Україна: Найсвіжіша хроніка виборчих порушень

КВУ продовжує фіксувати проблеми під час процесу голосування.

Вінницька область.



ТВО 15, Чечельницький р-н. Зафіксована спроба винести чистий виборчій бюлетень за межи виборчої дільниці.

У Вінниці зафіксовані провокаційні дії невстановлених осіб, які розклеюють агітаційні матеріали за різні СВП. 1 випадок – за Блок Людмили Супрун, 1- за НУ-НС.

За інформацією обласного виборчого штабу Партії Регіонів зафіксовано біля 20 випадків розміщення перевиборчої агітації НУ – НС біля виборчих дільниць 9 та 11 ТВО. Складено акти та скарги.



Волинська область.




На виборчій дільниці №52 і 53 почали звертатися виборці, котрі не знали де проголосувати. Причина: у газеті «Луцький замок» від 6.09.07 було помилково включено мешканців одного будинку одночасно до двох дільниць.



Донецька область.



ТВО № 39, ДВК№ 47 м. Донецьк. На вході до ДВК№ 47 викладачі ПТУ зустрічають своїх студентів, роздають їм паспорти із ксерокопіями і наголошують на тому, щоб вони голосували за Партію Регіонів. Деякі із цих студентів голосують по декілька разів. Свідками даного порушення були представники, які проводили екзіт-пол для ICTV та журналісти газети ВГО КВУ «Точка зору». Голова ДВк проігнорував зауваження журналістів. На ДВК присутні офіційні спостерігачі тільки від ПСПУ та ПР. Коли журналісти підійшли до викладачів, викладачі зникли.

ТВО № 39,40,41, м. Донецьк. По місту їздить автомобіль «Укртелекому» з гучномовцем, який повідомляє неправдиву інформацію про те, що станом на 15:00 в Західній Україні проголосувало 70% виборців за свої партії. Ми чи вони? Прийди і проголосуй!».

Крім того, в Донецьку над дорогами висять великі банери, де білими буквами на синьому фоні, в стилі, дуже схожому на стиль білбордів Партії Регіонів, написано заклики прийти на вибори та зробити свій вибір.

По всьому Донецьку також продовжують висіти білборди з анонсуванням телепрограми «Разговор с секретарем Донецкого горсовета Николаем Левченко «Мы или они: явка избирателей. Кто больше?», при тому, що передача вже пройшла на Першому муніципальному телеканалі в суботу, 29 вересня.

ТВО № 55, м.Докучаєвськ. Станом на 18.00 на ДВК №46,48,51,53 раптово припинилось електропостачання дільниць. За годину до цього на ДВК № 48 виборець бачив, як декілька чоловік з посвідченнями членів ДВК сиділи у дворі, біля приміщення ДВК зі списками виборців на руках і щось там правили (саме на цій дільниці зникали списки виборців невідомо куди з 17.09.07 до18.09.07 ).

ТВО № 42, Артемівськ. Понад 40 скарг надійшло до різних дільниць на те, що виборців виключено зі списків, хоча вони повернулися в Україну задовго до дня виборів.

ДВК№ 7. Є скарги людей з вадами зору на відсутність спеціальних трафаретів

ТВО №48, Маріуполь. 570 чоловік, які приходили в ОВК до 26.09 з заявами про включення їх до списку виборців, на сьогоднішній день так і не були включені до списків (це сталось через халатне ставлення ОВК). Сьогодні члени ОВК прийняли рішення про включення цих людей до списку виборців.

м.Донецьк. вул.Анотоняна невідомі особи ходять по квартирам та опитують людей чи вони проголосували.



Івано-Франківська область



ТВО 80, ДВК 55. м.Тисмениця. Виборця виключено з списку виборців відповідно до даних прикордонної служби, хоча він повернувся 02.09.2007р.

ТВО 81. Івано-Франківська обл. м. Галич. Ввсього на дільниці 89 485 виборець, "на дому" голосує 4 126 виборців

ТВО 84. м. Коломия. Всього на дільниці 127 728 виборець, "на дому" голосує 4 047 виборців.

ТВО 84, ДВК 11. м. Коломия. Подружжя виборців повернулося в україну 22.09.2007р., чоловік включений, а дружина виключена зі списку виборців.



Закарпатська область.



На ТВО №70, ДВК №1 не було вкинуто контрольний лист в урну, що автоматично приз¬водить до визнання недійсними всіх бюлетенів, що були всередині.

На Рахівщині масово продовжують голосувати „за знайомством”, члени ДВК видають бюлетені односільчанам, знаючи їх в обличчя і тому не перевіряють паспорти.

В Ужгороді було помічено автобуси без держномерів, набиті людьми. При появі спостерігачів від партій та блоків з відео- та фотореєструючими пристроями вони намагалися зникнути з місця подій.

Також стало відомо, що 160 будинків по вул. Капушанській в місті Ужгороді не внесені в списки виборців.




Запорізька область.



ТВО 72 , ДВК №15. Зіпсовано плакат з першою п’ятіркою БЮТ.

ДВК 95 , Комишуваха.Виявлено, що в списках відсутні 89 осіб 18-річного віку.

ТВО 72, ДВК 72. Здійснюється масовий підвіз мікроавтобусом до дільниці осіб похилого віку, паспорти цих осіб знаходяться у супроводжуючого. ТВО75, ДВК7. Зафіксована агітація за Блок Литвина.



Одеська область.



134/7 м. Ананьїв. Складений акт членами комісії та уповноваженими від НУ-НС про підкуп виборців зі сторони спостерігача від СПУ Максима Каменщика (стаття 157 Кримінального кодексу України). Соціалісти фіксують у відомості, хто з виборців прийшов і проголосував. Представники СПУ також позначають як соціальну допомогу членам партії по 40 грн. Викликана міліція.

134/33 с. Поплавка. Голова Володимир Логінський разом з членом комісії від ПР вдвох організовували голосування за місцем перебування.

138/78 с. Марьянівка. ДВК зняла інформаційні плакати, як агітацію, зі стін та поклала на стільці.

132/155 м. Одеса – комісія видає бюлетені виборцям, які були викреслені зі списку виборців за даними прикордонників.



місто Київ.




ТВО №218. ДВК № 49. Виборець був виключений зі списків як такий, що перебував за кордоном, хоча він повернувся ще 20.09.07. Виборець отримав в ОВК постанову про відміну постанови про внесення змін до списків виборців, прибув з цією постановою до дільниці, після чого йому дозволили проголосувати.

ТВО 220 д.16. До існуючих помешкань приписані особи, що ніколи там не проживали.

ТВО 223 ДВК 61. ДВК ухвалила постанову про виключення виборців зі списку виборців, але не виконала необхідних дій з викреслення цих виборців.

ОВК ТВО 218 ухвалила постанову №13 від 30 вересня 2007 року щодо скасування своєї постанови № 9 від 27 вересня 2007 року в частині виключення зі списків виборців на всіх звичайних виборчих дільницях ТВО осіб відповідно до даних Державної прикордонної служби. На підставі того, що за рішенням Окружного адміністративного суду м.Києва № 1-70 дані Державної прикордонної служби не відповідають дійсності, не можуть вважатися достовірними. Таким чином, дозволили голосувати виборцям, що були виключені на підставі даних Державної прикордонної служби.

ТВО 219 д.18. Інформація про громадян, які перетнули кордон подана на дільниці в довільному вигляді. Виборців зі списків не викреслювали, і всі вони змогли проголосувати.

ТВО 221 ВД 61, 63, 67 на дільниці близько 300 виборців на одній дільниці не включені до списку виборців - це переважно студентські ВД.

ТВО 221 ВД 61, 63, 67 на дільниці близько 300 виборців на одній дільниці не включені до списку виборців - це переважно студентські ВД

На вікнах головного офісу Блоку “Кучма” по вул. Мечнікова 30.09.07 була розташована реклама вказаного блоку з агітацією голосувати за № 21



Київська область.




ТВО 95 ВД 91 м.Буча. ДВК прийняла постанову про включення виборців до списку але тах їх і не включила - виборці не змогли проголосувати.



Луганська область.



ТВО № 109, дільниця №101, м. Сєвєродонецьк. Сьогодні вночі у списки виборців по дільниці було включено 90 виборців. Протоколу про рішення ДВК відсутні. Уповноважена особа НУ–НС по 109 округу Олег Дубовий Звернувся з позовом до Лисичансткого міського суду.

ТВО № 103, дільниця №26. 906 студентів Східно-Українського національного університету прийшли голосувати на виборчу дільницю № 26 зі своїми запрошеннями. Але виявилося, що вони виключені зі списків.

ТВО №109 м. Сєвєродонецьк. На 18 годину 30 вересня у Сєвєроднецьку ще висять два бігборди на підтримку Партії регіонів.

ТВО № 104. Виборець Богдан Бондаренко звернувся із заявою до правоохоронних органів щодо факту використання ПР приватного транспорту для підвезення виборців до дільниць. За цією скаргою, в Алчевську задіяно 130 авто і кожному водію обіцяно заплатити по 100 доларів.

ТВО № 103. Уповноважена особа від блоку БЮТ звернулася із заявою до правоохоронних органів з приводу зникнення частини законодавчої документації ОВК, у тому числі більшості протоколів засідань.

ТВО № 103, дільниця № 40, м. Луганськ. На досить великій дільниці тільки дві стаціонарні скриньки. Як повідомив голова дільничної виборчої комісії, було видано три скриньки, але одна виявилася зламаною.

ТВО № 102, дільниця № 21, м. Луганськ. При тому, що у список внесені 1100 людини, були видані лише 1088 бюлетенів. Як пояснили члени комісії, “всё одно не всі проголосують”. До голосування підготовлені не всі урни, в кабінках відсутні авторучки.

ТВО № 103, дільниця № 45, м.Луганськ. Замість шести кабінок до виборів підготували тільки п’ять, не вистачає також скриньок для голосування.

ТВО № 109, дільниця № 14, м.Сєвєродонецьк. На виборчу дільницю не допустили журналіста.



Львівська область.




ТВО № 112 (Львів) – не включено будинок по вул.Листопадового Чину, 10.

ТВО 113. ДВК по-різному трактують слова ОВК «виключайте на свій розсуд» (про списки прикордонників) виборців, яких виключили 27 вересня, були спроби включити у списки виборців ще сьогодні.

ТВО №125 (Жидачів) – по місту є агітація за блок «Наша Україна – Народна Самооборона».



Миколаївська область.




О 17.30 керівники ДВК по 126 округу від ПР отримали розпорядження мобілізувати спостерігачів від ПР для того, щоб ті обійшли територію ДВК та закликали виборців прийти та проголосувати. Вказівок агітувати не надходило.



Рівненська область.




ТВО № 151, дільниця 94, місто Рівне. Зафіксовано випадок голосування поза кабінкою.

Деяких виборців, що не здатні самостійно пересуватись, привозили автомобілем і заносили на дільницю на руках. На жаль, це сталось через те, що ці громадяни не написали відповідної заяви, щоб їх включили до списку з позначкою „НСП”.



Черкаська область.




В місті Черкаси мешканці буд. 51 по вулиці Хрещатик не змогли проголосувати, бо не були включені до списків жодної дільниці.

Дільниця №26, ОВК №199. Виборці після голосування підходили до спостерігача від НУ-НС, який мав спеціальну відзнаку (значок) і показували спеціальні бланки „запрошення”, на яких стояла печатка НУ і значився код. Інформація про схожі випадки на дільницях м. Черкаси надходила цілий день, проте вперше була задокументована.



Чернівецька область.




ТВО №207. Майже 400 осіб, яким виповнилося 18 років, не змогли проголосувати на дільницях № 101-112 (Садгірський район Чернівців).

ТВО №207 № 89, м. Чернівці. До списку виборців не включено 75% виборців будинку по вулиці Руській, 248-В.



Харківська область.




ТВО № 182, ДВК 108 (с. Мурафа, Краснокутський район) – підозри на вкидання бюлетенів до скриньки. Після дзвінка спостерігача (представник Партії регіонів) з інформацією про можливе вкидання бюлетенів до скриньки одним з членів комісії (представник «НУ») на дільницю приїхав юрист (представник ПР) з нарядом міліції. Юрист наказав нікому на дільниці не рухатися, почав керувати ходом голосування, вимагав негайно опломбувати скриньку. Спостерігач стверджує, що член комісії пропонувала їй 300 дол. США за мовчання. Член комісії коментувати цю ситуацію відмовляється. Скриньки знаходяться у незручному місті, що проконтролювати процес «опускання» бюлетеню неможливо. Наразі факт вкидання так і не підтверджено.

ТВО № 173. У ОВК склалася велика черга виборців, які пишуть скарги про незаконне їх виключення зі списків виборців. В цілому, майже всі виборці, які не змогли знайти себе у списках, у вересні виїжджали до Росії і були виключені за поданням прикордонних служб.

ТВО № 175, ДВК 62. Під час приїзду членів комісії з «пересувною» скринькою до виборця виявилось, що до нього вже приїжджали, також зі скринькою, і виборець вже давно проголосував.



Херсонська область.



Місцеві суди Херсону приймають скарги виборців на неправильності у списках Але всі скарги, згідно Закону України про вибори та Кодексу про адміністративне судочинство, залишають без розгляду.

ВО 184 ВД 132. м. Херсон. Виборців виключено зі списків як таких, що перебувають за кордоном, хоча вони повернулися 16 вересня.

ВО 184 ВД 86, 87 м. Херсон. Дуже багато неточностей у списках, виборці обурені, голосно протестують.

ТВО №187 ВД 63. с. Привілля, Каланчацький р-н. На виборчій дільниці проголосували декілька «мертвих душ», цей факт засвідчили сусіди померлих.

ТВО №187 ВД 70. Голова ДВК вніс до списку виборців 2 виборців за рішенням суду у день голосування.

ТВО №187. м. Цюрупинськ. Зі списків виборців випала вулиця Інтернаціональна (в центрі міста), це вже другі вибори поспіль. На вулиці у вечері 30 вересня спостерігається масове заворушення обурених виборців, що були позбавлені права голосу.

ТВО 187 ВД 102 Цюрупінськ. ДВК прийняла постанову про включення виборців до списку але так їх і не включила - виборці не змогли проголосувати.



Хмельницька область.




ОВК 195. 700 чоловік не змогли проголосувати через невчасне надходження інформації від прикордонної служби

rpl.net.ua
30 вересня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини