За фото зі зброєю єпископ Закарпатський Кирил заборонений у священнослужінні – УПЦ КП

Прес-центр Київської Патріархії оприлюднив інформацію, що стосується особи єпископа закарпатського Кирила.

За фото зі зброєю єпископ Закарпатський Кирил заборонений у священнослужінні – УПЦ КП

У повідомленні йдеться про те, що у засобах масової інформації опубліковані фотографії єпископа Ужгородського і Закарпатського Кирила з яких видно, що під час перебування в зоні АТО він, будучи зодягнутим в одяг священнослужителя та епітрахіль, тримає в руках зброю (автомат і артилерійський снаряд).

Згідно з опублікованими у ЗМІ поясненнями єпископа Кирила, він нібито «став воїном Христа» і начебто «особисто «послав»  нелюдам Путіна декілька боєкомплектів, як кару за окупацію української землі».

Такі дії єпископа Кирила є грубим порушенням канонічних правил, що забороняють священнослужителям брати до рук смертоносну зброю. У випадку вчинення священнослужителем навіть ненавмисного вбивства він підлягає забороні у священнослужінні або позбавленню сану.

Також вказані дії єпископа Кирила дискредитують Церкву, сіють спокусу і можуть бути використані ворогами Київського Патріархату та України з провокаційною метою.

У зв’язку з цим 26 грудня 2014 р. Священний Синод, зважаючи на невідкладність справи, провівши засідання у режимі голосової конференції, ухвалив рішення – заборонити єпископа Ужгородського і Закарпатського Кирила у священнослужінні до повного покаяння. Тимчасове керівництво Закарпатською єпархією доручене митрополиту Івано-Франківському і Галицькому Іоасафу.

Синод наголосив на тому, що священнослужителі, тобто єпископи, священики та диякони, можуть перебувати серед військових виключно як військові священики (капелани) для надання духовної та благодійної матеріальної допомоги. Безпосередня участь у бойових діях та використання смертоносної зброї священнослужителям забороняються, каже прес-центр Київської Патріархії.

26 грудня 2014р.

Теги: єпископ Кирил, священнослужіння

Коментарі

.... 2015-11-21 / 23:10:31
І до речі за таких святих і вбивають брат брата!!!

.... 2015-11-21 / 23:08:17
книжник і фарисей!!!

Ірина 2015-02-16 / 12:18:53
Підтримую Кирила! Небайдужий, щирий. безпосередній. Так, порушив правила і покарали. Але - патріот і не боїться й крок ступити, як декотрі!
Молодець.

Микита 2015-02-09 / 16:58:16
Владику прибрали, щоб в майбутньому настоятелем УПЦ КП став позашлюбний син Філарета - владика Львівської єпархії. Це вже відомо усім. Ганьба!!!!!!!!!!!!!

Михайло 2015-02-09 / 16:44:12
Отак своєю поведінкою патріархи і знищують церкви, вносять смуту в серця віруючих. І усе це на руку москалям, які тепер потішаються з розколу. Де розум в синоду? Яку покуту понесуть за своє рішення. Вартувало б переобрати синод із числа простих священослужителів, навіть невеликих парафій, проте є патріотами держави і істинними вірними Церкви, а той зажирівший тупорилий синод відправити на парафії в 20 дворів. Хай попробують, може тоді розум прийде!

Oleksa Dowbush 2015-01-23 / 19:11:53
25 грудня 2014 року Блаженійшим Митрополитом Київським і всієї України Мифодієм Закарпатська єпархія: духовенство, чернецтво і миряни на чолі з преосвященійшим єпискоаом Закарпатським і Ужгородським Кирилом прийняті в лоно Української Автокефальної Православної Церкви.
Так що ти старий маразматік, сталініст і енкаведіст анафемацтвований Філя разом з своїм “голубим” синодом запізнився, пішов на … разом з ПТН ПНХ…

Юрій 2015-01-09 / 19:56:44
що ж Ви(синод УПЦКП) натворили? навіщо розкололи епархію? Якщо Вам не байдужа доля Київського Патріархату на Закарпатті то поверніть Кирила на кафедру назад поки ще не пізно.

Ольга 2015-01-05 / 20:44:36
Вірні Київському Патріархау - центру нашого духовного життя - не робіть помилок і ні в кому разі не йдіть в інші Церкви, адже помиляються всі, в тому числі й Смнод, який в скорому часі сам прийме справедливе рішення, яке послужить на піднесення нашої Церкви і її розбудову во імя нашої України. Бо хто прощає, тому проститься. Синод - на фронт!!!!!!!!! Кирила на кафедру!!!

Ольга 2015-01-05 / 20:36:38
Повстань, Єпархіє, і поверни Владику. Заблукавший в темряві Синод, який підставив Патріарха - на покаяння ФРОНТ.

отець Михайло Житомир 2015-01-04 / 22:29:36
Друзі, я неодноразово бував у Київі на пагорбі слави й маю безліч фото біля гармат, катюш, танків... так що мені тепер теж дадуть заборону? Не дадуть, бо я маю лише 20 пригожан і за мою парафію ніхте не заплате й копійки, а от за кафедру на Закарпатті дадуть і не один десяток тисяч зелених.

Степан 2015-01-04 / 21:41:06
Якщо нам не повернуть нашого владику Кирила то ми всі парафіяни УПЦКП на Закарпатті не приймемо нового владики. Нам інший не потрібний. Ми його не дамо знищити.Верніть нам нашого духовного наставника.

Юр-Будівничий 2015-01-04 / 20:00:52
На мою субєктивну думку,мудре рішення має бути таке:
1.Для ймовірного кандидата на Закарпатську кафедру створити єпархію в м.Охтирка Сумської області.
Якщо йому це місце не подобається,відправити кандидата в Тюменську область або Казахстан.
2.Для тих хто затіяв цю коломийку,відправити на створення нових єпархій на звільнених територіях в Донецькїй і Луганських областях.
3.Владику Кирила зобовязати надати для потреб армії три машини вщерть заповнених зимовим одягом і ін. теплими речами.
4.Заборонити владиці Кирилу підходити до будь-якого виду зброї ближче,ніж на 100 метрів.
5.У випадку вчинення дій допомоги в зоні АТО клірикам одягати костюми Діда Мороза для неможливості ідентифікації.
6.Усім розяснити,що зараз військовий час, а не час міжусобної брані.

Михайло з роду Драго-Сасів 2015-01-04 / 15:51:14
Дай Боже розуму керівництву Церкви не зробити помилку і втратити кращих провідників Церкви,щоб через 20 років не було прийняте рішення про непомильність Владики.Хай помилка в забороні служінні буде виправлена через тиждень,чи через 2 тижні або місяць.Високодостойні владики прийміть мудре рішення як досвідчені духовники,які дивляться уперед на 50-100 років.

Ольга_Львів 2015-01-04 / 15:39:58
Не робіть мучеників і ісповідників зі справжніх ревнителів віри і патріотів,бо прийде "русскій мір",і буде так,як в Криму і Донбасі!!!

Ірина 2015-01-04 / 13:39:04
Якщо патріарх не поверне нашого єпископа Кирила назад, то моя родина взагалі перестане ходити до київського патріархату. А другого ніякого ми не приймемо. Кирил молодець. ТРИМАЙТЕСЬ, ВЛАДИКО, МИ ВСІ З ВАМИ.

Юрій 2015-01-04 / 08:37:52
Якщо Кирила не направлять знову в Закарпаття, а наприклад десь він буде в якомусь монастирі чи дадуть його кудись вікарним, то УПЦКП на Закарпатті буде капут,причому повний.Я б цього дуже не хотів, да і не тільки я.Я є одним з перших засновників КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ на Закарпатті і знаю владику особисто. Його вину частково визнаю, але покарання він отримав занадто сурове. А хто б з нас будучи біля такої техніки не захотів би сфотографуватися??? Я б ще й на гармату зверху заліз, якби позволило здоровя. Якщо не вернеться Кирил то я й мої друзі підемо молитись до грекокатоликів. Краще вже до них чим до москалів.

Андрей Варченко 2015-01-03 / 19:00:41
Кирил настоящий патриот. А то что он сфоткался с оружием, то это не означает что он с него стрелял,а стрелять с него не так то и просто, надо научиться и не за один день. Он собрал деньги и купил джип на АТО. А сам то он ездит на маршрутке.Если бы у него был десяток этих джипов, то это другое дело. Он за последние деньги купил этот автомобиль, повёз его туда з продуктами, а теперь ему дают запрет в служении? ГЛУПО!

Андрей Варченко 2015-01-03 / 18:49:36
Отец Владимир, епископа Кирила хотят устранить всякими "возможными" методами от управлением епархией. Моё мнения, что кто-то просто харашо башлянул чтобы получить Закарпатскую кафедру.Вот и хотят подвинуть Кирюху.Дай Бог, чтобы это было не так.

отець Володимир (Москва) 2015-01-03 / 18:15:03
Лукавий патріарх, лукавий синод.Видають себе за великих патріотів і націоналістів, але своїми руками знищують істиних патріотів.

Ольга 2015-01-01 / 13:33:22
Дивлячись на Святе Письмо, канони Церкви, хотілося б бачити в нашому Синоді патріотичних єпископів, які були б поводирями народу у священній битві за визволення від окупанта, що неодноразово відбувалося в історії Церкви. На жаль, на моє послання Патріарху, отримала безглузду відповідь від його канцелярії. На моє запитання щодо апостола Петра з мечем в руках відповіді теж не отримала.Схиляю голову перед тими священиками, котрі разом зі мною стояли на Майдані й котрі нині в зоні бойових дій під обстрілами Градів. Думаю, туди потрібно відправити весь Синод, щоб від них не пахло сектою: хай хтось воює, а ми, сидячи в теплі, позбавлятимемо їх парафій. Чи брав до уваги Священний Синод слова Святійшого Філарета: "Нам не потрібен мир в окупації...У цій ситуації ми не можемо сидіти і надіятися лише на Бога – ми повинні діяти." І маємо на це пітримку самого Христа - Господа Нашого: "Не має більшої любові віддати душу свою за друзів своїх".
Бажаю Владиці Кирилу якнайшвидшого повернення в Єпархію.

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини