Голова Закарпатської ОДА запропонував уряду поселити переселенців зі Сходу "солотвинське" містечко в Тереблі

У понеділок, 2 лютого, відбулася селекторна нарада з представниками Кабінету міністрів і Державної служби надзвичайних ситуацій за участі голів ОДА та фахівців відповідних служб. Ішлося про стан особливої готовності в областях (як відомо, у регіонах, де тривають бойові дії, запроваджено надзвичайний стан), та питання, пов'язані із безпекою, цивільним та соціальним захистом, справами щодо тимчасово переміщених осіб.

Голова Закарпатської ОДА запропонував уряду поселити переселенців зі Сходу "солотвинське" містечко в Тереблі

Голова Закарпатської ОДА Василь Губаль на нараді доповідав про заходи посиленого режиму безпеки – актуальні робочі питання. Керівник області поінформував: ініціював навчання для дежслужбовців і представників великих підприємств із цивільної оборони, також у краї проводять додаткову ревізію об’єктів захисту (тут відчутна проблема, бо більшість вже давно приватизовані).

Та чи не найголовніше, про що йшлося – це прихисток для переселенців. Зараз таких людей у краї близько трьох з половиною тисяч. Область доповіла органам центральної влади: готова приймати ще, і в першу чергу дітей, їм знайдеться місце в закарпатських оздоровницях. 

Кабмін доручає областям провести й ревізію недобудованих об’єктів, стан готовності яких 80% і вище – саме для вивчення можливості завершити їх для поселення людей, які їдуть із постраждалих регіонів. У цьому контексті голова Закарпатської ОДА підняв перед Києвом важливе питання: про містечко в Тереблі, збудоване для переселення жителів Солотвина. 

Керівник області зазначив: "Квартал зі школою та садочком готовий, але солотвинці не хочуть туди переселятися. Тож я звертаюся до урядових структур – Мінрегіонбуду, Міністерства фінансів, Міністерства юстиції - з цього приводу. Потрібне рішення від Кабміну. Якщо буде відповідна урядова постанова, може вестися мова про те, аби в селищі знайшли собі житло переселенці. Йдеться про шістсот осіб".

Сама область не може змінити призначення об’єкту, адже на будівництво містечка були виділені цільові бюджетні кошти – саме на переселення солотвинців, тож  необхідне урядове рішення. 

Водночас у краї формується база даних родин, які зголосяться прийняти в себе людей із постраждалих регіонів, у тому числі і дітей, питання про евакуацію яких із зони бойових дій стоїть більш ніж гостро. З такими пропозиціями вже можна звертатися в структури Закарпатської ОДА, фіксуватимуть такі звернення і в Регіональному штабі з питань соціального забезпечення громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, номер його "гарячої лінії" -  (0312) 61-22-20.

Прес-служба Закарпатської ОДА

02 лютого 2015р.

Теги: переселенці, Солотвинське містечко, Теребля

Коментарі

Селиський 2015-02-03 / 19:45:58
Ти Василю майже розсудок втратив зовсім. Колись прийшов в ОДА, було якесь сподівання, що свіжим оком поглянеш, а ти недурний чоловік хто тут би за тебе не писав і щось в області начнеться змінюватись на краще. Такісся догаздував що тепер ганьба людям признаватися що й ти з Хустщини, що ми земляки. Ти що, хочеш у Тереблі моцкальськиий анклав створити? Пак то від Селища недалеко, начнуться п"янки, наркотики, дебош і насильство наших дівочок. Таке тя лиш Чубірко міг наговорити. Земляки вже з тобою й зустрічатись не хотять. Куди будеш вертатися?

закарпатець 2015-02-03 / 10:24:04
Поселіть-поселіть! Зробіть сепарське поселення в краї. Тоті люди дяки не знають і не мають. Вшитке спаскудять, поламлять, покрадуть, а й винними усіх зроблять. Нема чого бомжатники сепарські розводити. Най в росію їдуть і там газдують.

виборець 2015-02-02 / 23:18:18
А де реакція губернатора щодо долі мукачівської бригади в Дебальцево? Де реакція щодо конфлікту Дорожнього контролю і ДАІ в області? Де реакція губернатора щодо побоїща в Гечі? Де реакція губернатора щодо відключення водоканалу в Ужгороді? У нас взагалі є губернатор? Чи обласна влада - це піарник Чубірко?

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини