Більше половини своїх доходів (51,2%) витрачало у ІІ кварталі 2014р. населення області на харчування.
Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 2770,91 грн. (включаючи вартість продуктів отриманих з особистого підсобного господарства).
Найбільше грошей витрачалося на м’ясо та м’ясопродукти (490,52 грн.), молоко, сир та яйця – 396,35 грн., на хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 375,17 грн., овочі – 331,59 грн., олію та жири сало (сало, масло тощо) – 202,23 грн., картоплю – 186,06 грн., фрукти, ягоди, горіхи, виноград – 158,97 грн.
Однією особою області спожито в середньому за місяць: 21,9 кг – молока, молокопродуктів та масла (в перерахунку на молоко), 4,3 кг – м’яса, м’ясопродуктів та сала (в перерахунку на м'ясо), 20 яєць, 0,7 кг – риби і рибопродуктів, 1,9 кг – олії та інших рослинних жирів, 3,4 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, 3,5 кг – фруктів, ягід, горіхів, винограду, 6,2 кг – картоплі, 7,6 кг овочів і баштанних та 9,9 кг хліба і хлібних продуктів.
У порівнянні з відповідним періодом 2013р. зросло споживання: олії та інших рослинних жирів та фруктів, ягід, горіхів, винограду – на 5,6–6,1%, цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) – на 9,7%. Зменшилося споживання: хліба і хлібних продуктів – на 1,0%, овочів та баштанних – на 3,8%, картоплі – на 7,5%, риби і рибопродуктів – на 12,5%. Залишилося без змін споживання м’яса, м’ясопродуктів та сала, молока, молокопродуктів та масла та яєць.
Ганна Лучківська, заступник начальника управління-начальник відділу обстежень умов життя домогосподарств управління обстеження домогосподарств ГУС