Зменшено виробництво м’яса свиней свіжого чи охолодженого, сумішей соків фруктових та овочевих, овочів, фруктів, горіхів, грибів, приготованих чи консервованих з додаванням оцту чи оцтової кислоти, хрустких хлібців, сухарів, коньяку, вина виноградного, безалкогольних напоїв, не здійснювалось виробництво сушеної та в’яленої риби, картоплі приготовленої або консервованої без оцту чи оцтової кислоти, замороженої (включаючи чіпси), готових харчових продуктів із зернових культур. Поряд із цим, одержано приріст продукції у виробництві соків фруктових та овочевих, овочів консервованих натуральних, борошна, вод натуральних мінеральних газованих.
За січень–серпень п.р. підприємствами галузі реалізовано продукції на суму 595 млн.грн., що складає 9,0% реалізації промисловості. У структурі реалізації у виробництві харчових продуктів та напоїв 59,2% складає продукція підприємств з виробництва напоїв, 14,2% – з перероблення та консервування овочів та фруктів, 9,2% – з виробництва продуктів борошномельно-круп’яної промисловості.
Вагомий внесок у виробництво харчових продуктів та напоїв здійснюють ОП “Ужгородський коньячний завод” (виробництво коньяку), ТДВ “Свалявські мінеральні води” (виробництво мінеральних вод), ТОВ “Фрут Майстер Фудс” (виробництво соків, вин), ТОВ “Влад” (виробництво борошна та круп), ТОВ “Дядя Ваня – Закарпатські овочі”, ТОВ “Консервний завод “Універ”, ТОВ “Корадо Каннінг Інкорпорейтед” (перероблення та консервування овочів та фруктів).
Головне управління статистики у Закарпатській області