Хто з закарпатців балотуватиметься в новий парламент? Інформація станом на 14 вересня

В Україні у розпалі кампанія з висунення кандидатів у депутати майбутнього парламенту. Визначаються і закарпатці, які шукають місця в прохідних частинах партійних списків, або пробуватимуть себе в "мажоритарці".

Хто з закарпатців балотуватиметься в новий парламент? Інформація станом на 14 вересня

14 вересня у Києві проходив партійний з’їзд "Блоку Петра Порошенка". Формування партійного списку на вибори наразі не завершено, однак достеменно відомо, що в першій тридцятці, яку було озвучено, закарпатців немає. Однак, за інформацією Закарпаття онлайн, народний депутат від фракції УДАР, закарпатець Валерій Пацкан посів 38-ме місце у загальному списку Блока Петра Порошенка за квотою УДАРу, а на прохідному 62 місці партійного списку опинився очільник Товариства угорської культури Закарпаття (KMKSZ), заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Брензович.

Крім того, на з’їзді Юрій Луценко назвав прізвища 5-х «мажоритарників», які кандидуватимуть в парламент від президентського блоку по закарпатських округах:

В.о. № 68 (центр – м. Ужгород) – Горват Роберт Іванович (УДАР, директор ТЦ «Дастор»)
В.о. № 69 (центр – м. Мукачево) – Балога Віктор Іванович.
В.о. № 71 (центр – м. Хуст) – Балога Павло Іванович
В.о. № 72 (центр – м. Тячів) – Петьовка Василь Васильович.
В.о. № 73 (центр – м. Виноградів) – Балога Іван Іванович

З них Віктор Балога і Василь Петьовка вже пройшли процедуру реєстрації в ЦВК.

Ще раніше по виборчому округу № 70 (центр – м. Свалява) кандидатом в нардепи також була зареєстрована член Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Чундак Маріанна Володимирівна (бухгалтер, Буковецька філія ТОВ «Свалява-Міськбуд», проживає в селі Голубине Свалявського району Закарпатської області, самовисування). Однак на з’їзді її прізвище в числі кандидатів від «Блоку Петра Порошенка», до якого увійшов УДАР, не прозвучало.

З інформації, яка прозвучала в неділю, Олег Куцин – голова Закарпатської обласної організації ВО «Свобода», керівник виборчого штабу ВО «Свобода» в Донецькій області, йтиме на вибори під № 30 у партійному списку ВО «Свобода».

У неділю, 14 вересня, в Києві відбувся і з’їзд партії ВО «Батьківщина», на якому також затвердили партійний список кандидатів у депутати Верховної Ради України.

Як повідомляє прес-служба Закарпатської облорганізації ВО «Батьківщина», перший представник Закарпаття в цьому списку йде під 8 номером – це голова «Батьківщини молодої», 33-річний представник Хуста Іван Крулько. Під 36 номером йтиме на вибори голова Закарпатської обласної організації партії ВО «Батьківщина» Олександр Кеменяш, 86 номер дістався прес-секретареві Закарпатської «Батьківщини», депутату Ужгородської міськради Івану Колодію. Голова Мукачівської міської парторганізації «Батьківщини» Олександр Переста балотуватиметься під номером 132. На 156 місці депутат Свалявської міської ради Мирослава Коростельова. Громадська активістка з Ужгородського району Людмила Шанська – на 177 місці. Депутат Закарпатської обласної ради Антон Ліврінц – у списку під номером 197. Депутат Міжгірської районної ради, активіст місцевого Майдану Михайло Буришин – під номером 222.

На з’їзді також затвердили кандидатів від «Батьківщини»  в мажоритарних округах. Так кандидатом по 68-му округу затверджений партійний активіст з Ужгорода Сергій Кисиличин. На 69-му окрузі «Батьківщину» представлятиме активіст та заступник голови Спілки підприємців Мукачівщини Олександр Гокс. Головний лікар Ужгородської міської клінічної лікарні Іван Курах затверджений кандидатом на 70-му окрузі. Голова Хустської міської організації «Батьківщини» Василь Шпілька кандидуватиме на 71-му окрузі. Підприємець Сергій Стойка боротиметься за мандат на 72 окрузі. Громадський активіст та учасник самооборони Виноградівщини Федір Костьо затверджений кандидатом на 73 окрузі.

За попередньою інформацією, голова Закарпатської ОДА (станом на 15 вересня - вже колишній) Валерій Лунченко йде 19-м у партійному списку новоствореного «Народного фронту», очолюваного прем’єром Арсенієм Яценюком. Крім нього у списку «Народного фронту» під № 73 значиться чинний голова Берегівської РДА Іштван Петрушка.

Станом на вечір неділі, за даними сайту ЦВК, місце у партійних списках політичної партії «Громадянська позиція Анатолія Гриценка» отримали місця: Галстян Армен Шмавонович (тимчасово не працює, № 71 у виборчому списку, м. Хуст), Цендра Роман Іванович (приватний підприємець, № 135 у списку, с. Сторожниця Ужгородського району Закарпатської області) та Борисов Ігор Віталійович (військовослужбовець, Прикордонні війська України,№ 96 у списку, м. Берегове Закарпатської області).

У першій дванадцятці партійного списку Радикальної партії Олега Ляшка, опублікованій на офіційному сайті цієї політичної сили, закарпатців немає.

Крім того, в одномандатному виборчому округу № 68 (центр – м. Ужгород) вже офіційно зареєстровані ще два кандидати:

Сабов Ніколетта Олександрівна – уродженка г. Берегово, продюсер міжнародного відділу в ТОВ "Національні інформаційні системи", телеканал ІНТЕР, безпартійнa, проживає в м.Ужгороді, самовисування.

Ковач Василь Ілліч – народний депутат України, безпартійний, проживає в селі Барвінок Ужгородського району Закарпатської області, судимість відсутня, самовисування.

Ще один кандидат в нардепи вже офіційно зареєстрований як самовисуванець і у виборчому округу № 70 (центр м. Свалява) – Туркевич Орест Богданович, перший заступник голови Державного агентства України з управління зоною відчуження, безпартійний, проживає в місті Свалява Закарпатської області. О.Туркевич є депутатом Закарпатської облради і входив до фракції Партії регіонів. Тепер він - позафракційний.

У одномандатному виборчому округу № 71 (центр – м. Хуст) Центральною виборчою комісією вже зареєстрований Рішко Василь Іванович – уродженець с. Чумальово Тячівського району, тимчасово не працюючий, безпартійний, проживає в м.Хуст, самовисування.

Як відомо, свій намір кандидувати самовисуванцем по мажоритарному округу № 68 (центр – м. Ужгород) вже висловив колишній міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк. Судячи зі старту в окремих ЗМІ, аналогічний намір має екс-«регіонал» Сергій Мошак.

Натомість, колишній член фракції Партії регіонів Іштван Гайдош повідомив, що на цих виборах до парламенту не балотуватиметься.

Слід нагадати, що висування кандидатів у народні депутати України політичними партіями триває з 28 серпня до 15 вересня включно. Висування кандидатів у депутати шляхом самовисування – з 28 серпня до 25 вересня включно.

15 вересня 2014р.

Теги: вибори, кандидат

Коментарі

патріот 2015-08-04 / 20:56:50
222 - буду за Вас вболівати

Іван 2014-09-26 / 14:28:18
Люди, звертаюся до тих шо тут обзиваються, і одночасно закликають балотуватися, вас все одно не зареєструють. А якщо зареєструють, то у вас кишка тонка тягатися з товстосумами, які вже стартували! Вони вас зїдять із патрохами. У виборах брати участь, то вам не факелами та коктейлями молотова на майдані кидати. Там виграє хитріший, а зовсім не розумніший і найчесніший. Всьо шо вам ся залишає взяти 100 срібляників (хоча каждий буде битися в груди шо я не брав) і чекати коли гривня уросте і укріпиться в своїв інфляції. Амінь вам усім, хто бере і дає!

виборець за стажем. 2014-09-23 / 10:34:28
"МАРІАННА ЧУНДАК
народилася 28 березня 1987 року в селі Голубине Свалявського району Закарпатської області, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, бухгалтер"

Серйозний вік, серйозна освіта, серйозна посада. Сися панія як мінімум мала би балотуватися на Президента, хоч України хоч США.

Лекет 2014-09-22 / 22:43:31
"яка сім'я? По 70 округу йде Чундак Маріанна, яка ні до якої сім'ї не належить. Вона навіть будучи в партії УДАР йде на вибори, як самовисуванка "

віка 2014-09-21 / 14:31:30
Краще ця сім'я, ніж Ратушняк, Погорєлов, Ланьо (Блюк), Ковач, Бушко, Гайдош і решта антимайданних тварєй. Янукович може повернутися не з Балогами, якійому різко протиставлялися, а з вищеперечисленими.

Громадянин 2014-09-21 / 13:36:59
Знову одня сімя хоче бути у владі. Повертаємося до часів Януковича?

Ольга 2014-09-19 / 20:11:58
Чундак теж достойний кандидат і йде на вибори в 70 окрузі. Тільки вона працює адвокатом, а не бухгалтером. Кращий адвокат України і на виборах вперше. Молодець дівчина - не побоялась боротись з регіоналами і балогами

Виборець 2014-09-19 / 19:51:43


Реклама платна. Коментар видалено. Адмін


Михайло 2014-09-18 / 17:55:05
Шкода що люди які прийдуть на вибори в 70 окрузі рідко заходять на цю сторінку. Перший раз в 70 окрузі йде достойна людина Іван Курах . Думаю народ зробить правильний вибір. блюк має піти в минуле . Саме ці люди своєю діяльністю(бездіяльністю) мають відповісти за події які відбуваються в країні , і вони зараз ще йдуть на вибори ! Вибачте шановні це вже занадто.

Sergij 2014-09-17 / 00:58:58
Мали клан Яника будемо мати Балог.

ужгородець 2014-09-16 / 14:08:44
Журік просто провокатор от і все.

Березнян 2014-09-16 / 09:38:07
Журік молодець

земляк 2014-09-15 / 19:23:34
Знову вибори!
І знову ті ж кандидати: балоги, ратушняки, ковачі, мошаки, каменяші... погорельці! Причому - всі за народ: і разом, і вроздріб!
Вже й сил не залишилось - боротися із нагляками від політики. Це майже, рівностльно тому: щороку тровимо того колорадського жука, а він все лізе й лізе, аж... скучно!

Що робити?
1. "Допомогти" Порошенко (бо сам не зміг відмовити, натомість - віддячує) та, накінець "прокатати" настирливих та вічно "бувших" нардепів-закарпатців! В XXI столітті, підтримувати "похід" до законодавчої влади місцевих черяників - "сім'ями": і гріх, і Небесна Сотня - не вибачить!
2. Підтримати та проголосувати на позачергових виборах до Верховної Ради - НОВИХ людей, вибираючи при цьому те зло, яке є найменшим...
3. Масово йти в члени виборчих комісій та в спостерігачі, з метою - унеможливити ймовірну, незаконну діяльність членів виборчих комісій та недопустити нехтування волевиявлення земляків краю.
4. На кожному етапі позачергових виборів – категорично відмовитись від ймовірних продуктових подачок, "зайвих" подарунків та пропонованих грошей (за голос), а про всі відомі випадки – негайно бити на сполох, починаючи від інформування міліції до ЗМІ.
5. Прийти на дільниці в день голосування, якнайбільшим числом виборців, розуміючи чітко, що доля нашої країни, власного краю та кожного з нас – у нас, у власних руках...

Все інше, за 23 роки, із вищеперерахованого - у нас вже було...

журік 2014-09-15 / 18:44:46


Ні, я не святий, і балотуватися не буду. А ти - примітивний хам


верховина 2014-09-15 / 17:03:47
То може ти святий Журік будеш балотуватися ? За тебе точно всі горяни проголосують марго дурна.

журік 2014-09-15 / 15:55:58


Якщо горяни включать розум, то вони не оберуть ні бандитів Блюків з Ослами, ні корупціонера Кураха


воловеччина 2014-09-15 / 15:37:05
Може хоч тепер горяни включать розум та оберуть заслуженого лікаря України Кураха Івана. Може вже доста обирати всяких там Блюків та Ослів з бандитським минулим.

Може вже пора інтелегентів в депутати, а не колишніх рекетирів.

виборець 2014-09-15 / 13:14:51
Балоги весь час були за Майдан, а до влади рвуться антимайданівці - Рата і т.д. Тому, краще Балоги, ніж Антимайдан.

Стрико 2014-09-15 / 12:52:44
Пріспособлєнци Б хуже самі знаєте кого ))

ось так 2014-09-15 / 12:48:27
Який Ковач, якщо від Порошенка-УДАРу йде Горват? Антимайданівці - Рати, поГорєлі і т.ін. - спеціально тулять Балогу до Ковача. Риблята, а то не ви з Ковачом на антимайданах разом стояли? Тоді він був вам добрий, а тепер вже поганий?

НОВИНИ: Політика

17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
» Всі новини