Закарпаття: агітація без вихідних даних та пошкодження білбордів стали регулярними

За останній тиждень передвиборчої кампанії у Закарпатській області частішають випадки пошкодження білбордів та розповсюдження друкованої агітаційної продукції без вихідних даних.

21 жовтня в Ужгороді (одномандатний виборчий округ №68) на агітаційних сіті-лайтах кандидата від партії «Блок Петра Порошенка» Роберта Горвата зафіксовано неточність інформації у вихідних даних. Зокрема, на однакових сіті-лайтах із агітацією Роберта Горвата на одних вказано, що тираж продукції – три примірники, на інших – 20 примірників, ще на одному – 1 примірник.

21 10   uzhgorod gorvat siti 2

 21 10   uzhgorod gorvat siti 5

21 10   uzhgorod gorvat siti 3

У виборчому штабі кандидата таку ситуацію спостерігачу ОПОРИ пояснили тим, що було кілька замовлень на друк згаданої продукції, відповідно – матеріал для сіті-лайтів друкували кілька раз із різним тиражем.

21 жовтня в Ужгороді (одномандатний виборчий округ №68), зокрема – на вул. Капушанській, зафіксовано розклеєні листівки із фотографією та іменем кандидата Сергія Ратушняка без зазначення вихідних даних.

21 10 uzhgorod ratushnjak

21 жовтня на площі Народній в Ужгороді (одномандатний виборчий округ №68) зафіксовані банери із символікою партії «Громадянський Рух України» без зазначення вихідних даних.

10 21  gromadskyj ruch

20 жовтня у місті Ужгород (одномандатний виборчий округ №68) зафіксовано розповсюдження чорно-білих листівок із агітацією за кандидата  від «Радикальної партії Олега Ляшка» Андрія Коцура без вихідних даних. Водночас на кольорових листівках із агітацією цього кандидата вихідні дані є.

20 10  uzhgorod  kozur

21 жовтня у місті Виноградів (одномандатний виборчий округ №73) зафіксовано появу білборда із агітацієюкандидата від партії ВО «Батьківщина» Федора Костьо без розміщення інформації про вихідні дані. У коментарі ОПОРІ Федір Костьо відзначив, що порушення дійсно допущено, рекламу розміщали поспіхом, він не встиг усе проконтролювати. Кандидат пообіцяв, що уже найближчим часом на білборді буде інформація з вихідними даними і порушення норми закону буде усунуто.

Також у Виноградові в агітаційних наметах «Радикальної партії Олега Ляшка» зафіксовано роздачу листівок «Олігархи бояться Ляшка», у яких немає вихідних даних. У коментарі спостерігачу ОПОРИ керівник місцевого штабу партії Василь Доробал пояснив, що листівка є не агітацією, а інформаційною листівкою. Втім після зауваження спостерігача, розповсюдження даної агітаційної продукції припинили.

21 10   lashko vynogradiv

Частішають випадки пошкодження білбордів. Їх або обписують образними словами, або закидують фарбою.

Зокрема, 21 жовтня в Ужгороді невідомі зробили напис на агітаційному білборді кандидата від «Блоку Петра Порошенка» Роберта Горвата «Бидло голосуй».

21 10  uzhgorod  gorvat

 

21 жовтня, згідно з повідомленням офіційного сайту УМВС України в Закарпатській області, до міліції міста Перечин (одномандатний виборчий округ №70) надійшла заява кандидата в народні депутати України від однієї з політичних партій про те, що в ніч на 21 жовтня у селах Ставне, Кострино, Жорнава, Люта Великоберезнянського району невідомі позривали та покидали на землю його агітаційні листівки,  які були розклеєні на парканах, магазинах та стовпах.

За інформацією спостерігача ОПОРИ, мова йде про кандидата в окрузі від «Партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна» Василя Чурея.

22 жовтня, за повідомленням офіційного сайту УМВС України в Закарпатській області, міліція в Ужгороді (одномандатний виборчий округ №68) затримала чотирьох хлопців, які пошкодили фарбою 6 агітаційних білбордів на вул. Минайській та пл. Б.Хмельницького, а також на проспекті Свободи. Ними виявилися студенти приватного Карпатського Університету. Затримані, згідно з повідомленням міліції, не заперечили свого правопорушення, пояснивши, що таким чином висловили своє обурення, що кандидати балотуються.

За інформацією спостерігача ОПОРИ, мова йде про кандидатів-самовисуванців Сергія Ратушняка та Андрія Погорєлова.

ОПОРА нагадує: згідно з частиною 23 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

Згідно з частиною 25 статті 74 цього ж Закону, перешкоджання здійсненню права на проведення передвиборної агітації, а також порушення встановленого законом порядку проведення такої агітації тягнуть за собою відповідальність, встановлену законами України.

 

За коментарями звертайтеся:

Феськов Володимир
координатор ОПОРИ у Закарпатській області

 

24 жовтня 2014р.

Теги: fufnfwsz? білбор

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини