Угорський націоналістичний "Йоббік" здобуває бойовий досвід на Донбасі і вербує бойовиків для "допомоги" Закарпаттю

На Закарпатті у зв’язку з проведенням АТО на Донбасі активізувалися політичні сили, які сповідують ідею відокремлення краю від України. За підтримки угорської партії «Йоббік» у складі так званої армії «ДНР» створено добровольчий батальйон «Легіон святого Іштвана», який воює на Донбасі.

Угорський націоналістичний "Йоббік" здобуває бойовий досвід на Донбасі і вербує бойовиків для "допомоги" Закарпаттю

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомив співголова ГІ «Права Справа» Дмитро Снєгирьов.

Він зазначив, що на сторінці «Легіону» у соцмережі «Вконтактє» написано, що вони запрошують «сміливих, порядних людей допомогти Новоросії, Малоросії й Закарпаттю».

«Легіону» потрібні не лише військові, але й медики та техперсонал. Далі – мовою оригіналу:

«Вставайте с нами против Порошенко! Нам нужна свобода для пожелавших выйти из состава Украины регионов Юго-Востока и право на самоопределение для Закарпатья! С Центром, Западом и Севером сами решайте, как будете жить дальше! Ибо пока у вас есть возможность выбора! Пока еще можно разойтись культурно и красиво, как нормальные люди! На Донбассе у нас всего лишь мы! Сводный фронтовой батальон! А есть и другие, в том числе в разных регионах Украины, которые тайно формируются и ждут сигнала».

Дмитро Снєгирьов коментує: «Можемо казати, що угорські та мадярські нацисти від слів про велику Угорщину перейшли до діла, і тепер на Донбасі набувають бойовий досвід. Серед добровольців вже є перші загиблі.

Петро Гецко після служби в радянській армії вступив до Московського інженерно-фізичного інституту на факультет автоматики та електроніки, де його однокурсником і спаринг-партнер по самбо був Олег Царьов,з яким вони жили в одному гуртожитку і працювали в будзагонах.

У русинському русі П.Гецко з 1996 року.Саме в ці роки виникає тривалий господарський конфлікт між Управлінням майна міста Ужгород та очолюваною ним громадською організацією "Зайнятість". Рішенням суду ГО "Зайнятість" була виселена з орендованого ними приміщення. Голова організації Петро Гецко назвав цей конфлікт расовою дискримінацією автохтоного населення Закарпаття. Заяви та відозви Петро Гецко підписував у множині, від імені русинського народу.

Активність Петра Гецка в інтернеті привернула увагу російських спеціальних служб. Російські ЗМІ почали активно висвітлювати репортажі про «геноцид русинов». Гецка підтримав «Сойм підкарпатських русинів» — русинська сепаратистська громадська організація.

У 2008 році на конгресі русинів він був обраний прем'єром республіки Підкарпатська Русь. Пізніше виявилося, що уряд складається з однієї людини — прем'єр-міністра Петра Гецка. В березні 2014 року Гецко попросив Володимира Путіна врятувати закарпатців. Генпрокуратура України порушила проти Петра Гецка кримінальне провадження за ст.110 ч.2 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб).

В 2003 року в Угорщині була заснована націоналістична праворадикальна партія «Йоббік» (повна назва: «Рух за кращу Угорщину»; угор. Jobbik Magyarországért Mozgalom). Офіційно стоїть на позиціях консерватизму, патріотизму та християнських цінностей. Голова партії — Ґабор Вона.

За підсумками парламентських виборів 2010 року «Йоббік» набрав 16,67% голосів і став третьою найбільшою фракцією в парламенті Угорщини (47 депутатів).

«Йоббік» досяг своєї мети на виборах до Європарламенту та з успіхом завершив весняний похід», - сказав голова партії Габор Вона на брифінгу свого виборчого штабу.

Сепаратистська мета «Йоббіка» є створення русинсько-угорської автономії на території українського Закарпаття. 5 грудня 2010 року в Берегові було відкрито офіс-бюро депутата Європарламенту Бейли Ковача, який є також представником угорської партії «Йоббіка». Бейла Ковач не приховував іншої функції свого офісу, до речі, єдиного подібного на території України, – надання консультацій та допомоги закарпатським угорцям саме щодо подання документів на отримання подвійного громадянства.

Cам Бейла Ковач відвідував як спостерігач так званий "референдум" у Криму, а також псевдовибори, організовані бойовиками на Донбасі торік. У травні 2014 року генеральний прокурор Угорщини звинуватив депутата Європарламенту ультраправої націоналістичної політичної партії "Йоббік" Бейлу Ковача в шпигунстві на користь Москви.

27 березня 2014 р за ініціативою партії «Йоббік» перед будівлею угорського МЗС відбулася демонстрація з вимогами повернення Закарпаття Угорщині та визнання так званого референдуму в Криму.

Виступ 09.04.2014 угорської націоналістичної партії "Йоббік" на сесії ПАРЄ зірвав овації російської делегації. Їх взаєморозуміння вже встигли красномовно охрестити. Про це у Фейсбуці написав народний депутат Володимир Ар'єв :

"Представник нацистської партії Угорщини, яка милозвучно зветься "Йоббік", заявив, що Крим - російський, а Закарпаття - мадярське, та зірвав оплески делегації РФ та обурені вигуки решти цивілізованих депутатів, втч угорських. Фашистарії всіх країн єднаються... Спільний наці-перфоманс в ПАРЄ партій "Єдина Россія" та угорської "Йоббік" уже отримав назву "Йоббнута Росія", - констатував обранець.

Події на Сході країни нарешті привернули увагу СБУ до тих, хто рве Україну ще й з Заходу. Закарпатський окружний адміністративний суд задовольнив позов прокуратури щодо припинення діяльності благодійного фонду "Приймальня незалежного депутата Європейського парламенту Ковача Бейли".Суд вирішив, що діяльність фонду була спрямована на втручання у внутрішні справи України та посягання на її територіальну цілісність. Лідеру угорської радикальної партії «Йоббік» Іштвану Саваї заборонили в’їзд на територію України.В'їзд в Україну також заборонений іншому лідеру "Йоббіка" - Лоранту Гегедюшу.

Останнім часом на Закарпатті,у зв’язку з проведенням АТО на Сході України, активізувалися політичні сили,які сповідують ...

Posted by Дмитро Снєгирьов on 12 травня 2015 р.

 

16 травня 2015р.

Теги: Йоббік, Донбас

Коментарі

аnne 2015-06-09 / 18:16:35
петро гецко,я тоже з іршавщини..живи в своїй московії не рипайся в кушницю патріот сраний


Юрій 2015-05-24 / 20:51:15
А при чому тут угорський паспорт, це все придурок Гецко спить і мріє про автономію Закарпаття, а нас населення Закарпаття влаштовує наша рідна єдина Україна, а придурків може знайдеться пару десятків, які хотять легких грошей.

Правый сегмент. 2015-05-23 / 21:47:58
А с чего все началось? С невинного оформления венгерского гражданства. И сколько уже имеют венгерских паспортов закарпатцы? Очень даже много! Что будет дальше - можно себе представить.

Boris 2015-05-21 / 12:57:50
Найся попустять йоббіки.

Андрей 2015-05-18 / 00:50:17
Зри в корень 2015-05-17 / 16:29:26
Поддерживаю! 100%

Зри в корень 2015-05-17 / 16:29:26
Дело не только в стремлении к власти.
Дело в Путине. Путин исчет по всему миру продажных и нуждающихся в деньгах людей. И находит. Время от времени в западной прессе появляются статьи политиков, защищающих Путина и одобряющих политику РОссии на Украине.
Все это за деньги.
К счастью подлых людей на Украине не так много, но единицы находятся.Царьов и Гецко - в их числе.
Будем надеяться, что и они в числе первых найдут свое место, улучшив украинский чернозем на глубине двух метров.

123 2015-05-17 / 14:48:01
Суть в том. що до влади дорватися хоче

ваван 2015-05-17 / 14:37:34


Хамство і нецензурна лексика. Коментар видалено. Адмін


гуцул 2015-05-17 / 12:21:16
есе пуста болтовня хотят нас стравити

Truve 2015-05-16 / 22:09:06
А де докази? Я жодних доказів в статті не бачу.

Андрій 2015-05-16 / 11:03:33
От суки б..ля казав мій дід що серед мадярів є такі с...ки, що такі як москалі високомірні і з імперськими замашками. Не хочу згадувати КРАСНЕ ПОЛЕ! Українці будьте пильні нам не треба війни на Закарпатті!

Рома 2015-05-16 / 10:59:03
Де СБУ? От суки проти України воюють! Це дійсно серйозно. Нехай відреагує офіційна влада Угорщини!

Степан Крук 2015-05-16 / 09:12:04
Це дуже серйозно! Якщо з боку владних структур не буде відповідних контрмір - цей проект русо-йобіків може мати негативні наслідки і в повній мірі позначиться на спокої і стабільності закарпатців.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини