Закарпатські школярі Василь Бара та Сабіна Савчур — лауреати Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості "Податки очима дітей – 2007"

Як повідомляло "Закарпаття online", минулої п'ятниці у Києві в конгрес-холі ДПА України відбулося урочисте нагородження переможців та лауреатів Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості „Податки очима дітей – 2007”. Серед лауреатів і двоє закарпатських школярів : Бара Василь – учень Великолазької ЗОШ І-ІІІ ступеня Ужгородського району - за декоративно-прикладну роботу “Капелька до капельки - бюджет, податки – процвітання освіти, медицини, пенсії...” та Савчур Сабіна – учениця Іршавської школи -гімназії за поетичний твір “Сага про податки”.

Лауреати Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості „Податки очима дітей – 2007” Бара Василь та Савчур Сабіна біля стенду Закарпатської області
Лауреати Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості „Податки очима дітей – 2007” Бара Василь та Савчур Сабіна біля стенду Закарпатської області

Перед цим всі вони упродовж 20 днів відпочивали на березі Чорного моря у дитячому оздоровчому центрі “Маяк”. І на церемонію нагородження прибули прямо з Криму.


У конгрес-холі ДПА України їх веселими маршами зустрічали духовий оркестр Національного університету податкової служби, батьки та працівники податкової служби, численні гості та журналісти. У фойє конгрес-холу була розгорнута виставка учасників заключного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячих творів з податкової тематики, яку урочисто відкрив голова ДПА України Анатолій Іванович Брезвін.


Під час короткої прес-конференції А.І.Брезвін відзначив, що цьогорічний конкурс став одним із наймасовіших за всю історію. В ньому на районному рівні взяло участь більше 30 тисяч школярів. І справа не тільки в тому, що у такий спосіб податкова служба прагне формувати у молоді податкову культуру. Конкурс став однією з форм підтримки обдарованої молоді. За допомогою численних спонсорів ДПА України видала буклет “Податки очима дітей 2007”, у якому розміщено всі представлені на Всеукраїнський конкурс твори. Вийшов також перекидний календар 2008 року з малюнками переможців конкурсу. І така робота буде пропдовжена у майбутньому.


І ось на сцену запрошуються один за одним Лідія Пеленська з Львівщини, Катерина Кащенко з Полтави, Юлія Шелест з Дніпропетровської області, чиї художні роботи були оцінені найвищим балом. З рук Голови ДПА України А.І.Брезвіна вони одержують дипломи та медалі за перші місця у трьох вікових категоріях. А від спонсорів - цінні подарунки. За ними нагороджуються інші переможці конкурсу, які зайняли друге та третє місця.


Церемонію нагородження, яка тривала майже 2 години, прикрасив святковий концерт учасників художньої самодіяльності Національного університету податкової служби.


Не залишилися без подарунків і лауреати.


-Така подія не забудеться довго, - каже схвильована від вражень лауреат конкурсу за напрямом “Літературні твори” Сабіна Савчур з Іршави, кореспонденту Національного радіо України.


Незабутні враження справила ця подія і на вчительку малювання Великолазької ЗОШ І-ІІІ ступеня Ужгородського району Мар’яну Орос, яка спеціально приїхала на це свято. Адже її вихованець Василь Бара виборов звання лауреата конкурсу за напрямом “Твори декоративно-прикладного мистецтва”. І в цьому є також її велика заслуга.


- Вражає та фантазія, з якою діти у різних формах прагнуть відтворити таку складну тему як податки, - каже вона. - Для себе з виставки я взяла багато цікавого. Народилося чимало задумів, які слід передати дітям. Мені приємно, що вихованці нашої школи уже впродовж кількох років беруть участь у цьому конкурсі і час від часу здобувають призові місця не тільки на районному, а й обласному та всеукраїнському етапі конкурсу. Отож з перших днів нинішнього навчального року готуватимемося до наступного конкурсу.


Тож хочеться побажати успіхів не тільки її вихованцям, а й усім талановитим дітям Закарпаття. Дерзайте, творіть і нагорода та визнання обов’язково знайдуть вас.

Офіційний сайт ДПА в Закарпатській області
19 вересня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини