і в горі! Востанні роки штучно виплодилися небагаточисленні провокатори - йобіки, котрим начхати на майбутнє Угорщини й України. Головне - покіпішувати і здерти собі девіденди: політичні і матеріальні. Показово те, що вони не мають підтримки в угорських громад Закарпаття, бо ті цінуют, в першу чергу, сімейний спокій і благополуччя. Стосовно останнього - угорці Закарпаття самодостатні,бо працьовиті.

Фаза 2015-05-17 / 12:46:01
До Мадяриська.
А що має робити держава для людей, котрі себе не визнають українцями. Які говорять, що вони іноземці, але вимагають більшого, ніж є у всіх громадян України. Вони розмовляють угорською, бо українську ім ліньки вчити, вони краще вивчатимуть москальську. Чи я щось розумію не так? Чи я живу не в тому Закарпатті? І якщо Ви себе ідентифікуєте угорцями, то вас ніхто і не просить ставати патріотами України. Ми всі живемо у вільних країнах: чемодан - вокзал і ви на своїй батьківщині Угорщині.

Слава Україні 2015-05-17 / 11:58:42
Що ви зробили для України, щоб від неї щось вимагати?!

МАДЯР 2015-05-17 / 10:56:29
А ЩО ЗРОБИЛА УКРАЇНА ЗА 70 РОКІВ ДЛЯ ЗАКАРПАТСЬКИХ УГОРЦІВ ,НІЧОГО, А ВИ ХОЧЕТЕ ЩОБ УГОРЦІ СТАЛИ УКРАЇНСЬКИМИ ПАТРІОТАМИ!

Павелу 2015-05-17 / 00:12:17
Тут мова не про побутові речі, а цілеспрямовану роботу угорських спецслужб і нацистів-провокаторів з Йоббіка

Павел 2015-05-16 / 23:10:34
Так які проблеми підніміть рівень життя Закарпатців дайте хочаб 300 Євро середної зарплатні зробіть робочі місця і сепаратизм зникне сам по собі.....Щось запропонуйте людям доброго

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини