Оголошення надзвичайної ситуації на Донбасі було б логічним, якби в Маріуполі зійшов з рейок поїзд з отруто-хімікатами – Балога

"Оголошення надзвичайної ситуації на Донбасі можливо було б логічним кроком, якби в Маріуполі не "Градом" бомбили, а зійшов з рейок поїзд з отруто-хімікатами. Надзвичайна ситуація була б доцільною, якби ми відвоювали Донбас і стояло б питання щодо налагодження мирного життя. І якби усі проблеми Донбасу закінчувалися лише на забезпеченні продовольством, медикаментами і відновленні інфраструктури", – вважає народний депутат Віктор Балога.

Оголошення надзвичайної ситуації на Донбасі було б логічним, якби в Маріуполі зійшов з рейок поїзд з отруто-хімікатами – Балога

"А так  це навіть не надзвичайний стан і тим більше  не воєнний стан і навіть не їхня спрощена копія. Воєнний і надзвичайний стан вводяться Указом Президента і затверджуються Верховною Радою. Але не рішенням уряду, який лише зараз, майже через рік війни, побачив, що в Донецькій та Луганській областях ситуація і дійсно не така, як у Житомирській, чи Волинській. В Донецькій і Луганській областях присутні ознаки гуманітарної, техногенної катастрофи, є реальна військова агресія. Тобто, всі ознаки, які стосуються воєнного стану",  пише політик на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

На думку колишнього міністра з надзвичайних ситуацій, "рішення уряду про створення Державної комісії з надзвичайних ситуацій не узгоджується з Кодексом цивільного захисту, 6 стаття якого передбачає діяльність на постійній основі Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. І очолює її не прем'єр-міністр, а віце-прем'єр з регіонального розвитку та ЖКГ. Тобто, уряд створює лише додатковий майданчик для особистого піару прем'єр-міністра. Я не говорю вже про те, що Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повинна була б запрацювати ще у березні минулого року".

"Що дає оголошення надзвичайної ситуації? Та практично нічого, окрім додаткового приводу поговорити. Цей режим не дозволяє ні дієво боротися з диверсантами, ні протистояти спробам розхитати ситуацію шляхом масових заворушень, ні тим більше  давати відсіч агресії. А це, на сьогоднішній день, головні загрози для територій, які ми контролюємо в Донецькій та Луганській областях і в усіх регіонах, на які точить зуби Путін.

Режим надзвичайної ситуації дозволяє лише вжити заходи, спрямовані на матеріально-технічне забезпечення постраждалих територій. Тобто, забезпечити людей харчуванням, ліками, предметами першої необхідності. Тобто, навіть не дозволяє ні використовувати ресурси підприємств усіх форм власності для потреб оборони, ні запроваджувати комендантську годину, ні встановлювати особливий режим в'їзду і виїзду. Зате звучить пафосно і красиво. А пафос і пропаганда, як відомо, зараз у владі цінуються більше, ніж реальні кроки, які рятують життя.

Тому, якщо хтось вирішив, що у верхах нарешті запанував здоровий глузд, то не спішіть радіти. Усе як і тиждень тому  лише піар, пропаганда, красиві слова і повна бездіяльність",  вважає В.Балога.

26 січня 2015р.

Теги: надзвичайна ситуація, Донбас

Коментарі

Kokot 2015-01-27 / 02:57:59
Нічого путнього (не плутати з руським долбодятлом путіним) з цього всього не вийде, поки Порошенко не перестане триматися за свій бізнес (те ж саме Аваков, Яценюк, Коломойський, Тарута тощо). Реальні кроки можуть розпочатися, коли гарант припинить діяльність "Рошен" в Липецьку (на території агресора). А інакше - порожні слова та фрази, і мало того - маніпуляція та підміна понять!

Віктор 2015-01-26 / 21:39:31
Капец, у тебе розуму немає.

капец 2015-01-26 / 21:19:51
Як Тимошенко віддала Коломойському »Укрнафту». Розслідування.
25 січня 2010 року. Було холодно і був розпал виборчої кампанії. Якраз минув тиждень після першого туру виборів президента, який приніс приголомшливий відрив Віктора Януковича від Юлії Тимошенко – десять відсотків. У цей день вся увага суспільства була прикута до зіткнень навколо поліграфічного комбінату «Україна», де друкувалися бюлетені на вибори. Але у тиші кабінетів відбувалися набагато значущі події.

25 січня 2010 року, між першим та другим турами виборів президента, був підписаний документ, який безстроково фіксував інтереси Ігоря Коломойського в управлінні компанією «Укрнафта», контрольний пакет якої належить державі. Про існування такого договору давно ходили чутки, але ми вперше публікуємо сам його текст.

Отже, угоду уклали між собою три сторони. Перша – це «Нафтогаз України», який володіє контрольним пакетом акцій Укрнафти. Друга – це чотири офшорні фірми, три з яких зареєстровані в один день на Кіпрі, а четверта – в місті Чарлстаун острівної держави Сент-Кітс і Невіс у Карибському морі. Третьою стороною угоди була сама «Укрнафта».

Учасники угоду уклали принципову домовленість щодо розподілу часток у наглядовій раді – органі, який за цим же документом затверджує персональний склад правління компанії «Укрнафта».

Отже, за цією угодою, за «Нафтогазом» закріплювалося шість членів, за міноритарними акціонерами (читай – компаніями Коломойського) – п’ять та посада голови правління «Укрнафти». При тому, що кворум засідань наглядової ради – вісім (!) осіб.

І найголовніше – в угоді було зафіксовано, що будь-які суперечки щодо її «існування, дійсності або припинення» мають вирішуватися виключно Лондонським судом міжнародного арбітражу.

В угоді також фіксувалося, що частина дивідендів – 800 мільйонів гривень – повинна була бути виплачена державі до 5 лютого 2010 року – тобто до останньої п’ятниці, яка передувала другому туру виборів. Чому до 5 лютого, а не до 5 березня або 5 квітня? Тому що 5 лютого – це був останній день, дозволений для проведення виборчої агітації кандидатів, одним з яких була Тимошенко.

Ukrnafta-privat1 - копия

Ukrnafta-privat2

Ukrnafta-privat3


Таким чином, за угодою 2010 року держава безстроково зафіксувала неможливість призначати свого керівника «Укрнафти». Фактично – капітуляція перед Коломойським, про мотиви якої зараз воліють не згадувати. Коли днямі автор цих рядків показав Тимошенко документ, вона сказала, що не погоджувала його.

Водночас, згідно з документами, підписанню передував лист від голови «Нафтогазу» Олега Дубіни. Він, зокрема, повідомляє Тимошенко, що «Нафтогаз» підготував остаточну редакцію угоди, яку і подає на розгляд прем’єру в додатку. На титульному аркуші листа Дубіни стоїть її віза «Погоджено. 25.01.2010». Ця віза була оформлена у «фішку» Кабінету міністрів за підписом Тимошенко, адресовану Дубині та поставлену до відома першому віце-прем’єру Турчинову та міністру енергетики Продану.

За інформацією автора, проходження цієї угоди в «Нафтогазі» курував Ігор Діденко – на той час перший заступник голови правління та близький соратник Ігоря Коломойського.

Ця акціонерна угода, навіть якщо буде ухвалено закон про зменшення кворуму в прийнятній редакції (бо нинішня є неробоча), заважає державі призначити свого керівника «Укрнафти». В статут «Укрнафти» внесли положення акціонерної угоди Тимошенко-Дубини – голова правління обирається із кандидатів, запропонованих більшістю голосів міноритарних акціонерів (тобто Коломойський).

Але це ще не все. Увесь склад правління Укрнафти призначається за поданням приватівського голови правління.

Обрати свого голову правління держава зможе, тільки помінявши статут Укрнафти. Але далі ми наштовхуємося на нову фортецю Коломойського – положення, за яким статут можна поміняти лише трьома четвертих голосів!

У «Нафтогазі» думають над планами руйнування невигідної для держави норми про Лондон як місце розгляду суперечки. Так, вони спробують визнати акціонерні домовленості нікчемними, виходячи з Постанови пленуму Верховного суду України від 24 жовтня 2008 року, де вказано, що «діяльність акціонерного товариства, зареєстрованого в Україні як юридичної особи, відносини між акціонерами (…) регулюються виключно законами та іншими нормативно-правовими актами України».

«У разі укладення акціонерами – іноземними юридичними та фізичними особами – угоди про підпорядкування відносин між акціонерами іноземному праву, такий правочин є нікчемним».

Але, знаючи це, Коломойський не зупинився в тому, щоб наполягати на фіксації Лондона як місця суперечки. І саме там Україні доведеться відповідати за помилки своїх керівників.



Нацбюро расследований

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини