Представники Громадського конвенту в Ужгороді називають звинувачення у підпалах компроматом через активну громадську позицію(ФОТО, ВІДЕО)

В Ужгороді відбулася прес-конференція, головною темою якої стала ситуація навколо члена ГО «Громадський конвент» - Романа Богуславського, якого звинувачують у підпалах під час революції Гідності. Із журналістами зустрілися представники Громадського конвенту, щоб пояснити, що насправді відбувається.

Представники Громадського конвенту в Ужгороді називають звинувачення у підпалах компроматом через активну громадську позицію(ФОТО, ВІДЕО)

Як розповів Павло Гомонай, 24 березня на офіційному сайті міськраді з’явилося повідомлення, в якому керівники міста звинувачують одного з активістів організації у підпалі офісу Партії регіонів в Ужгороді під час Революції гідності. Він зауважив, що члени «Громадського конвенту» не є підпалювачами, а завжди шукають правильні шляхи для вирішення проблем, що дозволяють уникати таких конфліктів, проводять різного роду збори, круглі столи. «Єдиним правильним способом  вирішення спорів влади і людей є такий інструмент, як громадські слухання. Нещодавно заслухали громадою питання щодо етики посадових осіб Ужгородської міської ради, сьогодні (31 березня) будуть проведені слухання на предмет пасажирських перевезень». За словами Павла Гомоная, у сфері пасажирських перевезень склався конфлікт інтересів, оскільки одним з власників основного міського перевізника є секретар міської ради, член виконкому та в.о. міського голови Б.Андріїв і це можна побачити на офіційному сайті АТП. «Така ситуація – це прямий конфлікт інтересів. Якщо ужгородці хочуть мати нормально функціонуючий міський транспорт, то треба усунути конфлікт інтересів і демонополізувати  цю сферу», - додає активіст.

Павло Гомонай пояснив, чому звинувачення про підпали з’явилося саме зараз,  коли активісти проводять громадські слухання. «Бо іншого компромату не змогли знайти, - каже Павло Гомонай. - Якщо єдиним негативом, що змогли знайти опоненти стали підпали під час революції, значить ми робимо все правильно. Та й підпал офісу злочинної партії режиму узурпаторів у період максимального накалу страстей не можна вважати злочином ні з морально-етичного, ні з кримінального ракурсу, хто б цей вчинок не зробив. Станом на сьогодні, ми відстоюємо інтереси громади у судових провадженнях проти керівництва міста, бо вважаємо, що воно очолило місто шляхом  рейдерського захоплення. Зокрема, рішення про призначення секретаря ради та заступників міського голови було внесено до порядку денного у день голосування, не пройшло розгляд у депутатських комісіях та не було оприлюднено у встановлений законом термін для ознайомлення, що є грубим порушенням регламенту та нормативно-правових актів України». Активісти подали позов до суду щодо законності призначення секретаря міськради, першого заступника і заступників міського голови, персонального складу виконкому і 2 квітня о 14.30 відбудеться чергове судове засідання. Юристом з боку  громадськості виступає Роман Богуславський. Представники ГО «Громадський конвент» стверджують, що саме тому на Р. Богуславського почався тиск та вкиди компромату у вигляді монтованого відео. 

Василь Маняк нагадав, що до прийняття відповідного закону про люстрацію в області діяв Громадський люстраційний комітет, який підготував матеріали по кількох чиновниках. «Сам закон про люстрацію не відповідає нашим потребам, адже бачимо корупціонерів не тільки у переліку тих посад, що вказані у законі. Силові структури поутворювали на місцях маленькі мафії і абосолютно спокійно себе почувають на посадах. Поява незрозумілих людей зі зброєю на охороні міні- ГЕС у Тячівському районі; поява озброєних міліціонерів на сесії Рахівської районної ради, це тільки підтверджує. Ми повинні постійно боротися з корупцією на місцях. Якщо будемо чекати, що ці процеси почнуться з Києва, то не дочекаємося ніколи. Тому передаємо зібрані матеріали у відповідні інстанції». 

Роман Богуславський зауважив: «Всі звинувачення на нашу адресу і мою особисто  є фіктивні і спровоковані нашою громадською активністю. Справу, за позовом, який ми подали щодо порушення закону під час призначення секретаря міськради, може бути виграно будь-яким студентом – правником. Але це судове провадження поступово відхиляється з юридичної площини у бік політичного вирішення справи. Ми всіх запрошуємо взяти участь у судовому засіданні. 

Щодо зібраних нами даних про наявність корупційної складової у діях посадових осіб Ужгородської міської ради та інших органів влади, то хочу повідомити наступне.

На даний момент, згідно з даними реєстру ФОП та ЮО, є наявним конфлікт інтересів у секретаря міськради, який є співзасновником ужгородського АТП. Крім того, перебуваючи в посаді більше чотирьох місяців, він до цього часу не передав належні йому корпоративні права. 

Ще одна особа, до якої є питання – Іван Волошин, перший заступник міського голови. Він дає найбільшу кількість підстав для передачі документів у правоохоронні органи. Серед запитань – передача корпоративних прав, а також внесення неправдивих відомостей до декларації про доходи, що є підставою не тільки для складання протоколу про адміністративне корупційне діяння, а й для застосування законодавства про люстрацію. Крім того, І. Волошин голосував за виділення землі для своєї тещі, не повідомивши про конфлікт інтересів. І це при тому, що у міськраді є близько 6000 незадоволених заяв про виділення земельних ділянок. 

Ще одна особа, в діях якої прослідковується корупція, – Ольга Травіна. Вона є засновником  громадської організації, на яку були виділені кошти по реконструкції «Совиного гнізда», і паралельно завідує інвестиціями у виконкомі. Про конфлікт інтересів вона, звісно, теж не повідомила. 

Окремо варто зазначити на наявність ознак правопорушення в діях прокурорах міста Ужгорода І.Зареви, який не відреагував на наше звернення з приводу порушення законодавства посадовими особами мерії. За цим фактом заяву скеровано до Генеральної прокуратури. Небайдужі громадяни з Мукачева зібрали і передали нам матеріали стосовно відповідального за люстрацію у прокуратурі Руслана Біловара. Він одночасно із службовою діяльністю займається  діяльністю підприємницькою, а також вніс у декларацію про доходи неправдиві відомості.  Щодо Мирослава Щербея, керівника обласного МНС, достатньо інформації з наявною корупційною складовою ми зібрали ще рік тому. Держслужбовець, який працював тільки чиновником, володіє  нерухомістю на Львівщині, квартирою у Мукачеві, будинком в Ужгороді (приблизна вартість 250 тис.у.о), має елітний автопарк, один Мерседес з якого коштує 170 тис.доларів., туристичний комплекс «Лісова казка» в Жденієві,  і при цьому його дохід за минулий рік склав близько  68 тис.грн». 

Активісти закликали також не дати розкрасти останнє комунальне майно міста. На останню сесію, за словами Василя Маняка, виноситься рішення про продаж понад 70 об’єктів комунального майна, які загалом оцінюються у  25 млн.грн.  «Тільки один будинок на площі Театральній експертами оцінюється у половину цієї суми. – каже активіст. -  Другий корупційний проект рішення стосується виділення 210 тис.грн. з міського бюджету на відпрацювання стратегічного плану розвитку Ужгорода. Тільки глухий і сліпий не знав, що є група експертів, яка вже давно подібні питання досліджувала і вивчала. І у цей час виділити  і відпрацьовувати стратегію неіснуючої формації!? Ці проекти рішень на сесії заблокували і не допустили. Повторно їх спробують винести на сесії, яка відбудеться 9 квітня. Закликаємо прийти на сесію і не дати можливість, як мінімум, просто нас обікрасти. Насправді, коли  ситуація в країні покращиться, вартість цих об’єктів буде становити ту стартову суму, яка при нормальній владі дасть можливість витягнути місто з колапсу і покласти на шлях розвитку.

Наприкінці, активісти закликали ужгородців прийти на судове засідання щодо незаконного призначення керівників міста, яке відбудеться 2 квітня о 14.30 в Ужгородському міськрайонному суді, повідомляють в Ужгородському прес-клубі.

31 березня 2015р.

Теги: Богуславський, конвент, підпал

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини