Закарпатські кандидати в нардепи, екс-"регіонали" Ковач та Ланьо, вдаються до непрямого підкупу (ФОТО)

На фактах непрямого підкупу виборців у передчутті прийдешніх парламентських виборів кандидатів у нардепи "зловили" представники громадської мережі ОПОРА.

Закарпатські кандидати в нардепи, екс-"регіонали" Ковач та Ланьо, вдаються до непрямого підкупу (ФОТО)

Кандидат на виборчому одномандатному окрузі №68, чинний депутат Верховної Ради від цього ж округу Василь Ковач регулярно проводить дії, які мають ознаки непрямого підкупу виборців. Інформація про такі дії кандидата регулярно розміщується у місцевих друкованих та електронних ЗМІ під виглядом прихованої реклами.

Мова йде про благодійну фінансову допомогу та подарунки.

Зокрема, у повідомленні ресурсу «Заголовок» зазначається, що Василь Ковач подарував  закарпатському осередку Всеукраїнського союзу тхеквондо у зал спеціальне покриття для тренувань.

У газеті «Неділя» №39 від 3 жовтня зазначається, що Василь Ковач «фінансово підтримав»  ідею облагородження ужгородського пасажу. Інформація про «меценатство» або ж «фінансову підтримку» депутата у пасажі також подана у газеті «Новини Закарпаття» (№109-110 від 4 жовтня), газеті «Ужгород» (№40 від 4 жовтня), газеті «Срібна Земля-Фест» (№29 від 3 жовтня).

У газеті «Неділя» №39 від 3 жовтня розміщено оголошення, у якому спортивний клуб поштового голубівництва висловлює подяку Василю Ковачу за матеріальну допомогу у придбанні кубків та медалей.

Згідно з частиною 14 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів» подібні дії трактуються як непрямий підкуп виборців.

У передвиборному штабі Василя Ковача проігнорували прохання спостерігача ОПОРИ прокоментувати зафіксовані нами факти.

Під час проведення урочистостей з нагоди Дня учителя у місті Перечин (виборчий одномандатний округ №71), а саме – у місцевій гімназії, у гості до навчального закладу завітав Іван Погоріляк. Він був представлений перед батьками, учителями і учнями як помічник кандидата у народні депутати Михайла Ланья.

Згідно з частиною 4 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», агітація на заходах, які організовані державними установами, заборонена.

Іван Погоріляк під час дійства подарував навчальному закладу телевізор, інформація про це з’явилися на офіційному сайті Перечинської гімназії. Телевізор Іван Погоріляк вручив саме як помічник кандидата. То ж у таких діях можуть вбачатися ознаки непрямого підкупу виборця.

Іван Погоріляк проігнорував прохання спостерігача ОПОРИ прокоментувати дані факти. 

ОПОРА нагадує:

Частина 14 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів» вказує: «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців».

Частина 4 статті 74 Закону зазначає: «Забороняється проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів, демонстрація агітаційних фільмів чи кліпів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів, інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, у яких розміщено матеріали передвиборної агітації, публічні заклики голосувати за чи не голосувати за партії - суб’єктів виборчого процесу, кандидатів у депутати в одномандатному окрузі або публічна оцінка діяльності цих партій чи кандидатів у депутати під час проведення заходів, організованих органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування, державними чи комунальними підприємствами, закладами, установами, організаціями».

09 жовтня 2014р.

Теги: підкуп, кандидати, нардепи

Коментарі

Богдан 2014-10-27 / 16:15:38
Бидло,що голосувало за цих злодіїв хіба що мусить вимерти,бо воно ніколи не зміниться.

111 2014-10-11 / 21:07:35
А тот Ланьо куди ще преся у пи...ду маттттттерину? За попередну мкаденцію він ни раз не зустрічався з виборцями.

Анна 2014-10-10 / 11:03:26
Нема совісті в цих ригівських ублюдків

ната 2014-10-10 / 08:42:39
Ковач і в 2012 р. підкуповував за 200 грн. виборців. Тобто мене особисто його орли з Обленерго хотіли підкупити за 200 грн але я відмовилась.

НОВИНИ: Політика

03:04
/ 2
Що показав перепис у Румунії?
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
» Всі новини