Громадські слухання рекомендували звільнити першого заступника мера Ужгорода І. Волошина та в.о. головного архітектора М. Івегеша

Відповідне першим пунктом зазначене в ухваленій сьогодні резолюції за підсумками громадських слухань стосовно дотримання законодавства працівниками Ужгородської міської ради.

Громадські слухання рекомендували звільнити першого заступника мера Ужгорода І. Волошина та в.о. головного архітектора М. Івегеша

Сьогодні в Ужгороді відбулися громадські слухання щодо дотримання чиновниками міської ради чинного законодавства при здійсненні управлінських функцій. На громадські слухання було запрошено цілу низку посадових осіб ужгородської мерії, як от першого заступника міського голови І. Волошина, заступницю мера Ольгу Травіну, секретаря міської ради Богдана Андріїва, керуючу справами виконкому Даніелу Геворкян, в.о. начальника управління архітектури та містобудування Михайла Івегеша. Усі вони, втім, дружньо проігнорували бажання громади поспілкуватися та на слухання не з’явились, у такий спосіб, як відзначив громадський активіст Роман Богуславський, продемонструвавши своє ставлення громади та її сприйняття. 

Зате прийшли на захід представники правоохоронних органів, зокрема, прокурор Ужгорода Іван Зарева та в.о. головного міліціонера міста Роман Стефанишин. У їх присутності учасники громадських слухань й озвучили велетенський «набір» кричущих порушень законодавства з боку міських управлінців у питанні розпорядження комунальним майном та землями громади, а також імовірних корупційних вчинків, здійснених за діяльності міських чиновників. 

Так, учергове піднімались питання організації та виділення земельних ділянок на площі Петефі «під гаражі» та на вул. Електрозаводській, до яких напряму причетний перший заступник міського голови Іван Волошин. Знову ж таки, були озвучені питання щодо того, в який спосіб згаданий чиновник може бути засновником будівельних фірм або власником підприємств, при цьому виконуючи функції посадовця, адже в такому разі йдеться про яскраво виражену корупційну складову у вигляді конфлікту інтересів. 

Йшлося і про прибудинкові території, які міськими депутатами віддаються у приватні руки без попереднього обговорення такого кроку із мешканцями прилеглих будинків і доведення інформації до їхнього відома. І про роздачу земель із природно-заповідного фонду чи зелених зон, як от у Боздоському парку та парку 40-річчя Перемоги. У цьому контексті громадські активісти зазначали, що сквери і парки не паспортизовані, а значить, не обліковуються навіть як зелені зони, що дає змогу депутатам розпоряджатися ними на власний розсуд. 

Говорили на громадських слуханнях також і про депутатську етику, згадуючи поведінку першого заступника і заразом депутата міської ради Івана Волошина під час останньої сесії, коли той кидався на присутніх активістів з образами. І про безсоромне голосування депутатів чужими картками один за одного навіть і у присутності фото- й телекамер, без відповідного реагування на очевидне правопорушення з боку правоохоронних органів. 

Озвучені факти і прокурор міста і головний міліціонер Ужгорода, маючи слово перед громадою, обіцяли перевірити, однак, попросили активістів за деякими епізодами надати інформацію у письмовому вигляді. Іван Зарева, до прикладу, заявив, що прокуратурою наразі вже вивчаються рішення міської ради щодо виділення земельних ділянок «під гаражі», а також законність надання у приватне користування прибудинкових територій. Разом з тим, прокурора попросили вивчити питання обставин, за яких перший заступник міського голови голосував за виділення земельних ділянок під гаражі на Петефі на свого родича, оскільки таке передбачає конфлікт інтересів. Й одразу ж передали І. Зареві документи, якими підтверджується засновництво І. Волошиним тих чи інших підприємств, хоч той і є чиновником – у такому разі також є підстави говорити про корупційну складову. Крім того, активісти зобов’язалися надати інформацію щодо відсутності паспортизації скверів і зелених зон. 

У підсумку понад двогодинних громадських слухань було схвалено резолюцію. Документом громадські слухання, насамперед, рекомендували міській раді достроково припинити повноваження першого заступника міського голови І. Волошина, а міському голові Ужгорода – звільнити із займаної посади т.в.о. головного архітектора М. Івегеша. Також громадські слухання вирішили звернутися в управління СБУ, Генпрокуратуру, до керівництва партії "Народний фронт", у МВС і податкову стосовно перевірки діяльності згаданих осіб. Крім того, у керівництва міської ради резолюцією вимагають оприлюднити на сайті всі правовстановлюючі документи щодо приватизації майнових об’єктів і не здійснювати відчуження об’єктів комунальної власності без проведення попередньо громадських слухань.

Читайте по темі:

Першого заступника мера Ужгорода Волошина на громадські слухання викликав "піджак", на котрого той безкоштовно оформив землю (ДОКУМЕНТ)

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

12 березня 2015р.

Теги: громадські слухання, рекомендація, звільнення, Волошин, Івегеш

Коментарі

О.Д. 2015-03-14 / 16:41:54
https://www.facebook.com/o.dyba/posts/948145111862718?notif_t=like

Ужгородець 2015-03-14 / 15:59:58
Цікаво, кого планують поставити протестувальники на місця першого заступника мера Ужгорода І. Волошина та в.о. головного архітектора М. Івегеша?

ужгородець 2015-03-14 / 00:30:56
КРАСАВЫ! Так держать!

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини