На Хустщині громада вимагає люстрації головного освітянина району

Мова йде про очільника управління освіти Хустщини Павла Русина, який керує відомством ще з часів Віктора Януковича і досі залишається на посаді.

У листі-зверненні, яке надійшло на адресу Закарпаття онлайн, активісти, що вимагають відставки головного освітянина району, наводять факти з діяльності П.Русина.

- Незаконне звільнення з роботи директора Центру позашкільної роботи (ЦПР) відділу освіти Головко Оксани Йосипівни (виграла суд, відновлена на роботі, але зразу звільнилася, отримала компенсацію, але з бюджету відділу освіти – витрачання державних коштів);

- Активне залучення до Партії регіонів директорів та працівників освіти, тиск на тих, хто не погоджувався (перевірки шкіл, ігнорування робочих запитів директорів, погрози звільнення з посади…). Примусове збирання підписів директорів під статтями до «Вісника Хустщини» в користь кандидата в депутати від Партії регіонів Степана Деркача;

- Організація директорів на АнтиМайдан. Деякі керівники заявляли йому, що краще звільняться з посади, ніж будуть залучати вчителів до цього;

- Втручання дружини Світлани Василівни у справи відділу: звільнення-призначення директорів, працевлаштування вчителів проходило «через її руки»;

- Догани директорам шкіл та працівникам відділу освіти, які виявляли активність та професіоналізм у роботі, мали авторитет серед працівників освіти, що ставало, на думку начальника відділу та його дружини, загрозою для нього (методист Фетько А.В. зверталася в прокуратуру з питання незаконної догани; директор школи Микитюк Ж.М. зверталася до суду з питання незаконної догани);

- Ряд директорів, захищаючись від звільнення, отримували членські квитки Партії регіонів;

- Дружина є працівником Хустського лісотехнічного коледжу та Малої академії наук при відділі освіти (УОМС), часто відсутня на роботі, але це не розголошується.

- В певний період часу за фільмотекою відділу освіти на роботі рахувалась людина, яка підзаробляла зовсім в іншому місці в робочий час;

- У складі директорів шкіл більшість – пенсіонери. Коли це 61-63 роки - зрозуміло, але не 65-76 років;

- Будівництва шкіл в Сокирниці, Крайньому (Липча), ПКД школи в Криві, де були серйозні запитання в правоохоронних органів (кримінальні справи закриті при Якубцю). Початкова школа в Крайньому на 12 місць ще декілька років тому «коштувала» бюджету мільйон гривень (активна співпраця з відомою в районі будівельною організацією). Відремонтований спортзал в Кошелівській ЗОШ І-ІІІ ступенів зараз знову в аварійному стані;

- Використання службового становища для помсти директорам за малу активність у відстоюванні його на посаді, коли мав кримінальні справи. Відсутність багатьох планових нарад для директорів у 2012-2013 - свідомо, «щоб самі вчилися та шукали потрібну інформацію для роботи». Догани директорам на початку навчального року за не підписання акту огляду школи відповідними державними службами. Розповсюдження неправдивої інформації, пліток про окремих директорів шкіл, державних службовців, які становлять для нього «загрозу». Встановлення доплати до зарплати директорам за інтенсивність роботи здійснює не за реальну роботу та рейтинг, а на власний розсуд, дружні стосунки. Атестація неугодних директорів «з умовою». Після державної атестації установ освіти, яка проводиться раз на десять років, не всім керівникам видано відповідні документи за наслідками перевірки та державні Свідоцтва, які надають закладу дозвіл на здійснення освітньої діяльності;

- Попередження про звільнення з роботи, залякування, «кришування» в Києві за будь-яких обставин – все це породило страх у багатьох керівників шкіл та працівників УОМС перед ним та безвихідною ситуацією. Щоб він не накоїв, все прикривається вже багато років підряд.

01 грудня 2014р.

Теги: Павло Русин, люстрація

Коментарі

освітянин Хустського району 2016-07-13 / 10:19:51
Актуальні питання для освіти Хустського району на сьогоднішній день:
1. Чи може начальник відділу освіти видати наказ без печатки відділу освіти, засвідчивши його лише своїм підписом, про призначення на роботу вчителя без подання директора на підставі заяви вчителя, коли вакансія у школі відсутня? ( є копії наказу)
2. За наказом начальника тоді діючого управління освіти молоді та спорту Хустської РДА Русина П.П. від 28.08.2014 ( є копії наказу), на цій посаді людина, яка зараз знаходиться у щорічній відпустці з 01.06.по 28.07.16 і не збирається писати заяву-згоду на зменшення навантаження, якій залишилося 1, 5 років до виходу на пенсію.
3. Чи не буде порушено закон і при нарахуванні заробітної плати, бо новопризначений вчитель з 04.07.2016?
То виходить, що за цю роботу має отримати заробітну плату новопризначений і вже отримав відпускні працюючий вчитель?

Жіван 2016-07-11 / 14:24:46
Русин бюджетний крадій , який роки грабує освіту району.А порінювати двох крадів ,хто меньше з них краде. Давно пора гнати Русина , який тільки позорить освіту.

Директор 2016-07-10 / 22:58:10
Чому ніхто не згадує Микитюк Ж.М. яка уже через неділю після призначення закупила краску на всі школи району по 150 гр банку при ціні у буд.магазинах по 80 гр.Де ви були тоді активісти,або чому не пишете про це???!!

Директор 2016-07-10 / 22:53:46
Русин нормальний керівник!Стаття замовлена шавками ЄЦ!

Патріот 2016-07-10 / 15:52:14
Русин - це дійсно мерзопакосна скотина, яка роками разом із Товканоном розкрадає бюджетні кошти, за які потім тойже Товкан відмазує цього борова від крімінала, і це факт !!! Але є ще декілька псевдопатріотів яким вигідний тандем злодіїв Русин-Товкан : Після революції гідності громадськість ставила питання про люстрацію та зняття з посади Русина, однак тоді на його захист стали, хто б ви думали : ЛУНЧЕНКО, КАЩУК, БІЛЕЦЬКИЙ та тодійшній голова райдержадміністрації РОГАЧ . Підтримку отримав тому, що злив всі злочинні схеми як можна обкрадати освітню галузь . При керівництві в районі тандему Губаль-Пристая Русина було звільнено, за що їм треба віддати належне ! Але коли ці двоє пішли з посад, новий голова Павлій та псевдопатріот та ідіот Пацкан який залишився на посаді заступника після Пристаї знову поновили Русина на посаді . Якщо можна зрозуміти ПАВЛІЯ, який є ставлеником Лунтіка та Білецького, то ліцемерству ПАЦКАНА не має меж ! Цей ідіот після революції гідності, ще не будучи на посаді перший кричав що русина треба люструвати та звільнити . Але прийшовши до влади все забув і змирився, Пристаї респект за такого кадра (як призначив заступника собі так призначив) . От і судіть хто керує в районі, а ми всі будемо чекати слідуюючу революцію ..., а вони на схемах будуть красти народні гроші !!!

Вчитель 2014-12-02 / 09:52:31
Русин це мерзотна людина та падаль, яка роками качала з бюджету гроші. Зараз він нам у своєму вічному светрику розказує який він чесний і бідненький (живе на одну зарплату), так от, задайте собі одне питання - звідки? гроші на дорогих Київських адвокатів і суди; будинки, квартири і машини у доньок; Таких як він у смітник і це буде чесно!

вчитель 2014-12-02 / 09:33:50
Чесно кажучи можливо те що написано у статті і правда!Але ніяких утисків на себе, як вчителя я не відчував жодного разу!Незнаю можливо не всіх утискали!

освітянин 2014-12-01 / 23:29:41
Шановні земляки!читаючи ваші коменти мені дуже шкода . Шкода тому, що писати кожен мастак, а виступити проти цієї банди ніхто не хоче. Допоки ці покидьки : Русини, Товкани та ін. Будуть в освітянського корита, маю на увазі тендери нічого в районі не поміняється. Якщо русин вийшов сухим із води по криміналу за кривську зош, то що йому може зробити пезпомічна громада хустщини. В хусті кожен сам за себе, а точніше моя хата з краю, лишби мене не трогали.

Товкан 2014-12-01 / 23:13:53
Все, Павло Павлович, до тепер я тебе витягав і викупляв, а тепер нам не по дорозі, бо ще й мене утопиш

активіст 2014-12-01 / 22:50:39
Підскажіть як можна підняти ці кримінальні справи. Можливо допоможемо слідству у відновленні.

Хустянин 2014-12-01 / 22:22:58
Все що зазначено в цій статті, лише вершина айсберга якщо брати до уваги діяння цього чорта разом з його дружиною ! Про тиск на освітян за часів Януковича, та Якубця в Хустському районі знаю особисто. І хотівби нагадати цій скотині як змушував директорів шкіл відправляти осітян та школярів на Антимайдан . А його кримінальні справи закрив не Якубець, а один підрядник за бабло. Люструвати його потрібно всією громадою Хустщини !!!

чиновник 2014-12-01 / 22:04:42
Із цих пунктів особисто знаю 4 пункти, але сьогодні обговорювавши статтю дізнався і про інші діяння які не опубліковано. І взагалі де його можна знайти цього русина, хай пояснить про все це громадськості.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини